Misska pro Miroslava..

Založil durodara, 2025-05-15 00:27

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 7 Hosté prohlíží toto téma.

durodara

Citace od: Miroslav kdy 2025-05-22 12:11Hele Dorko, znal jsi v Jílovém Špačka? Nebo alespoň jeho příběh?

Ně, Je to nějak důležité?

durodara

Citace od: Miroslav kdy 2025-05-22 22:04Tohle je stručné a výstižné. Dík Dorko  :)

Citace od: durodara kdy 2025-05-21 19:47Jak je napsáno v jedné kouzelné knize - člověka vytáčí vlastní neschopnost, ale mnohem více nesnáší toho, komu se zadařilo...

To vymyslela na gauči mnohem lepší hlava...

durodara

Citace od: Pedrito kdy 2025-05-22 22:21Nedávno jsme se s Dori bavili o Wozym a Jobsovi.. Dobrá rozprava.

A zajímavý příběh :)

No, Dori je ale v trapu i s Honzamem. Snad to zas taková soda nebyla, ne?

Neni ty si akýsi závislý? Čo keď som v ústraní samoty, kde je mi najlepšie?
Ha?

durodara

Citace od: Miroslav kdy 2025-05-22 22:35
Citace od: Pedrito kdy 2025-05-22 22:21Nedávno jsme se s Dori bavili o Wozym a Jobsovi.. Dobrá rozprava.

Super to bylo. Dorka pro mne byl dříve tak trochu černou skříňkou. Teď už do ní docela dobře vidím.
A oni dva do mne teď možná trochu také.
A tak to má být, tak je to správně  :)

Keď do mňa tak dobre vdíš - ako je to s tou právdou, ktorú vraj poznáš - patrí do něj aj tie ženy, o ktorých píšeš tie svoje závery, alebo nie? A aký na to mám pohľad ja?

durodara

Citace od: Pedrito kdy 2025-05-22 22:43No, ten rozhovor o příběhu vzniku Aplle proběh mimo fórum.. a byla v něm pohoda.

Tak si říkám, co se to stane, že ta pohodička je tu a tam nenadále rázem fuč?

Error in invoking target 'all_no_orcl' of makefile '/u01/app/oracle/oracle/product/10.2.0/db_1/rdbms/lib/ins_rdbms.mk'.
  See '/u01/app/oracle/oraInventory/logs/installActions2005-11-13_01-25-49AM.log' for details.

The log file showed the following error:
INFO: /usr/bin/ld: /u01/app/oracle/oracle/product/10.2.0/db_1/lib/libirc.a(fast_memcpy.o):
    relocation R_X86_64_PC32 against `_memcpy_mem_ops_method' can not be used when making a shared object; recompile with -fPIC
/usr/bin/ld: final link failed: Bad value
collect2: ld returned 1 exit status

INFO: /u01/app/oracle/oracle/product/10.2.0/db_1/bin/genorasdksh: Failed to link liborasdkbase.so.10.2

This error comes up when installing 10g R2 (10.2.0.1.0) on RHEL4 x86_64. Make sure to upgrade to RHEL4 U3 or to download the binutils RPM from https://rhn.redhat.com/ or from http://oss.oracle.com/projects/compat-oracle/files/RedHat/:

# rpm -Uvh --force binutils-2.15.92.0.2-13.0.0.0.2.x86_64.rpm
For more information on this bug, see Bugzilla Bug 679.

durodara

Citace od: Miroslav kdy 2025-05-22 23:29
Citace od: Pedrito kdy 2025-05-22 22:43No, ten rozhovor o příběhu vzniku Aplle proběh mimo fórum.. a byla v něm pohoda.

Asi, že je to na veřejnosti. A že se to týká duchovní a vůbec i naší skutečné životní cesty. Úspěšnosti/neúspěšnosti, moudrosti, iluzí, kostlivců atd. v té duchovní oblasti.

