Tibetská kniha mrtvých

Založil Miroslav, 2026-02-18 21:37

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelů a 3 Hosté prohlíží toto téma.

Paradoxy

Citace od: Pedrito kdy Dnes v 12:17
Citace od: Paradoxy kdy Dnes v 11:00No a co jsi v tom zažíval? Co myslíš tím neosobnem?
Tohle je těžký zformulovat. Dali tomu ti mystikové různé jmené stavy.. Ale furt to každá individualita prožívá ze sebe, ne dle prožitku jiných. Do té chvíle je to osobní - "mě se děje".. Jak to to já v těle pojme, k čemu má blízko. Je to vlastně něco jako mrtvice ega. Ale smrtelá jen napůl. Dobré pro to, aby si uvědomilo své pomyslné patníky.
Takže to bylo sice jakoby neosobní, ale furt v tom bylo tvé já?

Pedrito

Já se neptá, ptá se individualita, co z něj jak to dítě vznikla, "kdo jsem já?" A Já mu odpoví, ani touhle otázkou nejsi ty. "A kdo tedy jsem", ptá se osůbka. "Nic z toho, zní Já... "Proč mám jméno a vztahy", ptá se osůbka, co slyší třeba na jméno Cecilka. "Protože vývoj, od améby až po Cecilku." A cecilka říká, "a proč to všechno, zlodějství, mordování, války, mučení, lidojedství, nevraživost...?" A tehdy ticho, ani Já to neví. To ví jen vítr, jeho děti...

Salmo1cz

Je to vlastně kontinuum bytí.
V regresích je ta možnost podívat se na minulé životy.
Ale je tu takové ale, když se zapojí byť zanedbatelně mysl celé to můžou zakalit vasany.
Jsi to ty ale vlastně nejsi.
Kde je ta hranice a je tam vůbec nějaká hranice?

Paradoxy

Citace od: Pedrito kdy Dnes v 12:52Já se neptá, ptá se individualita, co z něj jak to dítě vznikla, "kdo jsem já?" A Já mu odpoví, ani touhle otázkou nejsi ty. "A kdo tedy jsem", ptá se osůbka. "Nic z toho, zní Já... "Proč mám jméno a vztahy", ptá se osůbka, co slyší třeba na jméno Cecilka. "Protože vývoj, od améby až po Cecilku." A cecilka říká, "a proč to všechno, zlodějství, mordování, války, mučení, lidojedství, nevraživost...?" A tehdy ticho, ani Já to neví. To ví jen vítr, jeho děti...
Mám pocit, že nejsi schopen mi odpovědět, na co se tě ptám, ale to nevadí :) .

Pedrito

Citace od: Paradoxy kdy Dnes v 13:10
Citace od: Pedrito kdy Dnes v 12:52Já se neptá, ptá se individualita, co z něj jak to dítě vznikla, "kdo jsem já?" A Já mu odpoví, ani touhle otázkou nejsi ty. "A kdo tedy jsem", ptá se osůbka. "Nic z toho, zní Já... "Proč mám jméno a vztahy", ptá se osůbka, co slyší třeba na jméno Cecilka. "Protože vývoj, od améby až po Cecilku." A cecilka říká, "a proč to všechno, zlodějství, mordování, války, mučení, lidojedství, nevraživost...?" A tehdy ticho, ani Já to neví. To ví jen vítr, jeho děti...
Mám pocit, že nejsi schopen mi odpovědět, na co se tě ptám, ale to nevadí :) .
Jsem to tak prožíval, no. Z toho stavu-nestavu je tězký něco vypíchnout. Oni to pak duchovní pardálové rádi rozkoušou.

Paradoxy

Citace od: Salmo1cz kdy Dnes v 13:02Je to vlastně kontinuum bytí.
V regresích je ta možnost podívat se na minulé životy.
Ale je tu takové ale, když se zapojí byť zanedbatelně mysl celé to můžou zakalit vasany.
Jsi to ty ale vlastně nejsi.
Kde je ta hranice a je tam vůbec nějaká hranice?
V tomhle mi nezbývá nic než důvěřovat té inteligenci. Pokud se máme nějakým způsobem dozvědět, tak se dozvíme. Jo ty vasany se toho uměj hezky chytat, to člověk nemusí ani do minulých životů, stači i minulost z tohodle života. A pak je otázka, co ty vasany vlastně jsou? Svým způsobem udržují život si myslím.

Salmo1cz

Tak přesná odpověď je, že to je ego ale které se nemá čeho držet.
Není tam uvědomění si sebe.
Tovární nastavení.+
;D

Pedrito

CitaceV tomhle mi nezbývá nic než důvěřovat té inteligenci.

Té vesmírné, nebo své?

Pedrito

Citace od: Salmo1cz kdy Dnes v 13:24Tak přesná odpověď je, že to je ego ale které se nemá čeho držet.
Tovární nastavení.+
;D

Salmo, nebyl ty jsi Hipík? :)

Paradoxy

Citace od: Salmo1cz kdy Dnes v 13:24Tak přesná odpověď je, že to je ego ale které se nemá čeho držet.
Tovární nastavení.+
;D
Jung by to nazval bytostné já, a myslím, že je to stejný.

Paradoxy

Citace od: Pedrito kdy Dnes v 13:37

Té vesmírné, nebo své?
To je divná otázka :)

Salmo1cz

No intelligence došla k závěru ne jeden ne dva.
Takovej nějakej kočkopes no.
:o

Pedrito

Citace od: Paradoxy kdy Dnes v 13:40
Citace od: Pedrito kdy Dnes v 13:37

Té vesmírné, nebo své?
To je divná otázka :)
No tak se cejtíš bejt vesmírnou inteligencí, nebo čupr babáčem?
Nebo babáčem s vesmírnou inteligencí?

Salmo1cz

Hipik.
Tak zaprvé nevím co to je a za druhé mě to uráží.
Kdepak já jsem naprosto racionální člověk, tak racionální že druhého dalšího nepoznáš.
Třeba teď čekám až bude mít maso pokojovou teplotu a pak ho mohu restovat.
Manželka by se zbláznila.
;D

Pedrito

Citace od: Salmo1cz kdy Dnes v 13:47Hipik.
Tak zaprvé nevím co to je a za druhé mě to uráží.
Kdepak já jsem naprosto racionální člověk, tak racionální že druhého dalšího nepoznáš.
Třeba teď čekám až bude mít maso pokojovou teplotu a pak ho mohu restovat.
Manželka by se zbláznila.
;D

Tak to hou. Já jsem tak racionální, že rok vymalovávám byt. Ale vždy mi to něco racionálnějšího zhatí. O dovče už nebude záchrany. Vaničku zrenovovat..