Stav společnosti

Založil Pedrito, 2025-02-20 21:24

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelů a 1 Host prohlíží toto téma.

Pedrito

Citace od: Paradoxy kdy 2025-08-25 10:43
Citace od: Pedrito kdy 2025-08-25 10:26Na hale máme maďary, vietnamce, romy, slováky, ukrajince, dokonce semtam čech :)) Žádnej problém. Černocha tu teda nemáme, ale znal jsem jednoho za učňovských let, studoval tu a občas jsme se potkali na pivu. Ali se jmenoval, muslim a veselá kopa. Tak mu říkám, "hele Ali, nezakazuje vám náhodou Alah alkohol?" A Ali na to, "tady můžu, sem Alah nekoukat." ;D
Přesné, žádnej problém :) . A když nějakej problém je, tak to je otázka konkrétních lidech. Je Čech a Čech, je ukrajinec a ukrajinec...je jasný, že každý národ má trochu jinou mentalitu, ale furt je to o lidech jako jednotlivých a z nich jsou pak ty skupiny atd.

Ona tahle "mezinárodní společnost" z podniku zmizet, a tipuju že nejen z našeho, mohla by to firma zabalit. Češi se tu střídali jak na běžícím páse, málo kdo vydržel.

Paradoxy

Citace od: Pedrito kdy 2025-08-25 13:44
Citace od: Pedrito kdy 2025-08-25 10:26Na hale máme maďary, vietnamce, romy, slováky, ukrajince, dokonce semtam čech :)) Žádnej problém. Černocha tu teda nemáme, ale znal jsem jednoho za učňovských let, studoval tu a občas jsme se potkali na pivu. Ali se jmenoval, muslim a veselá kopa. Tak mu říkám, "hele Ali, nezakazuje vám náhodou Alah alkohol?" A Ali na to, "tady můžu, sem Alah nekoukat." ;D
Přesné, žádnej problém :) . A když nějakej problém je, tak to je otázka konkrétních lidech. Je Čech a Čech, je ukrajinec a ukrajinec...je jasný, že každý národ má trochu jinou mentalitu, ale furt je to o lidech jako jednotlivých a z nich jsou pak ty skupiny atd.

Ona tahle "mezinárodní společnost" z podniku zmizet, a tipuju že nejen z našeho, mohla by to firma zabalit. Češi se tu střídali jak na běžícím páse, málo kdo vydržel.
Citace od: Pedrito kdy 2025-08-25 13:44

Jojo, je to tak. Že u nás někteří cizinci napadají jiné lidi je stejné jako s našima. Jsou holt slušný lidi a násilný lidi, tak to je.

Mě kdysi napadnul ukrajinec na diskotéce, ale kluci z naší party si to s ním růčo vyřídili, byla to docela mela. Stejně bych mohla mluvit o cikánech, znám takový kteří se za svoje styděj, znám takový, kteří jsou hodně neslušní slušně řečeno. Znám i jednoho takového mého zákazníka, máme se rádi, on v sobě objevil dar léčitelství a řekl mi, že je to jeho vírou v Boha, měl kdysi nádor na mozku, měl umřít, ale víra ho uzdravila. Je to slušnej chlap, jen vyhulí asi 60 retek denně :D .

Pedrito

Tady v Jihlavě jsou cikáni v pohodě. Nebo aspoň já jsem s nima konflikt nikdy neměl. S ukrajinci taky ne. Jednou jsem dokonce s jednou cikánkou chodil. A poznal jejich rozlehlou rodinu... S ukrajinkou jsem ještě nechodil. Ale můj brácha si teď jednu bere :)

Evulína

Evulína

Evulína

Miroslav

Citace od: Evulína kdy 2025-08-31 08:30

Ty se Evulíno ráda necháš zastrašovat takovými videi?
Paní profesorka vidí bubáky kde nejsou, to jsou ti pověstní "oni" a nevidí reálná fakta, že Ruská armáda vtrhla na Ukrajinu, bombarduje, ničí zabíjí sousedovic zemi a zbrojí na plné obrátky. Militarizuje mládež a potlačuje doma trestně jakýkékoliv nesouhlasné projevy s touto militaristickou politikou. To nejsou chymérní bubáci, ale otevřené násilí zabíjení, vraždění pod záminkou prosazování svých zájmů, které nadřazuje zájmům druhých, protože má tu moc, zbraně, armádu a jaderné zbraně.
Ani toho se netřeba bát, pokud budeme jednotní a schopni se bránit případnému napadení (což zatím moc nejsme, ale máme čas to napravit a tím odradit vojenské prosazování Putinových zájmů i na našem území, tedy předejít možné válce.)
Jediný kdo chce válčit je Putin a nechce s tím jak vidno přestat, dokud nedosáhne svých cílů, cílů speciální vojenské operace.

Pedrito

"Když jsem sledovala dokument Velký vlastenecký výlet, uvědomila jsem si, že ani tváří v tvář válce nemusí lidé změnit názor. Fakta sama o sobě nestačí – pokud člověk nechce slyšet, realitu si vždycky vysvětlí po svém."

odkaz

Miroslav

Citace od: Evulína kdy 2025-08-31 09:34

Velkolepé bylo hlavně jak nás Slováci, když šlo do tuhého, podrazili a udělali si Slovenský štát, podobně jako SSSR v té době uzavřelo s Hilterem pakt Molotov–Ribbentrop a rozdělilo si s Hitlerem Polsko.

Když se pak blížila vítězící rudá armáda, tak se honem pustili do velkolepého Slovenského národního povstání.

A té služebnosti (normalizaci) po 68. šéfoval právě ten zmiňovaný hrdina Husák, jako před tím služebnosti Hitlerovi Tiso.
A teď si ještě nejsou jisti odkud vítr fouká a myslím, že ze strachu sázejí na špatnou kartu - Ruskou, Severokorejskou a Iránskou totalitu.

Možná i proto hodně Slováků odešlo pracovat raději k nám.

Miroslav

Pedrito

Vida ho, čertiska! :smiley_coolpeace:

Pedrito

Tak ony byly dneska volby :o
Bavily se o tom dvě babičky v obchodě.. A zas jsem to propás... A to jsem si letos umiňoval: věnuj hlas Balbínovcům, občane! Njn, tak třeba příště to vyjde :)

Salmo1cz

Jenom další nekonečný slepenec, kdy to všichni pochopitelně myslí dobře, ale bohužel tah na branku překazil no name koaliční partner kterého sice nikdo nevolil a nikdo nechtěl,ale asi byl u toho.
Ach jak dojemné.

Miroslav

Citace od: Salmo1cz kdy 2025-10-04 18:13Jenom další nekonečný slepenec, kdy to všichni pochopitelně myslí dobře, ale bohužel tah na branku překazil no name koaliční partner kterého sice nikdo nevolil a nikdo nechtěl,ale asi byl u toho.
Ach jak dojemné.
Koho myslíš tím koaličním partnerem, kterého nikdo nevolil?