Drobný příklad:  Na poradně se mi po čase ozvala Lída formou SZ, že by si se mnou povídala o těch, co tam píšou. To já ale moc nemusím. Tak jsem se "pustil" do ní - začal jsem si s ní povídat o ní, ptát se a reagovat na její odpovědi a tak. Po čase mi psala ať už jí prosím nepíšu. Nehádala se se mnou, neútočila na mne jako třeba Dorka, ale bylo toho na ní asi moc ostrého světla najednou do klidného útulného ale při větším nasvícení dost neutěšeného pokojíčku. Tak jsem samozřejmě přestal a laskavě se s ní rozloučil. 

Dorka na těba "útočí"?

Nevieš vôbec aká je Dorka, keď sa jen zachce "útočit"... A tak je to dobre, tak je to správne, tak to má byť... Nej?

durodara

Citace od: Miroslav kdy 2025-05-22 23:42Normální lidi nechávám zcela na pokoji a mají mne rádi.
U duchovňáků, co "berou Boží Jméno nadarmo" ke svému sebepotvrzení a krásném sebeobrazu, jako ti farizeové podobní nabíleným hrobům, tak ti mne inspirují k "nepříjemným" otázkám a reflexi. Tam to jiskří.

U těch upřímně hledajících to probíhá v pohodě a citlivě.

Když se zpětně ohlédnu, tak teď vidím jak se to dělo a zatím ještě děje. Neúmyslně, nezáměrně, nemetodicky, prostě přirozené reakce na situace.

To sú akési cudzie slová v tvojom svete - "citlivo", "láskavo", "neúmyselne", "prirodzene" - budem iba načúvať a treba sa tie slová tiež akosi "po tvojom" naučím...

Pedrito

Citace od: durodara kdy 2025-05-23 01:32

Error in invoking target 'all_no_orcl' of makefile '/u01/app/oracle/oracle/product/10.2.0/db_1/rdbms/lib/ins_rdbms.mk'.
  See '/u01/app/oracle/oraInventory/logs/installActions2005-11-13_01-25-49AM.log' for details.

The log file showed the following error:
INFO: /usr/bin/ld: /u01/app/oracle/oracle/product/10.2.0/db_1/lib/libirc.a(fast_memcpy.o):
    relocation R_X86_64_PC32 against `_memcpy_mem_ops_method' can not be used when making a shared object; recompile with -fPIC
/usr/bin/ld: final link failed: Bad value
collect2: ld returned 1 exit status

INFO: /u01/app/oracle/oracle/product/10.2.0/db_1/bin/genorasdksh: Failed to link liborasdkbase.so.10.2

This error comes up when installing 10g R2 (10.2.0.1.0) on RHEL4 x86_64. Make sure to upgrade to RHEL4 U3 or to download the binutils RPM from https://rhn.redhat.com/ or from http://oss.oracle.com/projects/compat-oracle/files/RedHat/:

# rpm -Uvh --force binutils-2.15.92.0.2-13.0.0.0.2.x86_64.rpm
For more information on this bug, see Bugzilla Bug 679.

No tak jsem se přeťuk no.

Pedrito

Citace od: durodara kdy 2025-05-23 01:20

Neni ty si akýsi závislý? Čo keď som v ústraní samoty, kde je mi najlepšie?
Ha?
Já jsu závislý nezávisle.
:-)

Pedrito

Citace od: Miroslav kdy 2025-05-22 23:29

Asi, že je to na veřejnosti. A že se to týká duchovní a vůbec i naší skutečné životní cesty. Úspěšnosti/neúspěšnosti, moudrosti, iluzí, kostlivců atd. v té duchovní oblasti.
To jsem si všim u některých, s jimiž jsem měl soukromou korespondenci, že na fóru se chovaj "jinak", u té Jany je to rozdíl takřka neuvěřitelný... U Dary ani ne, jen bych řek, že trochu podléhá (kolektivním) náladám... Evuš je úplně stejná soukromě i veřejně. Stejně tak Paradoxy.
:-)

Miroslav

Citace od: durodara kdy 2025-05-23 01:15
Citace od: Miroslav kdy 2025-05-22 12:11Hele Dorko, znal jsi v Jílovém Špačka? Nebo alespoň jeho příběh?

