Zajímavá videa k ...

Založil durodara, 2025-04-26 10:12

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

durodara

Protože mnoho věcí na internetu je v cizích jazycích, doporučuji minimálně (v prohlížeči na počítači, v androidím telefonu v režimu prohlížeče v módu "počítač") automatický překlad ze strany google/youtube. Více viz. "návody a pomůcky".

Youtube - https://www.posezenicko.cz/index.php?msg=10655

durodara

Neodvážím se tvrdit, že je vše úplně dokonalé, ale alespoň nějaký náhled tato videa poskytují.

Vide informací na:

https://awakentheworld.com/cz/?awaken-transcript=samadhi-1-filmove-prepisy&noredirect=cs-CZ

https://awakentheworld.com/cz/?awaken-film=samadhi-cast-1-maya-ta-iluze-o-ta-sam&noredirect=cs-CZ , další díly zatím bez češtiny.

Pedrito

Před dávnými a dávnými časy by mi to asi odpovědělo otázky, a třeba někomu odpoví, řekne něco nového :)

To mě právě naučil jógový kolektiv, hned novou informaci "promeditovat"...

Tak jsem zjistil že nic nového z venčí k tobě nechodí, jako třeba ten Hesse, Exupery, nebo Thakur, Džibrán, Kabír.... už to je napsáno uvnitř... Ale, někdo to tak krásně vyjádřil, a to je realizovaná tvořivost...

durodara

Paradoxy

Mě odradily ty obrázky, je to pro mě jak z jiného světa. Ale na druhou stranu chápu, že je to přesně to, co lidi přitahuje.

Ale dala jsem tomu šanci a našla na netu přepisy videí, které jsem nechala gúgl přeložit. Přečetla jsem si první a pro mě to stačilo. Je to fajn a správňácké a pro spoustu lidí určitě podnětné.

durodara

Pedrito

V hlubokém samadhi se jeví svět "jinak", je čirý podstatou. Nejen společenské šmudlaniny, ale i ty osobní, co nitro jinak překrývají, jsou v trapu. Je tomu všemu "odebrána" důležitost, veškerá vědění předávaná věky, jsou míň než prach... Ale nemůžeš tam dlít věčně, a těšit se prázdnotou všeho, dokud žiješ... Prostě jsi poznal podstatu bytí. A kdykoliv v ní můžeš spočinout, odpočinout si od práce i zábavy, co Život dává, i bere.. taky dar... Z nadstavby zpět k základům.

durodara

Citace od: Pedrito kdy 2025-05-06 17:10V hlubokém samadhi se jeví svět "jinak", je čirý podstatou. Nejen společenské šmudlaniny, ale i ty osobní, co nitro jinak překrývají, jsou v trapu. Je tomu všemu "odebrána" důležitost, veškerá vědění předávaná věky, jsou míň než prach... Ale nemůžeš tam dlít věčně, a těšit se prázdnotou všeho, dokud žiješ... Prostě jsi poznal podstatu bytí. A kdykoliv v ní můžeš spočinout, odpočinout si od práce i zábavy, co Život dává, i bere.. taky dar... Z nadstavby zpět k základům.

Možná máš pravdu, možná ji nemáš.

Jediný způsob, jak si ji ověříš, je vyzkoušet si to.

Pokud tu svou pravdu chceš ověřit, je to prosté - zkus si projít zklidněním mysli, jejím zkoncentrováním do ticha, ke kterému jsou zde vložena meditační cvičení ve formě 4 stupňů prohlubování.

Nejsou dokonalé, dokonalost jim můžeš jen dát svou praxí.

Až nastane jen okamžik, poznáš to. A pak opravdu a jednoznačně můžeš napsat jaké to je. Do té doby to jsou jen slovní představy mysli.

Pedrito

Tak tak, stav nirvikalpa v apatyce nekoupíš.
Tvá doporučení doplňuji o Drtikolovu Kundalini jógu a práci s čakramy.

durodara

Citace od: Pedrito kdy 2025-05-07 05:14Tak tak, stav nirvikalpa v apatyce nekoupíš.

Citace od: Pedrito kdy 2025-05-07 06:27Učení Fráni Drtikola, hadí síla

Bohužel ani schopnost nepodléhat mámení.

Jan Lípa je skutečně expert na cokoli, myslím, že až objeví svého oddaného s vlastním blogovým ekosystémem, bude tady fakt veselo:

Assoc. Prof. JUDr. RNDr. PhDr. Ing. Jan Lípa, Ph.D. DBA M.Div. LL.M.
Narození   1975 (49–50 let)
Předbořice u Milevska
Československo Československo
Nábož. vyznání   Buddhistický mnich řádu Drukpa Kargyud

https://cs.wikipedia.org/wiki/Jan_L%C3%ADpa

Pedrito

Citace od: durodara kdy 2025-05-07 07:07
Citace od: Pedrito kdy 2025-05-07 05:14Tak tak, stav nirvikalpa v apatyce nekoupíš.

Jan Lípa je skutečně expert na cokoli, myslím, že až objeví svého oddaného s vlastním blogovým ekosystémem, bude tady fakt veselo:

Předbořice u Milevska

To nevím, Lípu neznám, a Kundalini jógu jsem se učil jinde. Já jen, že Drtikol se tím zabýval, i učením čakramů... A jestli někdo podléhá mámením.. to se občas stává.

durodara

Citace od: Pedrito kdy 2025-05-07 07:23
Citace od: durodara kdy 2025-05-07 07:07

Předbořice u Milevska

To nevím, Lípu neznám, a Kundalini jógu jsem se učil jinde. Já jen, že Drtikol se tím zabýval, i učením čakramů... A jestli někdo podléhá mámením.. to se občas stává.

Já Lípu znám. Myslím, že sám soutěží o další titul "Mistr Blogosféry" a má na vrcholu už jen dost těžkého soupeře, který si říká Ross Hedwiczek. Toho sem ale, prosím, netahej...

Pedrito

CitaceJá Lípu znám. Myslím, že sám soutěží o další titul "Mistr Blogosféry" a má na vrcholu už jen dost těžkého soupeře, který si říká Ross Hedwiczek. Toho sem ale, prosím, netahej...

Neznám je, ani se k tomu nechystám, mám co dělat s tebou :))

O Šteklovi jsem slyšel, že byli s Drtikolem dobří přátelé.

durodara

Citace od: Pedrito kdy 2025-05-07 07:40
CitaceJá Lípu znám. Myslím, že sám soutěží o další titul "Mistr Blogosféry" a má na vrcholu už jen dost těžkého soupeře, který si říká Ross Hedwiczek. Toho sem ale, prosím, netahej...

Neznám je, ani se k tomu nechystám, mám co dělat s tebou :))

O Šteklovi jsem slyšel, že byli s Drtikolem dobří přátelé.

Mnooo, jestli ti tu zavazím, můžu odejít do skal a stepi divočiny s ohněm v srdci, a už tady o mně nikdo neuslyší...

Pedrito

CitaceMnooo, jestli ti tu zavazím, můžu odejít do skal a stepi divočiny s ohněm v srdci, a už tady o mně nikdo neuslyší...

Opovaž se! To bys tu teprve začal zavázet - svou nepřítomností.

Nebylo snadné tě sem dostat :-)