Příběhy duchovňáků 1 - Jan Havelka

Založil Miroslav, 2025-05-16 12:37

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 2 Hosté prohlíží toto téma.

Miroslav

Myslím, že konkrétní příběhy a zkušenosti jednotlivců mohou být velmi poučné.
Velmi dobře popsaný je duchovní příběh Jana Havelky, kterého jsem i dobře znal a který svůj příběh na svých stránkách krásně převyprávěl. Moudrý člověk se nemusí učit jen z vlastních chyb a může se tak vyhnout různým slepým cectičkám, třeba těm kterými Honza prošel a věrně popsal a které mnozí považují za duchovní - viz třeba tady na posezeníčku ten channelling.
Takže sem dám postupně videa chronologicky řazená pro ty, které by to případně zajímalo, případně doplňující texty, které jsou k mání na netu.

Pedrito

Jsem už zas zapoměl, co to ten channeling je.. nedávno jsme se tu o tom bavili.. jo už mi břeská - Ra, Abraham, atp...

Pedrito

Jinak už se ke mě od toho Havelky něco dostalo dřív. No má toho teda za sebou požehnaně...

Miroslav

Tak sem dávám zbytek najednou, doufám, že vás z toho nebude brnět hlava  :)

Paradoxy

Citace od: Miroslav kdy 2025-05-16 12:37Myslím, že konkrétní příběhy a zkušenosti jednotlivců mohou být velmi poučné.
Velmi dobře popsaný je duchovní příběh Jana Havelky, kterého jsem i dobře znal a který svůj příběh na svých stránkách krásně převyprávěl. Moudrý člověk se nemusí učit jen z vlastních chyb a může se tak vyhnout různým slepým cectičkám, třeba těm kterými Honza prošel a věrně popsal a které mnozí považují za duchovní - viz třeba tady na posezeníčku ten channelling.
Takže sem dám postupně videa chronologicky řazená pro ty, které by to případně zajímalo, případně doplňující texty, které jsou k mání na netu.

Nemá to lehký sám se sebou asi, ale moc se mi líbí jeho upřímnost.

Paradoxy

Díl s depresí bych doporučila všem, ano jak říká je to hrouda zlata zabalená v toaleťáku :).

Není nad vlastní zkušenost.

durodara

Citace od: Paradoxy kdy 2025-05-17 15:43Díl s depresí bych doporučila všem, ano jak říká je to hrouda zlata zabalená v toaleťáku :).

Není nad vlastní zkušenost.

Honza je - ať si Miroslav píše, co chce - úžasný. Jen je to vědec - na co si sám nesáhne, tomu nevěří. Je neuvěřitelně vstřícný a laskavý, jen ale ta "vědeckost" mu sem tam do života vnáší "Matějskou pouť".
Pamatuji si ale i na příklady, kdy si opravdu nesáhl, ale uviděl - a dost pravděpodobně, ke svému vlastnímu překvapení - i uvěřil. Jednou ho na Jazzových dnech velice překvapivě "vyškolil" John McLaughlin, a - pokud si pamatuji - minimálně půl roku z toho by dost vykolejený (a podle mne i správným směrem)...
Možná to bude v těch jeho "pamětech".

Paradoxy

Pana Zahradníka znám ze dvou videí, tak z toho nemůžu dělat závěry o tom jaký je a nebo není.

Nemyslím si, že by tu o něm Míra psal něco špatného. Jen píše, že nemusíme nutně bloudit ve slepých uličkách. A pan Zahradník sám o sobě mluví, kde bloudil a kudy šel špatně. A i to jsou cenné zkušenosti.

Třeba i co se týká těch regresních terapií, že si myslí, že to vůbec nemusí být minulé životy, v tom s ním souhlasím, mysl umí mít velikou fantazii.

Miroslav

Citace od: Paradoxy kdy 2025-05-17 19:46Pana Zahradníka znám ze dvou videí, tak z toho nemůžu dělat závěry o tom jaký je a nebo není.

Nemyslím si, že by tu o něm Míra psal něco špatného. Jen píše, že nemusíme nutně bloudit ve slepých uličkách. A pan Zahradník sám o sobě mluví, kde bloudil a kudy šel špatně. A i to jsou cenné zkušenosti.

Třeba i co se týká těch regresních terapií, že si myslí, že to vůbec nemusí být minulé životy, v tom s ním souhlasím, mysl umí mít velikou fantazii.
Mně to přijde super. Že upřímně popisuje svoje zkušenosti - tak, jako by tím člověk sám prošel (a nemusí tím sám procházet aby to poznal) a na nic si nehraje. Proto jsem to sem dal. A znám ho dobře, takže vím, že píše pravdivě.

Dorka by si z jeho projevu a z toho, že nečeká na vhodné obecenstvo, mohl vzít příklad. :)

durodara

Citace od: Paradoxy kdy 2025-05-17 19:46Pana Zahradníka znám ze dvou videí, tak z toho nemůžu dělat závěry o tom jaký je a nebo není.

"Míra" u jednoho z prvních videí s Honzou přidal svou poznámku, "že i tak může člověk skončit" - ale už to asi sám vytěsnil...

Miroslav

Citace od: durodara kdy 2025-05-17 21:23"Míra" u jednoho z prvních videí s Honzou přidal svou poznámku, "že i tak může člověk skončit" - ale už to asi sám vytěsnil...

To nebylo jedno z prvních videí ale jedno z posledních - takže ilustruje ten konečný vývoj, k čemu to všechno vedlo..
Nepsal jsem jestli je ten blížící se konec dobrý nebo špatný, to už je na divákovi, přece.

durodara

Citace od: Miroslav kdy 2025-05-17 22:28
Citace od: durodara kdy 2025-05-17 21:23"Míra" u jednoho z prvních videí s Honzou přidal svou poznámku, "že i tak může člověk skončit" - ale už to asi sám vytěsnil...

To nebylo jedno z prvních videí ale jedno z posledních - takže ilustruje ten konečný vývoj, k čemu to všechno vedlo..
Nepsal jsem jestli je ten blížící se konec dobrý nebo špatný, to už je na divákovi, přece.

Akaša ti to, jako mnoho dalších věci, také vysvětlí.

Miroslav

Citace od: durodara kdy 2025-05-17 22:51
Citace od: Miroslav kdy 2025-05-17 22:28

Akaša ti to, jako mnoho dalších věci, také vysvětlí.

Platí to i o tobě. Zda to, k čemu to všechno čím jsi prošel vedlo.
To čím jsi prošel zatím nevím, ale ten výsledek tady v posední době docela upřímně předvádíš. Jestli je ten konec dobrý nebo špatný, ťo záleží na divákovi.
I Honzam se pěkně v poslední době upřímně předvedl.
A já samozřejmě také.

:smiley_chitchat:

honzam

Citace od: Miroslav kdy 2025-05-17 23:07A já samozřejmě také.

No pro pořádek jsi předvedl sebestřednost, aroganci a totální neznalost základů advaity a buddhismu. Je jedno, co na to diváci. To je jejich věc.