Ně, Je to nějak důležité?
Je to jeden ze zajímavých i poučných příběhů, kterého jsem se shodou okolností drobně účastnil. Už jsem ho někde kdysi zmiňoval, myslím že už ho budu moci popsat se skutečnými jmény, neb všichni účastníci jsou už nejspíše mrtví nebo nad hrobem - jako třeba já.

Špaček byl jeden ze skupinky kořenových žáků Tomášových, kteří spolupracovali na stavbě "ášranmu" v Jílovém spolu s Petrem, Vĺáďou, Kamilem a několika dalšími, kteří mi neutkvěli v paměti.

Já jsem vozil na návštěvu do Jílového své kamarády z naší meditační skupiny a také Vlastíka. Ten tam pak po čase přivezl svoji dlouholetou družku Jindřišku. Ta tam padla do oka tomu Špačkovi a padnutí do oka bylo vzájemné, pak spolu začali chodit a jeli spolu na vodu a Jindřiška se na Vlastíka vykašlala. No a pak najednou se ve Špačkovi něco změnilo, obrátilo. Z oddaného pilného žáka se najednou stal nepřítel Tomášových. Napsal všem svým spolubratrům z ášramu dopis ve kterém jim to vysvětloval že Tomášovi je jenom zneužívají atd.(něco jako později Maríči).
Já jsem do té doby toho Špačka neznal a znal jsem to jen z vyprávění. Paní Tomášová to komentovala tak, že to u Špačka nastalo asi následkem nezřízeného odávání se sexu - když byli s Jindřiškou na vodě.

No a co teď já s tím příběhem mám společného.
S manželkou jsme byl v zimě v Jizerkách (tuším Jestřebí) v podnikové chatě na dovolené, jezdili na běžkách a tak. V Jestřebí nebyla pořádná hospoda, tak jsme se jednoho večera vypravili lesem přes kopec do sousední obce, kde hospoda byla. Vstoupili jsme a co nevidíme - sedí tam u stolu Jindřiška s nějakým mladíkem ukázalo se, že s tím Špačkem.
Tak jsme si přisedli a mne hrozně zajímalo jak to oni celé vidí. Pohoda, pochopení, humor atd. A utkvělo mi, jak Špaček říkal o nich dvou - "My jsme taková avangarda duchovnosti v Čechách".

Když jsem pak po čase přijel do Jílového, tak mi vyprávěli, jak tam přijel Špaček a ze zaplotu na ně pokřikoval, ať za ním laskavě neposílají svoje zvědy, jinak že na ně pošle policii (tím zvědem jsem byl myšlen já).

No a pak - ten Vlastík, protože Jinřišku měl rád, sledoval jejich další osudy a s Jindřiškou občas mluvil.
Narodila se jim holčička, Špaček propadl alkoholu, Jindřišku začal mlátit, ta byla nešťastná a když dcerušce byly dva nebo tři roky, tak spáchala sebevraždu.

A to je celý příběh o Špačkovi.. 

Miroslav

Citace od: durodara kdy 2025-05-23 01:25Keď do mňa tak dobre vdíš - ako je to s tou právdou, ktorú vraj poznáš - patrí do něj aj tie ženy, o ktorých píšeš tie svoje závery, alebo nie? A aký na to mám pohľad ja?

Doufám, že se neurazíš, ale tohle jsou obvyklé otázky začátečníků, kteří zatím žijí jen ve svých představách o Pravdě, o tom co to je, a o tom kdo ji "má".

Miroslav

Citace od: durodara kdy 2025-05-23 01:38Dorka na těba "útočí"?

Nevieš vôbec aká je Dorka, keď sa jen zachce "útočit"... A tak je to dobre, tak je to správne, tak to má byť... Nej?

Hej, hej  :)

Miroslav

Citace od: durodara kdy 2025-05-23 01:44
Citace od: Miroslav kdy 2025-05-22 23:42Normální lidi nechávám zcela na pokoji a mají mne rádi.
U duchovňáků, co "berou Boží Jméno nadarmo" ke svému sebepotvrzení a krásném sebeobrazu, jako ti farizeové podobní nabíleným hrobům, tak ti mne inspirují k "nepříjemným" otázkám a reflexi. Tam to jiskří.

U těch upřímně hledajících to probíhá v pohodě a citlivě.

