Recepty

Založil Pedrito, 2024-02-21 15:57

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelů a 2 Hosté prohlíží toto téma.

Evulína

To já bych na nich viděla lívance nebo volí oka :-)

Pedrito

Zítra si ji vyzvednu a šup na to. No výrobce ji zove lívancovou.. Vím o co jde a asi jsem to někdy ochutnal, ale nějak mě to zřejmě neoslovilo, i s buchtama, koláčkama atp... Jo volský voči ty půjdou taky hezky :)

Pedrito

A sýrový bochánky ^-^ a podobný dobroty...

Pedrito

PS. Když nám rodiče zdobili stromeček, tak na něj pro mě věšeli plátky lovečáku ;D

Majda

Kdykoli tě vidím, tak mluvíš o jídle, Pedro.  ;)

Pedrito

Nj, všichni jsme bratři v jídle (včetně sester samozřejmě).

A držim včil režim, nazývám jej: tapas ánanda žranda
:)

Paradoxy

Dělám ánanda marmelánanda ze špendlíků od sousedů, je příjemně natrpklá, ale nechce mi houstnout potvora jedna.  :)

Pedrito

To já raděj česnekovou marmelánandu ^-^

Pedrito

Hmm, tak jsem si ji teprv vyzved, tu čtyřokou pánvičku, a zdá se mi na omak nějaká mělká... Jdu strouhat brambor a uvidím.

Pedrito

Citace od: Majda kdy 2025-08-02 06:44Kdykoli tě vidím, tak mluvíš o jídle, Pedro.  ;)

S hvězdami poletím
hoď na brambory kmín
s magnetary a qvasary
přidej do hrnce cibuli
v okruží černých děr
do vody petržel
za meziprostor kup
omastek, trochu krup
po ekliptikách drah
pepř, česnek, žádný strach
jazyky ohňů shůr
majoránku a sůl
až pod kaskády čar
jen nepropásni var

stáhni plamen
míchej.

Pedrito

Citace od: Evulína kdy 2025-07-31 13:40To já bych na nich viděla lívance nebo volí oka :-)

No když už jsem to nakous, tak to musím zmapovat a dokousat...

Ano vážení přátelé toto je jeden velký brambor rozebraný na čárky a jedno vejce. Následuje šrotace česneku, solení, opepření, omoučnění a zmajoránkování....

Pedrito

Ale ne.. ale jo, ale ne, ale jo.... Páni kluci film. Jde o zbytek oliv, musím je tam namlet. Aby se nezkazily a neposral jsem se z nich v tom budoucnu.


Pedrito

Funguje :)

Pedrito

Bříško v nirváně...

Pedrito

Tedy už mohu tu pánvu bezpochyby doporučit. Zprvu se zdá, že není dost hluboká, na cmundoše. Ale nakonec se ukáže, že je to akorát. Výborně se to otáčí žádnej přípal. Oj oj, doporučuju do těsta nastrouhat i ty olivy... Ale bacha, co osmahnete, to sníte, nic nezbude!

Cmundošpálka