PARADOXY JAK JI NE-CHCETE ZNÁT...

Založil Paradoxy, 2025-04-27 19:43

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelů a 1 Host prohlíží toto téma.

Paradoxy

Citace od: Evulína kdy 2025-08-19 20:38Hledám pravdu, bych asi já za sebe neřekla, protože co to je, ta pravda...Miroslav taky stále píše, že pravda, pravda, pravda (na velké a malé písmena si nebudeme hrát)...

Co jinými slovy paradoxy hledáš?

U mě je to asi takové to spočinutí. Mysli, srdce... Prostě klid...

Jednou se blížily mé narozeniny a děcka se mně ptaly, co bych si přála. Já na to: "KLID!"
Zeťák na to: "V urnovém hájí teď nabízejí nová místa k pronájmu."

A bylo... (to pro odlehčení)  :)
Evi slovo pravda je asi dost používáno ve lžích. Ten a onen křičí tohle nebo tamto je pravda....
Já to slovo používám, protože lepší slovo na vyjádření neznám, když nevím co to ta pravda je. Hledám asi ten smysl, mechanismus, skutečnost. No vlastně úplně nevím, co hledám, když nevím co pravda je  :)

Stejně tak nedokážu odpovědět na otázku proč to hledám...

Ale jedno vím už jistě a to mi nikdo nevezme, vím že je to tak správně. Že přes všechny zkoušky života mě to vede k pravdě, minimálně o sobě. A ta pravda je taková, že se dělá spousta věcí nevědomě a proto se radí bdělost a pozornost. A další hlubší pravda mě čeká, to vím...

To s tím urnovým hájem je pěkný, sranda musí bejt  :)

Pedrito

Ona jaksi duchovní podstata se netáže, "kdo jsem", základna nevolá letadélko k přistání ani mu nepřikázala - leť. A neučí ho, jak se chovat v oblacích, ani jak přistát. Kdo je tím letcem, který se to učí, ptá se, i o tom rozpráví?

Paradoxy

Citace od: Pedrito kdy 2025-08-20 08:24Ona jaksi duchovní podstata se netáže, "kdo jsem", základna nevolá letadélko k přistání ani mu nepřikázala - leť. A neučí ho, jak se chovat v oblacích, ani jak přistát. Kdo je tím letcem, který se to učí, ptá se, i o tom rozpráví?
Tys základnu poznal? Chápu, že letadlo jsem já :)

Pedrito

No.. Jak to říct... Vyryl jsem si držkopády takovou přistávací a vzletovou dráhu :)) A nepochybuju, že ta rodná hlína chutná každýmu jinak.
Jj, ti letci jsme my :)

Pedrito

Ono to láká říct, že to zná jeden za všechny... A ujíždí na tom nejeden guru a nejedna poradenská entita...
Co je komu nejblíže, je on sám.  Jestli to někdo vnímá podobně, supr :smiley_cheers:
A nějaké elaboráty o iluzi oddělenosti... To je taková kašička mezi reptavými dušemi, nemohou se jí nabažit. V universu není flek pro odtržení něčeho od něčeho...

Paradoxy

Jestli tím narážíš i na Janu, že je jednou z těch reptavých duší, tak souhlasím :D . Ona už je prostě mimo...Řeším tu, že si pokládám otázku, proč hledám pravdu a na poradně to rozebírá a odpovídá a vůbec jí nedochází, že pokud nějaká odpověď existuje, objeví se v nitru a ne od umělé inteligence.

Miroslav

Jso dvě tendence - jedna ke spokojenosti, klidu, příjemném sebeobraze atd. A komu stačí věřit snadno k tomu pomáhají milosrdné lži, sebeklamy, naděje podložená vírou, sebevědomí odložené vírou ve svoji správnost atd.
To se praktikuje pro děti, aby byla šťastné a veselé, ale nejsem si jistý jestli je to pro jejich vývoj úplně dobře. A časté je to u žen, když se dozvěcí o něčem nemilé a říkají "Řekni, že to není pravda". Ti také snadno podléhají líbivým řečem mužů, kteří toho využívají k tomu aby je získali a snadněji ovládaly. Obráceně to funguje také, ale méně častěji.

