Detektory, reflektory, čorné ďury, projektory

Založil Pedrito, 2025-05-17 21:46

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Pedrito

Škoda, že nemáme detektor na lanýže :smiley_hungry:

To jsem loni v novinách čet, že chlapík ve francii našel obrovskýho lanýže v ceně kolem 6000000kč.
A on ho celýho sežral... :D

durodara

Nesmíš podléhat bombastickým závěrům bulvárního tisku - ta cena není daná jejich naivní představou o možné ceně, je ale daná cenou, kterou za tu věc je někdo skutečbě ochoten zaplatit...

Například takový Oleh Kradovič je výrazně levnější a dost přesvědčivý na to, že velmi slevníš až radikálně půjdeš s cenou dolů, případně ještě zaplatíš jemu, že si tebou najitého lanýže od tebe vezme úplně zdarma...

Pedrito

No já podleh tenkrát při četbě o tom svému smíchu.. to se mi stává při četbě tisku velmi často. A dnes při vzpomínce opět ;D
Pokud si mám vzpomenout obsažněji, tak se ten chlapík, byl to nějakej hospodář, svým nálezem veřejnosti samozřejmě pochlubil. A nějaká prestižní restaurace mu za něj ty peníze nabízela. Ale on si prostě řek, že ho celej spořádá a tak se i stalo.
Jestli si chceš z toho vyšpekulovat něco navíc, tak prosím, je to tvoje ;)

durodara

Citace od: Pedrito kdy 2025-05-17 22:35No já podleh tenkrát při četbě o tom svému smíchu.. to se mi stává při četbě tisku velmi často. A dnes při vzpomínce opět ;D
Pokud si mám vzpomenout obsažněji, tak se ten chlapík, byl to nějakej hospodář, svým nálezem veřejnosti samozřejmě pochlubil. A nějaká prestižní restaurace mu za něj ty peníze nabízela. Ale on si prostě řek, že ho celej spořádá a tak se i stalo.
Jestli si chceš z toho vyšpekulovat něco navíc, tak prosím, je to tvoje ;)

Malá rada jednoho Cadika - máš přesně tolik všeho, abys pochopil, ne abys na pochopení zapomínal.

Pedrito

Nevím sice, kdo je Cadik, ale je mi jasný, že se jím cítíš.. Tak já tu radu pozdravím, až dojde, asi se někde mrška zatoulala ::)

durodara

Citace od: Pedrito kdy 2025-05-17 23:07Nevím sice, kdo je Cadik, ale je mi jasný, že se jím cítíš.. Tak já tu radu pozdravím, až dojde, asi se někde mrška zatoulala ::)

Božíčku - to, že netušíš, kdo to je cadik, znamená, že si nic nepamatuješ ze čtení chasidských příběhů, ze kterých jsi byl onehdá v hlubokém nadšení...

Mám pocit, že mi konečně došlo to, co znamená "házet perly sviním..."

I když cadikem bohdá nikdy nebudu, za to, že mi to rčení došlo, poníženě děkuji...

Pedrito

Aha, no já tušil že už jsem to někde slyšel, ale vypadlo mi to. Z toho si nic nedělej, mě toho z tý hlavy vypadává... Asi tam mám nějak čímdál míň místa... :smiley_whistle:

durodara

Citace od: Pedrito kdy 2025-05-18 00:05Aha, no já tušil že už jsem to někde slyšel, ale vypadlo mi to. Z toho si nic nedělej, mě toho z tý hlavy vypadává... Asi tam mám nějak čímdál míň místa...

Tohle není nedostatek místa, to je černá díra v podpalubí...

Pedrito

Jj, co bych si bez ní počal...

Černá díra v podpalubí
co nesvážeš, všechno stopí.

Miroslav

Detektory, reflektory, čorné ďury, projektory a kolobrndy

Pedrito, ty máš zkušenost z koloběžkami.
Já bych si chtěl jednu elektro pořídit. Aby uměla do kopců, daleko dojela a mohlo se s ní na lesní cesty kde je zákaz vjezdu motorových vozidel.

Měl bys pro mne nějaké doporučení?

Pedrito

No, tak to ti moc neporadím, měl jsem jen pár městskejch. Do terénu nemám zkušenost, páč ji používám hlavně do práce, kousek silnicí a kus po cykláči. Do kopečka cca 25 stupňů, jezdí dobře, motor se v záběru dostane až ke kilowattu, dojezd slušnej, dobře odpružená, váha kolem 20kg, nic nevrže, má i blinkry, a je poměrně levná. Po běžných cestách bych ji doporučil, ale do terénu by to chtělo asi jiný pneumatiky. A do větších brdských kopců asi i vyšší výkon, aspoň dva kilowatty. Ale ty výkonné jsou zas hodně těžký, přes 30kg, a už na ně musíš mít povinný ručení - jak jsou nad 25kg a jeden kilowatt... Vím že koloběžky Kugoo jsou těmi náročnějšími oceňovány. Já jezdím na téhle :)

https://elektrokolobezky.heureka.cz/xiaomi-electric-scooter-5-pro-gl/#prehled/

Pedrito

Ale koukám, že v jednom komentáři tam u ní jeden majitel píše, že s ní v lese blbne, tak to asi zkusím  :D Jinak je známo, že ty Xiaomky maj dobrou konstrukci a hodně vydrží. Měl jsem ještě Ninebotku a Lamaxku, a konstrukčně ani komfortně se to nedá srovnat, vzhledem k podobné ceně. Až se divím, že ji u téhle nasadili tak nízkou.

Miroslav

Dík za info.
To já budu potřebovat i se sedátkem - tak trochu jako motorku. Jako pohodlnější náhradu elektrokola, které se mi po 11-ti letech rozbilo - odešel motor i baterka už asi moc dlouho nevydrží, tak se nevyplatí ji opravoat. Asi budumuset mít to ručení a snad to nebude bráno jako motorové vozidlo.

Pedrito

Mrkni na tuhle

https://elektrokolobezky.heureka.cz/kugoo-kukirin-g2-max/#specifikace/

Ale ručení už je nutné. Ony ty zákony kolem těch elekrokolek jsou takové neurčité...

Pedrito

Nějak takhle, ony pokud jsou určeny na veřejné komunikace, tak jsou rychlostně omezeny na 25km/h - pak jsou brány jako pouhá elektrokoloběžka bez potřeby řidičáku. Ale skoro všechny se daj "odemknout" na vyšší rychlost. A pak už jsou brány jako motorka. Policajti na to příjdou, pokud se rozhodnou to zkontrolovat... Ale ono těch 25km/h v pohodě stačí a míň to žere :)