Tibetská kniha mrtvých

Založil Miroslav, 2026-02-18 21:37

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelů a 5 Hosté prohlíží toto téma.

Paradoxy

Citace od: Pedrito kdy Dnes v 16:53Zdát se může cokoliv, takhle mě to popadlo, tak jsem to napsal.
Asi proto, že to tak je.
Jak si to kdo ošéfuje, to už jeho věc.
Hele asi tuším, proč tě to tak popadlo a proč jsi to tak napsal, ale montovat se ti do toho nebudu, je to v tvojí režii.

Pedrito

No proč safra? Jen chci taky něco chytrýho ze sebe říct. Aby řeč nestála. Ale vidím, a nechtěl jsem to vytahovat, že jsi jaksi bojovně naladěná. Chvilku jo a chvilku ne :)

Paradoxy

Citace od: Pedrito kdy Dnes v 17:29No proč safra? Jen chci taky něco chytrýho ze sebe říct. Aby řeč nestála. Ale vidím, a nechtěl jsem to vytahovat, že jsi jaksi bojovně naladěná. Chvilku jo a chvilku ne :)
No takhle, když se tě na něco ptám, tak neodpovídáš přímo, ale úplně zbytečně květnatě a v podstatě o ničem. A když jsem tě na to začala polehku upozorňovat, vytasil ses s válečnýma konfliktama a dal sem písničku protestsong od Landy s komentářem, že mě se už takový věci netýkají. Tak úplně nevím, kdo nám tu začal mít bojovnou náladu, no a že na to reaguju, jó to reaguju proč by ne. Ale já s tím nezačala.

Pedrito

No ale pro mě je to téma aktuální a provázané s životem, jen se nemá smysl bavit o samostatných jevech, nýbrž o celku. A to dokáže jen s žádnou stranou zainteresovaný pán.

A co se týká našeho hlubšího duchopípání... Je to přece tam, ne? A nikdo ti to nevezme.

Paradoxy

Fajn, takže jsi právé v podstatě v překladu do nekvětnatého jazyka přiznal, že jsi začal mít bojovnou náladu ty, ok. A ten s žádnou stranou zainteresováný pán je tady kdo, žeby ty?

V tom našem duchopípání jak to nazýváš, šlo o to, že jsou různé ,,stavy,, a tak, a řešila se tu tibetská kniha mrtvých.

No a právě jsme byli svědky hněvivých bohů.

Pedrito

Nevím, vnímám tyhle věci jinak než ty. Přišla nota o válce a tak, tak jsem ji zaržál. S tebou to má společnýho jen to, že jsme tu i s dalšími na tý kouli.

O různorodých stavech vnímání píšu furt a různě :)

Pedrito

Nebo chceš konzultovat kompatibilitu tvého "nebytí" s mým? Nestačilo, že je to podobné?

Miroslav

Citace od: Paradoxy kdy Dnes v 16:28Mimochodem mi přijde jako když se mě snažíš z mě neznámého důvodu zdiskreditovat a poukazovat na něco u mě, co se ve skutečnosti týká ale tebe.

Tohle je jedna z napnutých strun, která nám může kalit zrak a vztahy.
Mně to nepřišlo, že se tě někdo snaží zdiskreditovat a poukazovat na něco u tebe.

Já se v tom přirozeném sebevědomí a přirozené neohroženosti trénuji třeba na Zdeňkovi. Ten na mně nenechá nit suchou a nejen to, ale ještě si toho spoustu přivymyslí.
Podobně to potřeboval dělat Durodara.
Nikdo nás nemůže zdiskreditovat, když se o nic nesnažíme a nejsme v politice. Může nám být úplně jedno, co si o nás kdo myslí a co nám předhazuje.
To je obrovská svoboda. A když v nás tahle struna napnutá není, nebo je už dokonce zcela nepřítomná, pak vidíme a poznáváme toho druhého, jeho motivace, problémy a tak i obecně do mozaiky toho lidství, jak to funguje. A občas i na nějakém tom druhého šprochu může být i pravdy trochu a to je také moc dobré.

Toho se zbavit, toho sebehodnocení, potřeby sebeobhajoby, to je velký krok k Osvobození.

Paradoxy

Míro je to v pohodě, my si to zas vyříkáme, to není první reset mezi náma :D .

Asi holt mluvím moc přímo a mám blbý otázky, na který neumí Pedrito odpovědět bez květnatý mluvy a přímo k věci. A pak to na mě působí tak, že jenom o těch věcech sní. On o mě může mít zase úplně jiný mínění, třeba že mě se už nic netýká, to byl okamžik, kdy byl vystřelen šíp  :D .

Pedrito

Jaký furt okvětený květináče, jaká lukostřelba? No tak jsi ostrá, na to co tě hryzne. Já dnes lovil komára. Kdyby seděl a pil, ok. Ale on bral různý části těla asi jako výlet po barech. Tím bzukotem u ucha si ale vysloužil komáří bardo!

Paradoxy

Pedrito

Citace od: Miroslav kdy Dnes v 18:49
Citace od: Paradoxy kdy Dnes v 16:28Mimochodem mi přijde jako když se mě snažíš z mě neznámého důvodu zdiskreditovat a poukazovat na něco u mě, co se ve skutečnosti týká ale tebe.

Tohle je jedna z napnutých strun, která nám může kalit zrak a vztahy.
Mně to nepřišlo, že se tě někdo snaží zdiskreditovat a poukazovat na něco u tebe.

Já se v tom přirozeném sebevědomí a přirozené neohroženosti trénuji třeba na Zdeňkovi. Ten na mně nenechá nit suchou a nejen to, ale ještě si toho spoustu přivymyslí.
Podobně to potřeboval dělat Durodara.
Nikdo nás nemůže zdiskreditovat, když se o nic nesnažíme a nejsme v politice. Může nám být úplně jedno, co si o nás kdo myslí a co nám předhazuje.
To je obrovská svoboda. A když v nás tahle struna napnutá není, nebo je už dokonce zcela nepřítomná, pak vidíme a poznáváme toho druhého, jeho motivace, problémy a tak i obecně do mozaiky toho lidství, jak to funguje. A občas i na nějakém tom druhého šprochu může být i pravdy trochu a to je také moc dobré.

Toho se zbavit, toho sebehodnocení, potřeby sebeobhajoby, to je velký krok k Osvobození.
To jsou úsměvné věci, když se někdo pasuje na, "kdo vše ví" s baťohem advaity, a konspirací. Jsou tzv mentalisti, nikdy neměli otevřený obzor, jako třeba ty Paradoxy. Či Miroslav, když viděl kdysi rodinnej mlejn ze samoty u lesa z dáli.. Takhle to začíná, něco se probudí a vede.. Někdy jasně a zřetelně, někdy matně až zoufale... Safra, zas komár tu bzučí! No počkej!

Pedrito

Citaceotázky, na který neumí Pedrito odpovědět

Tak tohle mi kdysi poudala Evule. Ale aby jí napadlo si pořádně přečíst, co ji píšu, to jí ani nenapadlo  :smiley_whistle: