Stav společnosti II

Založil Miroslav, 2025-05-02 10:01

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 2 Hosté prohlíží toto téma.

Evulína

Citace od: Miroslav kdy 2025-05-05 09:29
Citace od: Evulína kdy 2025-05-05 08:11Problém u nás je hlavně v nedostatku zdravotnického personálu. A v tom zatím pomáhají Ukrajinci (hlavně Ukrajinky) nám. (to jsou ti Okamurovy "chirugové z dovozu")

V ordinaci, kde jsem nedávno byl, měli na vstupních dveřích vtipný nápis:
"Buďte hodní na naše sestřičky, je těžší shánět zdravotnocký personál než pacienty."

:)

Na Ukrajině je naopak problém s vybombardovanými nemocnicemi.

Chápu, že je u nás hodně lidí, kteří myslí hlavně na své potřeby a "nároky". Pomoc druhým v opravdové nouzi je moc nezajímá nebo přímo irituje.

Tvůj vlastní názor a já ti ho neberu.
Víš, v tom příspěvku je to dobře napsáno, mohu dávat a dávám, pokud na to mám. Představ si, že máš rodinu, ženu, děti, vnoučata a je bída. Je hlad. Je to takové, že jde a skutečně jde už o holý život. Uvážlivě opatruješ a rozděluješ, hospodaříš s potravinami, abys uživil rodinu. Nemáš na to, abys dával sousedům, i kdybys stokrát chtěl, prostě na to nemáš. Je to špatně? Je to dobře? Toť otázka...

Vedle nás, soused, mladý chlap, zemřel před rokem na neléčenou rakovinu. Vím, můžeš si říct, stejně by dříve nebo později zemřel. Říkalo se mu po celém městě "hvízdálek". On si pořád vesele pískal. Šel do práce, pískal si. Šel z práce, pískal si. Sekal trávu, pískal si. Byl takový celý radostný, veselý, mluvil trochu nahlas, hlučný :-) Lidi ho měli rádi pro jeho nekonfliktní povahu a veselou mysl. V době covidu se u něho projevilo cosi na jazyku. Jeho sestra dělá praktickou sestřičku u místního doktora, ten po prohlédnutí ho poslal do fakultní nemocnice do Ostravy na větší vyšetření. Tam ho nevzali, bo covid. Když už začala vlna covidu opadat, po vyšetření ve FNO mu naplánovali operaci v dutině ústní. Ta mu byla odložena o 3 měsíce, bo covid. Operace se už nedočkal. Mluvila jsem s jeho sestrou, ona mi to všechno popisovala, jak to bylo, protože pro nás všechny, kdo jsme hvízdálka znali, to byl šok, že zemřel. Byla notně rozčílená a nas*aná na celou situaci "bo covid" i na přístup našich lékařů... to je jen jeden příklad z mnoha...

Já před 5 lety jsem měla problém s pravou kyčlí. Až takový, že se mi rozpadala kloubní hlavice a nemohla jsem na tu nohu už ani stoupnout. Manžel mne vozil na vypůjčeném vozíčku, jinak na záchod a zpět jsem chodila o dvou francouzských holích. Byla mi přiznána plná invalidita. Co z toho, když jsem nemohla chodit a úpěnlivě jsem čekala na operaci - výměnu kyčelního kloubu. Můj ortopéd mi řekl, že bohužel, že v tom roce už mají kvóty na takové operace vyčerpány a že si mám po své linii shánět nějakou ortopedickou ordinaci, tedy spíše nemocnici, kde by mi zákrok provedli. Chápeš to? Já nikde nikoho neznala a měla jsem si obvolávat nemocnice, kde by mne náhodou vzali na výměnu kyčle. Že máš platit a řádně platím zdravotní pojištění, to je jasné. Ale když už skutečně potřebuješ větší zákrok - to už tak jasné není, tedy je to jasné, ale....
Natrápila jsem se hodně dlouho... než zasáhla "náhoda" a já se po známosti (zmínila jsem se jedné kamarádce na FB, její synovec je ortoped) dostala na operaci do Opavy.

O dětských psycholozích, psychiatrech bych mohla taky napsat román a možná si dovedeš představit, co to roční čekání na to, než se vůbec někde dostaneš na řadu, udělá, spíše neudělá s psychikou, která má problém..., zubaři, naši lidé jezdí za zubařem 50 km, máme jednoho zaměstnance, který jezdí až do Prahy... atd. atd.

