PARADOXY JAK JI NE-CHCETE ZNÁT...

Založil Paradoxy, 2025-04-27 19:43

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelů a 2 Hosté prohlíží toto téma.

Pedrito

Jinak Paradoxy.. v těch "našich vodách" se zřídka kdy objeví nová tvář, jako naposled jsme tam s někým "novým" diskutovali, jestli si vzpomínáš, si teď jméno pod kterým tam vystupoval nevybavím. Nemohu to tvrdit s jistotou, že je to ten a samý člověk. A proč to vlastně vědět? K ničemu dobrému by to nevedlo :)

Pedrito

Mimochodem jsem před pár dny řešil s Durodarou pojem Alter ego. Jeden můj kolega totiž hraje ve skupině "Alter ego"... Vysvětlil mi, že je to jako Marvan a pan Vacátko... Ale docvaklo mi to až když jsem zjistil, že ta kapela je "dvojí"... Pod jménem "Metanon" hrajou metal. A pod názvem Alter ego, takovej pop :)

Pedrito

Metanoon

Ale jako Alter ego asi na youtubu nejsou.

Ten kolega je bubeník :)

Paradoxy

Citace od: Pedrito kdy 2025-08-24 20:21Jinak Paradoxy.. v těch "našich vodách" se zřídka kdy objeví nová tvář, jako naposled jsme tam s někým "novým" diskutovali, jestli si vzpomínáš, si teď jméno pod kterým tam vystupoval nevybavím. Nemohu to tvrdit s jistotou, že je to ten a samý člověk. A proč to vlastně vědět? K ničemu dobrému by to nevedlo :)
Já už tuším, co je to za člověka, ale jak píšeš, není to důležitý. Já jen, že mi to bylo divný.  :)

Pedrito

Jj :) A ještě k tomu kolegovi, přesněji "bývalému", on tu na jihlavsku jde celkem na dračku, nedostatek dobrých bubeníků, hostuje ve více kapelách... Jo, jejich kytarista tu taky kdysi pracoval.

Pedrito

Paradoxy

Citace od: Pedrito kdy 2025-08-29 22:53Kde zas jsi! Medituješ? :)
Jó pořád medituju :D

Mám to doma jak šachovnici, jeden se bude stěhovat pryč na konci září, druhej se mi stěhuje zpátky zítra  :D a tak jsem si lámala hlavu s tím, jak to v tom malým domečku uspořádat, až jsem na to přišla.

Nejstaršímu skončil podnájem a muž ještě v době, co chtěl,,žehlit,, náš vztah, tak mu navrhnul, ať se nastěhuje zpátky domů. Je to takový vtipný, protože jejich vztah, teda hlavně směrem od muže nebyl hezký. Kolikrát říkal, že nechce aby tu kluk bydlel, měl problém i s tím, aby případně bydlel v podkroví, kdybysme to zvládli udělat. 

No a jak jde nejmenší do první třídy a ti starší choděj spát samozřejmě dýl, tak to pro mě byla výzva. Ona totiž donedávna spala s námi v posteli, ty by bylo na další příběh. Je to rozmazlánek...

No a tak jsem to doma překopala. Zrušila jsem ložničku a udělala jsem z ní pokojík pro malou. Muž tam opravil lustr a opravil jí i lampičku. Je hezké, že to pro ni udělal. Já chtěla to světlo opravit dva roky  :D . Naše postel byla stará, tak jsme jí zrušili. No a ve spaní se střídáme tak, že jednu noc s ní spí jeden na matraci v pokoji a druhej na gauči.

Chvílemi na mě jde vztek a lítost z toho všeho, jenže když se na něj podívám, tak chápu, že on to v sobě prostě nikdy neměl a vůbec nevidí, jak jsem se roky snažila mu pomoct a měla ho ráda. Řekla bych, že to jsou ztracený roky, ale není to tak. Procházela jsem si díky tomu odpoutáváním a do toho se učila pokoře. To, jaký ve skutečnosti je, jsem vidět nemohla, protože to zaslepila moje nevědomost. Neschopnost vůbec přemýšlet o tom nebo dokonce vidět, že on to může mít jinak než já. Přišlo by mi v pořádku, že mi oplatí mou pomoc, protože mě má rád, prostě že si budeme pomáhat. Jenže jsem zapomněla, že v člověku není jen to dobré a ne každý by nad to viděl jako já.

Ono naslouchat druhému nebo sobě není jen o tom ,,pozitivním,, , ale o všem, vnímat to co nejcelistvěji a nejpravdivěji. A to jsem se teď díky tomu všemu začala učit vič než kdy předtím.

