Stav společnosti

Založil Pedrito, 2025-02-20 21:24

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelů a 1 Host prohlíží toto téma.

Salmo1cz

Jenom další nekonečný slepenec, kdy to všichni pochopitelně myslí dobře, ale bohužel tah na branku překazil no name koaliční partner kterého sice nikdo nevolil a nikdo nechtěl,ale asi byl u toho.
Ach jak dojemné.

Miroslav

Citace od: Salmo1cz kdy 2025-10-04 18:13Jenom další nekonečný slepenec, kdy to všichni pochopitelně myslí dobře, ale bohužel tah na branku překazil no name koaliční partner kterého sice nikdo nevolil a nikdo nechtěl,ale asi byl u toho.
Ach jak dojemné.
Koho myslíš tím koaličním partnerem, kterého nikdo nevolil?

Pedrito

Stih jsem v tv konec - zpívajícího Babiše a spol, měli fakt radost :D

No, já vám nevím, od sametovky jsem s žádnou vládou - chvilku levicovou, chvilku pravicovou, či něco mezi - nezaznamenal nějakých výrazných změn. Krom toho jejich střídání... To je tím, že většina společnosti postupně chytne pifku na vládu, co je zrovna u kormidla. Takže příště tam bude zas lídr opozice, atd, atd... ;D

To bude asi ta demokracie.

Miroslav

Citace od: Pedrito kdy 2025-10-04 19:12Stih jsem v tv konec - zpívajícího Babiše a spol, měli fakt radost :D

No, já vám nevím, od sametovky jsem s žádnou vládou - chvilku levicovou, chvilku pravicovou, či něco mezi - nezaznamenal nějakých změn, krom toho jejich střídání... To je tím, že většina společnosti postupně chytne pifku na vládu, co je zrovna u kormidla. Takže příště tam bude zas lídr opozice, atd, atd... ;D

To bude asi ta demokracie.

Zajímavé je, že já to mám obráceně, než to chodí. Soucítím s tím, kdo se stará a má to všechno na krku a druzí na něj hází bláto a klacky pod nohy.
Proto ti, co tohle dělají z opozice se mi zprotiví. Když byl Bybiš, soucítil jsem s ním (byl covid), když byla pětikoalice, soucítil jsem s ní (válka na Ukrajině) a ty pomluvy, stokrát opakované lži třeba "pětidemolice" apod. jsou zkrátka podpásovky a to není pěkné.
Akorát s komunisty a Paroubkem jsem nesoucítil a byl jsem rád, že šli od válu.

Pedrito

Asi je to normal, že čék sympatizuje názorově s nějakou stranou a tak jí vyjadřuje podporu. No a lidi to furt střídaj (ne všichni) a tím se střídaj i ty výsledky voleb každé období. Je to tím dané.

Jednou je člověku sympatickej ten, pak zas onen... A tak se to točí furt dokola. Ok. No já se toho navážno účastnit nemohu. Stačí mi k tomu čas od času se třeba u našich nachomejtnout k nějaké politické debatě v tv.. Jak pak mohu k nějaké straně či jejímu představiteli získat sympatie? A jak mohu někomu dát hlas? Pokud to tedy není strana recesistická? :)

Ale už mě ani ty debaty politiků nevadí, člověk si zvykne na všechno. Vlastně ty diskuze po fórech (i duchovního rázu) to odrážely. Celý obraz společnosti v tom byl odražen.

Lidi maj asi za to, že když se vzájemně přesvědčují ustavičně o svých světonázorech, že se tím něco změní v dění, či co...

