Jak porazit internetové trolly

Založil honzam, 2025-04-21 08:59

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 2 Hosté prohlíží toto téma.

Paradoxy

Citace od: Petra kdy 2025-04-21 21:33
Citace od: Paradoxy kdy 2025-04-21 21:19Velmi dobře vnímám, kdo z jaké ,,hloubky,, tu píše a chvílemi mi to až ,,trhá uši,,.

Každý jsme tady přesvědčený, že to vnímáme velmi dobře. Nejen ty...

No já nejsem přesvědčená, prostě to někdy vím bez nějakého přemýšlení...a dokonce se to u jednoho člověka mění, že jednou hlouběji a jednou víc z povrchu...

Jinak každý má právo na svůj názor :)

Pedrito

Citace od: Paradoxy kdy 2025-04-22 16:37
Citace od: Paradoxy kdy 2025-04-21 21:19Velmi dobře vnímám, kdo z jaké ,,hloubky,, tu píše a chvílemi mi to až ,,trhá uši,,.

No já nejsem přesvědčená, prostě to někdy vím bez nějakého přemýšlení...a dokonce se to u jednoho člověka mění, že jednou hlouběji a jednou víc z povrchu...

Každej to vidí prostě za sebe, ze sebe, to není žádnej etalon universální pravdy.
Jako ta hora, co vidí každej ze svého směru, pozice...
Ono se někdy stačí jen zeptat, jak co druhý míní. Jestli třeba zrovna humorně, vážně, obyčejně, obrazně, jenom tak hovorově.... Že je tu jedna hora a mnoho pohledů, těch našich cestiček, je jasná páka :)

Petra

No já nejsem přesvědčená,

Když o tom svém vnímání nejsi přesvědčená, že je správné, tak je celkem nanic a není důvod ho vůbec zminovat.

Paradoxy

Citace od: Petra kdy 2025-04-22 17:21

No já nejsem přesvědčená,

Když o tom svém vnímání nejsi přesvědčená, že je správné, tak je celkem nanic a není důvod ho vůbec zminovat.
Myslím, žes mě vůbec nepochopila, ale důležité pro tebe je, že mě můžeš sestřelit jako balónek na pouti. Tleskám  :)

Pedrito

Nikdy nevíme, co koho "nadzdvihne". Bych řek, že tu nikdo nemá úmysl někoho mydlit. Těžko říct jak se vyloupne bojová nálada. Asi z nějakých opačných pocitů, co to vidí zkrátka opačně. Tady přece není nikdo jako Jana, co svou "pravdu" staví nad ostatní.
Přátelé se klidně i kočkujou, ale v dobrém :)

Paradoxy

Citace od: Pedrito kdy 2025-04-22 18:51Nikdy nevíme, co koho "nadzdvihne". Bych řek, že tu nikdo nemá úmysl někoho mydlit. Těžko říct jak se vyloupne bojová nálada. Asi z nějakých opačných pocitů, co to vidí zkrátka opačně. Tady přece není nikdo jako Jana, co svou "pravdu" staví nad ostatní.
Přátelé se klidně i kočkujou, ale v dobrém :)
Vím, co se tu děje, ale radši to nebudu zmiňovat, aby někdo neměl potřebu manipulovat moje slova nebo mi dokonce podsouvat mnou nenapsaná slova, aby mě shazoval.

Petra

Citace od: Pedrito kdy 2025-04-22 16:54Každej to vidí prostě za sebe, ze sebe, to není žádnej etalon universální pravdy.

Přesně tak.  :)

durodara

Ano. Nedá se nevšimnout si, jak hluboce vnímáš svou intuici - nepřiohýbáš si ji svým názorům, ale připouštíš, že asi bude spíše potřeba přiohnout ty názory. Prostě geniální, tohle přímo křičí po obdivu, protože většina lidí méně hlubokou intuici místo jejího prohloubení, zaměňuje za dojmy.