S kolegou v práci jsme se hodně násmáli, když jsme rozebírali moje dvě manželství  :D . Já totiž asi neumím mít funkční nějak vyrovnanější vztah a vlastně nevím, jak by mohl vypadat z dlouhodobého hlediska. 

Pedrito

Pedrito

Já už ani žádnou vílu nevyhlížím, od poslední jsem dostal nedávno sodu, když jsem jí poslal hádanku s křížem (ona mě nadchla, tak jsem jí poslal známým a dal i sem), no, většinu přátel taky nadchla... Pro ní to však bylo, že zkouším její inteligenci, a podsouvám jí hloupost, či co... Njn. Já si taky nad tím chvíli hlavu lámal než to docvaklo. A byl až zděšen, že mi to syn poslal vyřešené za pár minut. Miroslav to taky odhalil v cuku letu :)

Pedrito

Tak jak se porád máš? U mě dobrý, jal jsem se rekonstruvat ten byt, bourání jádra jsem zvlád... A teť vzpomínám, jak jsme v dětství stavěli bungry, merkura a lego.. Mladýho chemika raděj nechávám stranou... :)

Paradoxy

Mám se jak jinak než pracovně, asi jsem workoholik :D .

Začala škola, tak se točím kolem malý, úkoly, svačinky a tak. No a dozrávají různé věci na zahradě, tak zpracovávám, teď zrovna švestky. Dělala jsem kompoty a skončily na kompostu. To bylo k vzteku. Ale povedly se povidla, švestková nutella a teď budu dělat přesnídávku s jablkama. Pak potřebuju obrousit boudu a natřít a udělat okolo ohrádku, budeme mít mimina na konci září :). No furt je co dělat.

Taky jsem mluvila s poradkyní a vypadá to, že by mi mohli dát hypotéku na ten barák a asi to nebude ani tak moc velký splácení, když teda taky uděláme s dětmi toho co nejvíc, aby se nemuseli platit řemeslníci. Jako podlahy a záchod a koupelnu vybourat zvládneme. Elektriku by mohl zvládnout kluk s tím, že to pak známej revizák zkontroluje atd.

Jinak se mám fajn, už se mi nitro uklidňuje a dokážu být nad tím. Minulý víkend měla malá oslavu a byl tu švagr a dvakrát, když jsem vyšla ven, tak jsem slyšela, jak se o mě baví s mužem, tak mě to dost vytočilo a pak jsem mu napsala, ať si ho k nim pozve na kafe a rozebírají si to tam, že mi to vadí. A pak jsem řekla mužovi, že je prostě hajzl, normálně mi to vylítlo z pusy, ani nevím jak. Tak jsem se mu za to omluvila, ale zároveň vysvětlila, že pro mě prostě nikdy nebyl a v těžkých chvílích při mě nestál.

V podstatě se ze mě vyvalilo všechno roky potlačovaného a je mi teď mnohem líp. A taky ta energie, já jí mám nějak moc  :D . A vedu ji na zlepšování vztahů a nastavování hranic. Prostě nic nepotlačuju, beru to jak to je. A včera jsem si dala s holkama po dlouhý době filmový večer :) .

To jsem se rozepsala. Bourání jádra je v pohodě, ale ta čistá práce jako nahazování nebo štukování a kachličky, to bude asi horší co? Toho se bojím u nás, že nedokážu udělat takový věci rovně.

Pedrito

Furt je co dělat na hroudě. Svoboda jednoho začíná i končí svobodou druhého. Jestli v tom není zvrhost škodit, mstít se, zasazovat údery, jen pro svou "čistotu"... je to v pohodě. Svoboda nemá protokol. Ale jsou možnosti, nekonečně možností. Ale jen jedna, jako z miliónu možných, je pro každého ta pravá.

Pedrito

Něco mi říká, že ani nikdo nemůže podat sebe bez narození. Kdo se nikdy nenarodil, asi by se těžce poznával :-))
Nejde to poznat ve slovech - myšlenkách.
Myšlenka je karavana slov. Lidi ji znaj buď s oázou nebo bez oázy. Pro pojmožrouty je to honba za fata morgánou.

Pedrito

Pro tebe Paradoxy udělám svůj tah, pač jsi básnířka.
Je asi sposta touh, co mládě naučí letu.
Pojmy jako touha, ego, mysl... jsou pro pojmožrouty žranec.
Bez nich je to hezký, s tebou narozené.
Nejde je vytáhnout z mašinerie politiky, duchovna a sociálních ekonomik...

Pedrito

A co se stane, projde-li osoba sítem, kterému se říká nauka?
Snaží se zamést stopy, ale ne jak Hanuman...