Evulína

Taky zajímavý názor.
-------------

NE, VOLIT jsem NEBYLA.
 A ne proto, že by mi to bylo jedno.
Naopak. Je mi to až příliš důležité na to, abych si dovolila to předstírat. Nevolím, protože svůj hlas si nechávám.
🙏🏻Odmítám ho odevzdat systému, se kterým vnitřně nesouzním.
🙏🏻Odmítám odevzdat svůj hlas jen proto, abych ,,někomu v něčem zabránila"
🙏🏻Odmítám volit menší zlo, protože zlo je pořád zlem, i když je o pár odstínů světlejší.
💙Můj hlas je pro mne posvátný. A nedám ho nikomu, komu nevěřím.
💙Nikomu, kdo mi předkládá sliby jako produkt.
💙Nikomu, kdo místo pravdy prodává strach.
💙Nikomu, kdo hraje šachy s lidmi a říká tomu ,,politika".
👉Zůstávám stát mimo tuto hru. Ne ze slabosti. Ne z ignorance. Ale z odvahy nebýt součástí něčeho, co se mi příčí.
👉Říká se, že když nevolíte, nemáte právo mluvit.
Ale já říkám: když volíte proti vlastnímu svědomí, ztrácíte právo mluvit o pravdě.
👉Volba má být vyjádřením duše.
A pokud mezi nabízenými jmény nevidím žádnou duši, pak není mou povinností hrát tuhle frašku. Nechci být občanem na povel. Nechci volit ze strachu.
A nechci, aby moje mlčení bylo přepsáno jako lhostejnost. Není. Je to postoj. Je to volba. Je to mé hluboké NE.
🙌🏻Nepotřebuji cizí jméno na papíře, abych se cítil(a) svobodně.
🙌🏻Potřebuji zůstat v pravdě sama se sebou. A tuhle pravdu neměním každé čtyři roky.
🙌🏻Nezúčastním se, protože cítím, že tahle hra není má.
🙌🏻Nezúčastním se, protože věřím, že skutečná změna se nerodí z urny, ale z vědomí.
🙌🏻Nezúčastním se, protože nechci, aby někdo ,,zastupoval" to, co si dokážu říct sama.
👉Pokud to někomu vadí, rozumím.
Ale požaduji stejné pochopení i já za svou volbu nevolit. Svůj hlas si ponechávám. Nenechám ho zneužít. Nepůjčím ho nikomu, kdo si ho nezaslouží.
🙏🏻A pokud je Vás víc, kteří to cítíte podobně pak vězte: nejste pasivní. Jste bdělí. Nejste lhostejní. Jste svobodní. A právě Vy možná jednou položíte základy úplně jinému systému, než je ten dnešní. Systému, který nebude potřebovat masky, kampaň ani manipulaci, ale jen pravdu, odvahu a vědomého člověka.
👉Sdílejte, pokud si svůj hlas necháváte. Pokud ho nevkládáte do obálek, ale do činů. Do každodenních rozhodnutí. Do vědomého bytí. Do života, který není na prodej.
👉Sdílejte, pokud víte, že nejde o to zvolit si pána, ale přestat se klanět celému trůnu.
👉Sdílejte, pokud víte, že tohle není apatiee, ale nejvyšší forma zodpovědnosti vůči sobě.
Od srdce do srdce Baru💙

Miroslav

Myslím, že dotyčný/á si to moc dramatizuje.
Když nechce nikoho z kandidujících volit ať nevolí, tak je to jednoduché.

Nechá to na ostatních.

Svět se kvůli tomu nezboří.

To já, když kandidovalo Stačilo a SPD jsem to bral jako povinnost jít volit, abych posílil v počtu hlasů kohokoliv jiného. A myslím, že takových bylo více, proto byla taková vysoká účast ve volbách.

Pedrito

Každej to má nějak. Když už jsem se tu v tý civilizaci vyskyt, chápu že se musim adaptovat vyvrbenému prostředí a možnostem. Holt česko, tak budu čech. Kdysi jsem byl čechoslovák. A ještě mnohem dřív dítě, které o civilizaci a státním zřízení vědělo kulový a i tak mu bylo fajn. Jo, bylo to velké štěstí, nedokážu si představit narodit se jinde a jiným... :)

Politický gen mi prostě dán nebyl (kterej rád mutuje v ten propagandistickej a dezinformátorskej a kdoví jakej), nebo zakrněl... A jak psal Miroslav, svět se kvůli tomu nezboří. A stát taky ne, neb mu poctivě odvádím daně a třídím odpad :)

Pedrito

PS. Ale ne že bych se nad stavem společnosti nedoved zamyslet. Dobyvačné války se jí odnepaměti proplétají jak jedovaté stonožky... Jenže žádné zamyšlení s tím nehne, a štosovat si to v hlavě, tak v ní z toho pravděpodobně jednoho dne přeskočí.

Pedrito

Příští volby musim zjistit, kdy budou, a dát si to do budíčku. A hlavně zavčasu vybrat poštovní schránku a roztřídit letáky od volebních lístků... "Zařídim!"
:D
Z toho by moh vzejít pro Balbínovu poetickou nový rekord.

Pedrito

Miroslav

Pedrito

Koukám že na Inspiruj už běží asi milión pátá repríza, holt dvacet let je dvacet let, plus mínus... :D

Evulína

Citace od: Pedrito kdy 2025-10-18 12:39Koukám že na Inspiruj už běží asi milión pátá repríza, holt dvacet let je dvacet let, plus mínus... :D
Jako seriál Ulice  ;D