Paradoxy

Citace od: durodara kdy 2025-04-24 03:06

Ano. Nedá se nevšimnout si, jak hluboce vnímáš svou intuici - nepřiohýbáš si ji svým názorům, ale připouštíš, že asi bude spíše potřeba přiohnout ty názory. Prostě geniální, tohle přímo křičí po obdivu, protože většina lidí méně hlubokou intuici místo jejího prohloubení, zaměňuje za dojmy.
Asi budu víc v ohledu intuice mlčet, mám povahu co na srdci, to na jazyku, což mi může být na škodu. Někdy je ta intuice kolikrát nepříjemná i mě, když na mě vyskočí něco o mě samotné. Jenomže na druhou stranu mi to dává příležitost to pochopit a uvědomit si nékteré věci.

Miroslav

Citace od: Paradoxy kdy 2025-04-24 16:58Asi budu víc v ohledu intuice mlčet, mám povahu co na srdci, to na jazyku, což mi může být na škodu. Někdy je ta intuice kolikrát nepříjemná i mě, když na mě vyskočí něco o mě samotné. Jenomže na druhou stranu mi to dává příležitost to pochopit a uvědomit si nékteré věci.

Co na srdci to na jazyku je to nejlepší.

Co lepšího by mělo být na "jazyku"?
Nějaké ohleduplné přetvářky, potlačování, milosrdné lži, pochlebování, manipulování,takzizování, spekulování atd.?

Čas běží a na přetvářky klamy a sebeklamy není čas, to nás k pravdě a osvobození nedovede.
A jestli je ta upřímnost někomu nepříljemná, má možnost nějaký ten trám v oku svém uvidět, pocítit, když se takhle ozve.
A komu jde o něco jiného než o pravdu a osvobození z nevědomosti a závislostí, tak má na fóru věnovaném duchovnosti hold smůlu.  :)

honzam

Citace od: Miroslav kdy 2025-04-24 19:10A komu jde o něco jiného než o pravdu a osvobození z nevědomosti a závislostí, tak má na fóru věnovaném duchovnosti hold smůlu.  :)

Smůlu máš Ty, protože jakýkoliv pokus o prosazování nějaké Tvé pravdy nebo Tvé podoby osvobození z nevědomosti a závislosti bude tvrdě potírán jako trolling.

Pedrito

CitaceAsi budu víc v ohledu intuice mlčet, mám povahu co na srdci, to na jazyku, což mi může být na škodu. Někdy je ta intuice kolikrát nepříjemná i mě, když na mě vyskočí něco o mě samotné. Jenomže na druhou stranu mi to dává příležitost to pochopit a uvědomit si nékteré věci.

Hlubší intuice vykoukne, když ty pojmy a dojmy, běžné naučená rozumování a pociťování, taknějak ustoupí dopozadí... Tak to tak člověkem zavane a je zas o něco moudřejší  :smiley_turtle:

honzam

https://www.dvojklik.cz/saferkidsonline/trollove-v-temnych-zakoutich-internetu-jak-je-porazit-jako-v-pohadkach/

CitaceAbsolventka MUNI Marie Škardová, která se popisu trollingu věnuje ve své bakalářské práci i profesně, radí jako jednu z možností trolla zesměšnit jeho vlastními zbraněmi.

5) Zesměšněte trolla. Reagujte na něho tak, že mu tím další trolling znechutíte.

Jak na to?

- Vůbec se s ním nebavte o tématu, kde právě obtěžuje.
- Vyvarujte se vlastní introspekce. Pište, jako byste byli jiná osoba, na kterou se jeho útoky nevztahují. Úplně ignorujte, že troll píše k Vám.
- Použijte pokud možno jen věci, které troll sám napsal. Pokud již selhalo několik mírumilovných pokusů, máte už od něho dost materiálu.
- Všechno to otočte vůči němu. Všechny odpadky, co v tématu zanechal, mu vysypte zpátky na hlavu nejlépe tak, aby vypadal maximálně hloupě a komicky.
- Nelaškujte s ním. Buďte k němu přísní. Ideálně hned v první reakci ho chladně uzemněte.