Výzva ke změně

Založil Miroslav, 2026-06-09 11:55

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelů a 1 Host prohlíží toto téma.

Miroslav

Poslechneme si video, říkáme si, jo, to je přesné. Nebo Aha, tak to je. A podobně.

Vede to k nějaké naší změně směrem k probuzení, poznání, osvobození?
Bohužel ne, často nás to jen utvrdí ve správnosti našeho názoru, uklidní to náš nepokoj, místo toho,  aby nás náš nepokoj vedl k něčemu novému, abychom vyšli z naší názorové komfortní zóny a trochu zapochybovali a tak se otevřeli něčemu skutečně novému, pravdivému.

Pro inspiraci ke změně dávám úryvek z krásného dokumentu o Krishnamurtim. Otevře se kliknutím na odkaz
https://youtu.be/NFFNuZXLyNU?t=2807

Doporučuji se pak podívat na video celé, ze kterého je na odkazu výstřižek k tématu.

Paradoxy

Na to se asi mrknu, díky že nám sem dáváš takové věci. K těm videím a aha momentům, to se jen mysl ráda oblbuje :). Asi aby nemusela žít v nejistotě a konfrontaci se sebou samotnou. Dokud člověk neprožije na vlastní kůži, furt jsou to jen teorie, ale někde se začít holt musí, to je fakt.

Miroslav

A pro to s jakou vervou s tím "vším" praštit a jít dál  :)

Paradoxy

Jo, to je ono. Ale teda není to pro každýho. Ať se raději držej bezpečí teorií.

Miroslav

Tak jsem začal psát, jak na to, na to sjednocení bytosti.
Když už jsem to napsal a četl po sobě, nějakým pohybem ruky jsem na něco kliknul a všechno to zmizelo a už jsem to neoživil.
Vzal jsem to jako znamení, že takhle ne. Něco takhle vykládat.

A tak tedy se naopak ptám, jak na to, jak to kdo vidí, jakou má zkušenost.

Jenom si neodpustím, co doporučoval Mistr Eckhart:
"Nic nemít, nic nechtít, ničím nebýt" a pan Tomáš k tomu dodával "a nic nevědět"

Pro inspiraci pěkná písnička k tématu :)

Let It Go, Let It Die... (vše čím jsem či bych mohl být)