Když se zpětně ohlédnu, tak teď vidím jak se to dělo a zatím ještě děje. Neúmyslně, nezáměrně, nemetodicky, prostě přirozené reakce na situace.

To sú akési cudzie slová v tvojom svete - "citlivo", "láskavo", "neúmyselne", "prirodzene" - budem iba načúvať a treba sa tie slová tiež akosi "po tvojom" naučím...

Len počůvaj, počůvaj, bude ti to trebárs na koniec ku dobrému.

Miroslav

Díval jsem se na poradnu a narazil jsem na docela pěkné shrnutí - bohužel tam není zdroj, možná to sestavila AI, jak je poradně podobné. Nicméně to docela dobře shrnuje, jak to chodí a jak se to "probuzení" různě projevuje a že není jen jedno probuzení ale je to cesta od probuzení k probuzení až k úplnému osvobození - to úplné už tam není popisováno, to už také popsat nelze, už nemá žádné projevy, už na něm není žádné znamení, jak říkal pan Tomáš.
Takže to sem dávám:

HLAVNÍ TYPY DUCHOVNÍHO PROBUZENÍ

1. Tiché/Existenciální probuzení

Typické pro: zen, advaita, Eckhart Tolle

Náhlé vnímání ticha za myšlenkami, rozpuštění identity.

Zážitek ,,já nejsem moje myšlenky", ,,já jsem čisté vědomí".

Často provází hluboký klid nebo prázdnota.

2. Emoční probuzení (otevření srdce)

Typické pro: bhakti jógu, křesťanskou mystiku, sufismus

Náhlé či postupné otevření srdce, hluboký soucit, láska ke všemu živému.

Někdy doprovázeno slzami, vděčností, jemností.

Může se stát po ztrátě, uzdravení vnitřního dítěte nebo při modlitbě.

3. Energetické probuzení (kundaliní)

Typické pro: tantra, některé směry jógy a taoismu

Probouzení životní energie (kundaliní), pocity tepla, brnění, pohybu.

Může vyvolat extázi, ale i nestabilitu, pokud není uzemněné.

Vyžaduje integraci, uzdravení traumat, harmonii těla a mysli.

4. Mentální probuzení (vhledu)

Typické pro: dzogčhen, vipassanu, filozofickou introspekci

Jasný vhled do iluzornosti ,,já", do pomíjivosti všeho.

Může přijít jako ,,aha" moment, kdy vědomí ,,vidí skrze" realitu.

Někdy působí suše, ale je velmi stabilní základ.

5. Probuzení skrze tělo (somatické)

Uvědomění těla jako branou k přítomnosti.

Ukotvení vědomí do fyzického vnímání.

Uvolnění traumatu, napětí, splynutí s dechem a pohybem.

FÁZE DUCHOVNÍ CESTY (z různých tradic)

1. Hledání

Pocit, že ,,něco chybí", touha po hlubším smyslu.

Čtení, zkoumání, meditace, experimentování.

Často motivováno utrpením nebo existenciální otázkou.

2. Krize/Temná noc duše

Ztráta smyslu, vyčerpání dosavadních cest.

Ego nemá odpovědi, staré nefunguje, nové ještě nepřišlo.

Často vede k odevzdání a hlubšímu průlomu.

3. První probuzení

Náhled nebo zkušenost jednoty, klidu, lásky.

Může být náhlé (satori), nebo se vynořovat postupně.

Neznamená konec cesty – jen první ,,prohlédnutí závoje".

4. Integrace a očista

Staré vzorce se vracejí, ale už nejsou absolutní.

Přichází potřeba žít pravdivěji, jednodušeji.

Často kombinace duchovní praxe a práce na sobě (terapie, práce s tělem, stínem).

5. Stabilizace přítomnosti

Vědomí se stává běžným stavem.

Méně ,,aha momentů", více hlubokého bytí.

Člověk je přirozeně vděčný, přítomný, klidný – i uprostřed chaosu.

6. Služba a sdílení

Probuzení není ,,jen pro mě".

Přichází potřeba pomáhat, tvořit, vyzařovat lásku do světa.

Tato fáze je velmi různorodá – někdo učí, jiný jen tiše žije.