Pravda je opakem toho, je zrcadlem (vnitřním i vnějším), z pohledu člověka, který má rád milosrdné lži je nemilosrdné. Prostě pravdivé. Ukazuje "věci" i naši bytost tak jak jsou Ale je to postupný proces. Od osvobození k osvobození (od klamu, závislosti ulpělosti, strachu atd.).
A to je pro některé lidi důležité, "Jak je to doopravdy?" A ti hledají pravdu, protože nemají rádi nepravdu, iluzi a lež, byť byly sebekrásnější.

Mezi duchovňáky převažují bohužel ti první, co hledají štěstí, blaženost, svůj klid a to mít pravdu. A nejrůznější duchovní iluze a iluzionisti jsou jim v tom velkou pomocí.

Salmo1cz

Pro mě je Pravda místo, resp.stav ve kterém se nacházím.
Nemá to vyhraněně duchovní nebo osvícený nebo jakýkoli další aspekt, to není podstatné.
Proto je mi ukradený jestli někdo Pravdu hledá nebo nehledá, jako co já s tím že.
  :D
Prostě z Pravdy, z podstaty vychází vše ostatní.
Poznáním Pravdy tedy poznáte vše ostatní .

Paradoxy

Tak nějak, jak píšeš, to bude.

Často jsem si dávala otázku kdo jsem já? Celou pravdu sice neznám, ale začaly odpadávat iluze a zbořila se mi část života. Pravda o mě je taková, že jsem si myslela, že když se budu snažit jít druhému příkladem a budu ho podporovat, že mi to oplatí, že si budeme vzájemně pomáhat, ale dívala jsem se nesprávným směrem. Dále je pravda, že si za všechno můžu sama, když nastavuju hranice a i přes jejich porušení dál setrvávám.

Taky se mě zmocňuje sebelítost a hněv, když vidím, jak druhý uvažuje a jak se situaci lehce přizpůsobil. Vím, že je to z důvodu, že tu osobu nebo situaci nemůžu nijak ovládnout. To je to zrcadlení, které jsem si zvědomila. Těch pravd o sobě, které jsem si teď uvědomila ja víc, opravdu je to jako tanec zrcadel....

Pedrito

Citace od: Paradoxy kdy 2025-08-20 11:39Jestli tím narážíš i na Janu, že je jednou z těch reptavých duší, tak souhlasím :D . Ona už je prostě mimo...Řeším tu, že si pokládám otázku, proč hledám pravdu a na poradně to rozebírá a odpovídá a vůbec jí nedochází, že pokud nějaká odpověď existuje, objeví se v nitru a ne od umělé inteligence.

Tak člověk, kterej nejede stejný bomby, tak v tom tu umělost cejtí. Když to musí točit furt dokola, tak holt musí. Každej se samosebou semtam opakuje, co by taky furt vymejšlel novýho. Ale napadlo by někoho nechat za sebe mluvit umělou inteligenci, formulovat jejím prostředníctvím duchovní cestu, a předkládat to veřejnosti?

Přece, když někoho zajímá konkrétní škola, osobnost, tak si k tomu sežene autentické materiály, texty,  a nejlépe i lidi, co se tím zabývají, pro to zrcadlení, reflexi... A nebude to konzultovat s AI, vždyť ona je tak postavená, aby člověku vyhověla, potvrdila jeho myšlenky. Co to je za "praxi" tohle?

Paradoxy

Citace od: Salmo1cz kdy 2025-08-20 15:19Pro mě je Pravda místo, resp.stav ve kterém se nacházím.
Nemá to vyhraněně duchovní nebo osvícený nebo jakýkoli další aspekt, to není podstatné.
Proto je mi ukradený jestli někdo Pravdu hledá nebo nehledá, jako co já s tím že.
  :D
Prostě z Pravdy, z podstaty vychází vše ostatní.
Poznáním Pravdy tedy poznáte vše ostatní .