Jistě, jsou různé úhly pohledu, ale vrátím se na začátek. Abys mohl dávat, musíš na to mít...

durodara

Citace od: Miroslav kdy 2025-05-04 09:43
Citace od: Evulína kdy 2025-05-04 08:09Drazí přátelé, děkuji za přání ke svátku.

Ukazuje se z toho, že válka je vedena ve strašnějším rozsahu proti dětem než proti vojákům. Nestačí humanizování války; jediný možný čin zlidštění je války odstranit. Celý svět by se pozvedl v mravním pobouření, kdyby některá válčící armáda počala hromadně střílet do dětí. Nuže, každá válka opravdu zabíjí děti po statisících; i když je nevraždí úmyslně, neomlouvá ji dnes už, že by to činila nevědomky, neboť ty cifry mluví řečí až zoufale zřetelnou. Žádný argument pro odzbrojení a mír nebude úplný, budeme-li zavírat oči před touto obětovanou frontou dětí ve válce.

Jaroslav Turánek

Proto oceňuji tu schopnost ukrajinských žen s malými dětmi, že se jich velké množství rozloučily se svými muži a uklidily se rychle do bezpečí v reakci na rozsáhlé napadení Ukrajiny Ruskem a nečekaly až je ruské rakety, děla a drony pobijí.
A takoví ti naši nenávistní služebníci jen vlastních důchodů a plných žaludků  v čele s Okamurou, co by je chtěli odsud vyhánět, to není moje krevní skupina.
To ze Sýrie, Afriky atd. "prchají" mladící muži za lepším a nesou si sebou svůj nenávistný postoj k západní kultuře, ty bych sem určitě nebral a nelegálnímu vstupu do naší země naopak tvrdě bránil.

Zkusím ti nastínit rozdíl mezi námi, který tebe činí nešťastným a mne objímá štěstím...

Přišel čas, že tam, kde na hradbách stávalo pět našich mužů, stál
už jen jediný, kde bývalo půl tisíce našich dětí a mladíků, nebyl už nikdo.
Nuhila, má žena, si ustřihla vlasy a stočila je, abych měl silnou tětivu na
svůj luk. Ostatní ženy učinily totéž, a když byl na hradby podniknut
útok, stály s námi bok po boku mezi našimi oštěpy a šípy a zasypávaly
hlavy Tuponosců deštěm střepů a kamení.
I trpělivým Tuponoscům z nás došla trpělivost. Přišel čas, kdy
z každých deseti našich mužů zbýval naživu jediný, kdy z našich žen se
jich udrželo při životě jen málo a kdy Tuponosci začali vyjednávat. Řekli
nám, že jsme silné plemeno, že naše ženy rodí muže, a že kdybychom jim
dali své ženy, nechali by nás na pokoji, my bychom si mohli nechat údolí
pro sebe a získat ženy z jiných údolí na jih odtud.
A Nuhila řekla ne. A ostatní ženy také řekly ne. Vysmáli jsme se
Tuponoscům a zeptali jsme se jich, jsou-li už unaveni bojem. Ale když
jsme se vysmívali nepřátelům, byli jsme vlastně už mrtví a zbývalo nám
už jen málo sil k boji, byli jsme velice vysílení. Jediný další útok na hradby
by byl znamenal náš konec. Věděli jsme to. Věděly to i naše ženy. A Nuhila
řekla, že to můžeme skoncovat sami první a tak napálit Tuponosce. A
všechny naše ženy s tím souhlasjly. A zatímco se Tuponosci připravovali
k útoku, který měl být poslední, my jsme tam na hradbách pobili své
ženy. Nuhila mě milovala a tam na hradbách nastavila tělo úderu mého
meče. A my muži jsme se z lásky k svému kmeni a k mužům svého kmene
pobili navzájem, až jsme v rudém vraždění zbyli naživu jen dva, Horda a
já. Horda byl starší, nastavil jsem tedy tělo jeho ráně. Nezemřel jsem
však hned. Byl jsem poslední ze Synů hory, viděl jsem ještě, jak Horda
padl na hrot svého meče a rychle skonal. A když jsem umíral a do uší mi
matně zněl křik blížících se Tuponosců, byl jsem rád, že nebudou mít
naše syny, které by jim vychovávaly naše ženy.

