Řekni to písničkou...

Založil Miroslav, 2026-01-29 16:49

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelů a 1 Host prohlíží toto téma.

Miroslav

Jsem jak loutna se stříbrnými strunami v domě hospodáře, který nemá prsty a jehož děti jsou hluché...

Miroslav

Marioneta

Miroslav

No comment ...

Marioneta

Pedrito

Paradoxy

Nejrychlejší cestou k pravdě je oddanost a rozlišování.

Pedrito

Ano, je to tak. Žil jsem v oddanosti božstvům mnoho let. Každé to božstvo má svou kvalitu a té se mysl odevzdává. Tehdy a tehdy, když tu samou kvalitu v sobě oddaný cítí slabou, překrytou prachem cest. Říká se tomu bhakti a není to spjaté s osobou žádného učitele. Učitel o tom jen poví. A je-li dobrý, poví mu zároveň i o meditaci... V podstatě mezi tím není rozdíl. 

Paradoxy

Citace od: Pedrito kdy 2026-06-21 16:38Ano, je to tak. Žil jsem v oddanosti božstvům mnoho let. Každé to božstvo má svou kvalitu a té se mysl odevzdává. Tehdy a tehdy, když tu samou kvalitu v sobě oddaný cítí slabou, překrytou prachem cest. Říká se tomu bhakti a není to spjaté s osobou žádného učitele. Učitel o tom jen poví. A je-li dobrý, poví mu zároveň i o meditaci... V podstatě mezi tím není rozdíl.
Já žádnýho učitele nikdy neměla a už vím proč. Drobení na různý kvality je asi zezačátku dobrý, ale nevím no. Moje cesta byla a je oddanost životu a kálí, vždy to byla ona, ale nevěděla jsem to. Ale co to rozlišování chlape? Dost pokulháváš :) .

Pedrito

Já že pokulhávám! No tak pokulhávám.. Jen nevím v čem.. Teda vím v čem.. No tak pokulhávám, proč bych nepolkuhával.
:)

Paradoxy

Citace od: Pedrito kdy 2026-06-21 18:19Já že pokulhávám! No tak pokulhávám.. Jen nevím v čem.. Teda vím v čem.. No tak pokulhávám, proč bych nepolkuhával.
:)
Víš v čem a proč bys nepokulhával :D Třeba já těžce pokulhávám ve výchově svých dětí, kdysi mi někdo řekl, pánbů ti to oplať, né na kvalitě, ale na kvantitě. Né délám si srandu, jsou někdy chytrý, až to bolí.

Zpátky k tématu, co ti brání v nepokulhávání?

Pedrito

No.. rozlomila se mi levá pásková bota. Ale chodit se dá, jen musím hlídat, aby se někde nerozprcla. Jako by jí aretovat zatnutejma prstama, co tam napřímí to svalstvo, takže drží po kupě. Ale trochu pokulhávání to stojí. A pravou zas furt trochu našlapuju na špičku.

Paradoxy

Citace od: Pedrito kdy 2026-06-21 18:46No.. rozlomila se mi levá pásková bota. Ale chodit se dá, jen musím hlídat, aby se někde nerozprcla, jako by jí aretovat zatnutehma prstama, co tam napřímí to svalstvo, takže drží po kupě. Ale trochu pokulhávání to stojí. A pravou zas furt trochu našlapuju na špičku.
Asi tě budu muset poslat do prdele kamaráde :D

Před nějakou dobou jsi mi pomohl a na to se nezapomíná.

Pedrito

No já jsem rád, že jsem rozlišil ty boty. To je hlavní problém, musím koupit nový. O prdeli si pamatuju básničku: V prdeli je tma, nejsou tam okna, i kdyby tam okna byly, prdy by je vymlátily...
Tak ale třeba nějaký jiný pokulhávání víš, v mým rozlišování, co já ne, když jsi to zmínila.

Paradoxy

Citace od: Pedrito kdy 2026-06-21 19:07No já jsem rád, že jsem rozlišil ty boty. To je hlavní problém, musím koupit nový. O prdeli si pamatuju básničku: V prdeli je tma, nejsou tam okna, i kdyby tam okna byly, prdy by je vymlátily...
Tak ale třeba nějaký jiný pokulhávání víš, v mým rozlišování, co já ne, když jsi to zmínila.
vykrucuješ se jak had nebo hadice? :)ale v pohodě, já už zapomněla, co jsem ti chtěla :D