Když je ti to putna, tak proč mi to píšeš?  :D

Musel sis to ale nějak uvédomit nebo poznat ne?

Paradoxy

Citace od: Pedrito kdy 2025-08-20 16:09
Citace od: Paradoxy kdy 2025-08-20 11:39Jestli tím narážíš i na Janu, že je jednou z těch reptavých duší, tak souhlasím :D . Ona už je prostě mimo...Řeším tu, že si pokládám otázku, proč hledám pravdu a na poradně to rozebírá a odpovídá a vůbec jí nedochází, že pokud nějaká odpověď existuje, objeví se v nitru a ne od umělé inteligence.

Tak člověk, kterej nejede stejný bomby, tak v tom tu umělost cejtí. Když to musí točit furt dokola, tak holt musí. Každej se samosebou semtam opakuje, co by taky furt vymejšlel novýho. Ale napadlo by někoho nechat za sebe mluvit umělou inteligenci, formulovat jejím prostředníctvím duchovní cestu, a předkládat to veřejnosti?

Přece, když někoho zajímá konkrétní škola, osobnost, tak si k tomu sežene autentické materiály, texty,  a nejlépe i lidi, co se tím zabývají, pro to zrcadlení, reflexi... A nebude to konzultovat s AI, vždyť ona je tak postavená, aby člověku vyhověla, potvrdila jeho myšlenky. Co to je za "praxi" tohle?
Všichni přeci víme, že je to praxe sebeoblbování  :D

Paradoxy

Citace od: Paradoxy kdy 2025-08-19 07:40Podívejte, co ta nejmladší včera našla u nás na cestě. Je to keramické a zezadu je vidět, že to asi od něčeho buď odpadlo nebo nevím, jsou tam dvě hladší plošky. Zajímalo by mě, co je to za symbol.

Tak s velkou pravděpodobností by to mohlo být pečetidlo na keramiku. Bylo mi doporučeno zajít s tím do muzea, že by z nálezu mohli mít radost :)

Pedrito

Citace od: Paradoxy kdy 2025-08-20 17:23
Citace od: Pedrito kdy 2025-08-20 16:09

Všichni přeci víme, že je to praxe sebeoblbování  :D
Čék vstupuje na cestu, a většinou nemá páru, co a jak. Nemůžu mluvit za druhý, ale prostě kdyby se to ve  mě neozývalo (volání tajemna, co je za oponou..), tak by nebyl žádný důvod něco hledat. Dle mě, jestli něco zvát milostí, tak toto. Jenže tahle "touha po pravdě" není osobní, nic z tužeb, který si člověk utváří v hlavě. Je to pro něj neidentifikovatelné, a proto ho to láká, táhne... A když ho to tak tedy dotáhne např. k tomu Džibránovu Prorokovi, zřejmě že ho to může šoupnout dál, tak ego, ta jeho osůbka, trne a ztrácí dech... Ale fakt nevím, jak to trklo jiné. A byla by to oblbenost, to hlásat jako jediný "klíček"... Pač to není možné nikomu nasimulovat.

Pedrito

Citace od: Paradoxy kdy 2025-08-20 18:20
Citace od: Paradoxy kdy 2025-08-19 07:40Podívejte, co ta nejmladší včera našla u nás na cestě. Je to keramické a zezadu je vidět, že to asi od něčeho buď odpadlo nebo nevím, jsou tam dvě hladší plošky. Zajímalo by mě, co je to za symbol.

Tak s velkou pravděpodobností by to mohlo být pečetidlo na keramiku. Bylo mi doporučeno zajít s tím do muzea, že by z nálezu mohli mít radost :)
Fíha, tak se z toho vyklubal skoro poklad :)