Nemám žádnou potřebu, abys to pochopil, protože jsem si jist, že ten, kdo má zkušenost štěstí, to chápe bez vysvětlování, a tomu, komu v srdci zůstává jen pustá tma, není žádné pomoci.

Miroslav

Citace od: durodara kdy 2025-05-05 11:36Zkusím ti nastínit rozdíl mezi námi, který tebe činí nešťastným a mne objímá štěstím...

Mne nečini nic nešťastným. Z čeho usuzuješ, že mne něco činí nešťastným?

Ten tvůj citát mi připomíná film co byl minulý týden v tevizi o posledních dnech v Hitlerově bunkru.
Podobnou argumentaci projevovaly tamní ženy, když usmrcovaly své děti i psa a nakonec sebe. Také nechtěly aby jejich děti žily v tom novém světě, který po třetí řiši přichází.

durodara

Citace od: Miroslav kdy 2025-05-05 12:06
Citace od: durodara kdy 2025-05-05 11:36Zkusím ti nastínit rozdíl mezi námi, který tebe činí nešťastným a mne objímá štěstím...

Mne nečini nic nešťastným. Z čeho usuzuješ, že mne něco činí nešťastným?

Ten tvůj citát mi připomíná film co byl minulý týden v tevizi o posledních dnech v Hitlerově bunkru.
Podobnou argumentaci projevovaly tamní ženy, když usmrcovaly své děti i psa a nakonec sebe. Také nechtěly aby jejich děti žily v tom novém světě, který po třetí řiši přichází.
Ano, ano.

Porozumění psanému textu nepatří mezi tvé silné stránky. To už ale delší dobu víme.
Ale i tak tě máme rádi.

Miroslav

Citace od: durodara kdy 2025-05-05 12:26Porozumění psanému textu nepatří mezi tvé silné stránky. To už ale delší dobu víme.
Ale i tak tě máme rádi.

To je dobře.
Ono je vás víc pod tím nickem durodara? Nebo máš v sobě víc vnitřních bytostí jako ten Honza?

durodara

Citace od: Miroslav kdy 2025-05-05 12:30
Citace od: durodara kdy 2025-05-05 12:26Porozumění psanému textu nepatří mezi tvé silné stránky. To už ale delší dobu víme.
Ale i tak tě máme rádi.

To je dobře.
Ono je vás víc pod tím nickem durodara? Nebo máš v sobě víc vnitřních bytostí jako ten Honza?

Ona stačí chvilka skutečného pohroužení a nic a nikdo nechybí.

Miroslav

Citace od: durodara kdy 2025-05-05 14:08
Ale i tak tě máme rádi.

To je dobře.

Tak to máte dobrý  :)

Evulína

Citace od: Miroslav kdy 2025-05-05 14:12
Citace od: durodara kdy 2025-05-05 14:08
Ale i tak tě máme rádi.

To je dobře.

Tak to máte dobrý  :)

😁

Miroslav

Nacifikace České republiky?

Konečné fandí ,,švábi". Motorkářský klub s neonacistickými symboly

Předsedkyni KSČM a lídryni Stačilo! Kateřinu Konečnou podpořil motorkářský klub Tarakany (rusky ,,švábi"). Ten navazuje na ruské motorkáře Noční vlci, kteří podporují režim Vladimira Putina. Členové klubu Tarakany se zdobí slovanským neonacistickým symbolem, zlatým kolovratem, jejž používá i bojová neonacistická skupina Rusič. Konečná se však od nich distancovala.

Fotografii s Konečnou zveřejnili členové klubu na Facebooku. Vznikla 30. dubna při uctění památky sovětských vojáků v Ostravě, kam členové Tarakany šéfku komunistů doprovodili. Uživatelé sociálních sítí pak upozornili na nášivky, které zdobí kožené vesty motorkářů. Je na nich zlatý kolovrat, symbol, který zprofanovali ruští neonacisté, zejména pak vojenská neonacistická skupina Rusič.

,,Kolovratu se také říká slovanská svastika. Připomíná okultní symbol černého slunce, tedy symbolu SS," řekl Novinkám odborník na politický extremismus Jan Charvát.

https://www.novinky.cz/clanek/volby-do-poslanecke-snemovny-konecne-fandi-svabi-motorkarsky-klub-s-neonacistickymi-symboly-40520094#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&source=hp&seq_no=3&utm_campaign=abtest288_local_box_varAA&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz