PARADOXY JAK JI NE-CHCETE ZNÁT...

Založil Paradoxy, 2025-04-27 19:43

Předchozí téma - Další téma

Evulína a 1 Host prohlíží toto téma.

Pedrito

Krásné vzpomínky ovšem, jednou jsem jí řek že je Sundarí, a ona má učitele Moojiho. Ve velkých sanghách se to tak dělá, že žák požádá Mistra o duchovní jméno. Dal jí jméno Sundarí... To jsem šel do kolen.

Pedrito

Niškalanka je ale taky hezký, Tara (překračující) do toho zas tak daleko nemá.

Vidíš, já dostal jen Kavi, ale nemyslím si že bych doň dorost.

Ber to s rezervou ;)

Pedrito

To z Paradoxy mi zní Ambika, sestra Rudry ;)

Pedrito

To Miroslav mi zní jako Čeitanja :)

Pedrito

Líla ovšem nevím, koho tak nazvati. Jak se jmenovala  matka Krišny, Devaki?

Co znám z vyprávění, Krišna byl srandista, ale znal své síly i své slabosti. Nemoh přemoci jednoho demona, tak ho přelstil. Na koho upře zrak, ten zkamení. Jak ho přelstil už ale nevím. Asi skleroza :-)

Pedrito

Jo už vím, to bylo úplně jinak... sorry.

Ten démon, na kterýho Krišna neměl, ho pronásledoval a on ho doved k jogínovi, co když se na někoho podívá, tak zkamení. Tak Krišna toho démona k němu doved... :)

Pedrito

PS. tomu se říká spolupráce. A moderně i vyčůranost. Jenže, jen moderně.. To nebyla vychytralost, prostě nebyla jiná možnost, jak ho přemoct. Vždy je dobré mít po ruce přátele, co dokáží něco, co mi ne. Třeba rozdělat oheň bez sirek, chytit rybu bez prutu, uvařit bez nádobí, nebo třeba jen vyprávět pohádku na dobrou noc.

Paradoxy

Citace od: Pedrito kdy 2025-10-07 18:46To z Paradoxy mi zní Ambika, sestra Rudry ;)
Kdo je ambika?  :)

Pedrito

Uma :) Kdo je Uma? Amba, kdo je Amba? Ambalika.. Ambika... Matka. Ty popsané vztahy mezi božstvy jsou různé různě. Je to mateřský aspekt, často totožný s Párvatí.

Paradoxy

Ahoj, dlouho jsem tu nebyla a za tu dobu se staly různý věci, asi jako u každého jednoho z Vás :)

Ze sedmi prcků už není zamluvená jenom tahle holčička, všichni jsou krásný a už z nich jsou raubíři :).

Pedrito

Ahoj! Vypadá k světu šťeňka :)
Japak jí říkáte?

Paradoxy

Citace od: Pedrito kdy Dnes v 06:18Ahoj! Vypadá k světu šťeňka :)
Japak jí říkáte?
Zatím jí nijak neříkám, po pravdě doufám, že si ji taky někdo vezme. Prcků je celkem sedm. Jedna už je pojmenovaná od budoucího melajitele Betynka, tak na tu jedinou mluvím jménem :)

Salmo1cz

No ano, to je typické postavení se do role oběti.Vy chcete přestat kouřit a zlý pohled kolegyně vás nutí prodloužit čekání k vytouženému šluku.
Chybí tu uvědomění,že ten šluk, který mimochodem nepotřebujete, ty pohledy a výčitky vytváří.
Víte o tom, že 8 hodin v noci spíte a žádný šluk nepotřebujete?Jak je to možné když nikotin během jedné hodiny z vašeho těla vyprchal?
Je to protože jste závislá mentálně, ve své hlavě.Proto každý kuřák ve spánku abstinuje, ale vůbec mu to nevadí.
Smích.

Paradoxy

Citace od: Salmo1cz kdy Dnes v 10:19No ano, to je typické postavení se do role oběti.Vy chcete přestat kouřit a zlý pohled kolegyně vás nutí prodloužit čekání k vytouženému šluku.
Chybí tu uvědomění,že ten šluk, který mimochodem nepotřebujete, ty pohledy a výčitky vytváří.
Víte o tom, že 8 hodin v noci spíte a žádný šluk nepotřebujete?Jak je to možné když nikotin během jedné hodiny z vašeho těla vyprchal?
Je to protože jste závislá mentálně, ve své hlavě.Proto každý kuřák ve spánku abstinuje, ale vůbec mu to nevadí.
Smích.
Já se do žádný role oběti nastavím, jen píšu že mi pomáhá, když je na mě kolegyně tvrdá, když to neumím sama. A ano jsem závislá i mentálně a i fyzicky, to se projevuje tak, že jsem zezačátku kdy jsem to snížila, nebyla schopná se na něco delší čas soustředit.

Miroslav

Citace od: Paradoxy kdy Dnes v 10:37A ano jsem závislá i mentálně a i fyzicky, to se projevuje tak, že jsem zezačátku kdy jsem to snížila, nebyla schopná se na něco delší čas soustředit.

Tchýně žije, má stále bystrý rozum, ale může jen ležet, nemůže ani vstát a jít na záchod.
U ní to kouření vyvolalo cévní nedostatečnost v nohách, postupně otevřené nehojící se rány, postupně úplná zrtáta pohyblivosti nohou. Na amputaci už je prý pozdě. Amputace by se nezahojila, tak se jen denně ošetřují nehojící se rány a jednou za štrnáct dní ji odnesou do sanitky a jede na kontrolu do nemocnice. Bolesti, beznaděj, že by se to mohlo zlepšit.
Otec kamaráda - tomu amputovali celou nohu, kouřit nepřestal, tak po čase i tu druhou.
Děda - kuřák zemřel v šedesáti na rakovinu plic.

Když už se objeví následky kouření už je na abstinenci pozdě

A tady jeden příběh na přidání:

Sigmunda Freuda zná každý. Jak strašně zemřel, to vám nikdo neřekne

Jméno Sigmunda Freuda, zakladatele moderní psychoanalýzy, zná skoro každý. Ale to, jak hrozně trpěl na konci života, ví jen málokdo. Rakovina mu tak zohavila obličej, že se k němu báli jít i ti nejbližší. Podstoupil přes 30 operací, nemohl mluvit ani jíst a žil v neustálých bolestech. Nakonec poprosil svého doktora o pomoc se smrtí.

https://pravda24.cz/ze-sveta/na-co-umrel-sigmund-freud/davidmanga/