PARADOXY JAK JI NE-CHCETE ZNÁT...

Založil Paradoxy, 2025-04-27 19:43

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelů a 1 Host prohlíží toto téma.

Miroslav

Citace od: Paradoxy kdy 2025-07-08 19:49A s tou opozicí Mírovi mám na mysli, že je docela možné, že se mi to děje opravdu pro pochopení smyslu (ne osobního, ale nadosobního), ale tím nechci říct, že by nemusel mít i čátečně pravdu s očišťováním charakteru.
Jde o to, jestli máš z toho, co se ti jeví strach, nebo jestli to sleduješ podobně jako ve filmu.
V prvním přídě by to bylo pro tebe varováním (to co jsem popisoval), ve druhém případě bys byla připravena - démon (obsahy nevědomí) by nad tebou už neměl moc a mohla bys ho tedy snadno prohlédnout - Máru i s jeho dcerami. :)

Miroslav

Citace od: Evulína kdy 2025-07-08 20:06Není to má myšlenka...

No proto. Není to náhodou nějaká Dorkovina?

Evulína

Paradoxy

Citace od: Miroslav kdy 2025-07-08 21:34
Citace od: Paradoxy kdy 2025-07-08 19:49A s tou opozicí Mírovi mám na mysli, že je docela možné, že se mi to děje opravdu pro pochopení smyslu (ne osobního, ale nadosobního), ale tím nechci říct, že by nemusel mít i čátečně pravdu s očišťováním charakteru.
Jde o to, jestli máš z toho, co se ti jeví strach, nebo jestli to sleduješ podobně jako ve filmu.
V prvním přídě by to bylo pro tebe varováním (to co jsem popisoval), ve druhém případě bys byla připravena - démon (obsahy nevědomí) by nad tebou už neměl moc a mohla bys ho tedy snadno prohlédnout - Máru i s jeho dcerami. :)

Jak kdy, někdy se leknu, někdy mám strach, ale o dost menší než dřív. Nedokážu být vždy pozorovatelem. A vlastně mi to úplné nevadí, protože mě to dělá víc soucitnou, mám víc pochopení pro ostatní v různých situacích.

Pedrito

Citace od: Paradoxy kdy 2025-07-08 12:18
Citace od: Pedrito kdy 2025-07-08 09:12
Citace od: Paradoxy kdy 2025-07-07 20:11
Citace od: Pedrito kdy 2025-07-07 19:04
Citace od: Paradoxy kdy 2025-07-07 11:55Nemám zájem o novodobý tantrismus, ale o čistou podobu. Chápu, že s tím souvisí i sexualita, ale ne jen ta. Bude souviset všechno se vším, stejné jako v buddhismu se určitě pozorováním dokážeme dostat k příčinami atd....
No, co vím o původní tantře, tak s lidskou sexualitou přímo nesouvisí.  Jenže člověk je tvor i sexuální...
V překladu ze sanskrtu to slovo znamená "znalost struktury".
Jó znalost struktury by to mohla být  :) a sexuální energie k tomu patří stejně jako jiné energie, i když všechny jsou v prapůvodu prostě energie.

To asi zas záleží, jak tu sexualitu kdo vnímá. Chápu ji spíš jako tělesný pud, potřebu, vlastnost, bez níž by pokračování života v tý přírodě nebylo. Stala se však s vývojem lidské kultury i romantickou, či estetickou, když jí vede čistý cit. A taky všelijak zvrácenou, když jí vede zvrhlý chtíč.

Ta struktura (tantra) je prostě daná těmi nádími a čakrami, tím jak v nich prána (čchi, šakti..) proudí. "Jak" proto, pač je spousta psychických vlivů, co v té struktuře staví překážky...

A to je právě ono, ráda přijdu na to, proč to funguje tak a nebo onak.

Jsem už ohledně toho napsal v minulu takovejch náčrtů, že si připadám jak homo náčrtník :-)
No, jak tu prsty Evulíny psala Darina, bez vedení Mistra to zůstává tajemstvím ukrytým pod popisy. Málo kdo to dokáže v sobě "vymeditovat" bez nápovědy. Která bere ohled na stav jeho smýšlení, porozumění.
Je to těžké bez setkání s Mistrem, kterému žák plně důvěřuje. To není jen o vyjevení, jak to v nás funguje. Je to i o způsobilosti na tom nelpět jako na něčem, té "mé" individualitě dokonalém. To "já" se zároveň učí ustoupit, nic neočekávat, odevzdat se.. meditovat - tichnout. Což v důsledku nejde "udělat" intelektem ani emocemi...

Paradoxy

Dík za poslední ránu z milosti :D . Kde mám asi sehnat Mistra? :)

Nechci být troufalá, ale myslím si, že to někteří silní dali bez Mistra, tím nechci říct, že já to tak taky dám.

Tak co se mnou?

Pedrito

Obávám se, že nikdo není tak silný, to bez Mistra dát...
Ale furt tu je odkaz Tomášových, Drtikolův... Zrovna včera mi přišla Jóga velkého symbolu od Drtikola, mluvené slovo. Tak ti to sem šoupnu :-)

Pedrito

Paradoxy

Citace od: Pedrito kdy 2025-07-09 16:45Obávám se, že nikdo není tak silný, to bez Mistra dát...
Ale furt tu je odkaz Tomášových, Drtikolův... Zrovna včera mi přišla Jóga velkého symbolu od Drtikola, mluvené slovo. Tak ti to sem šoupnu :-)
Díky :), já bych si Mistra přála furt. Ale kde nic, tu nic. Takže mám řešení, že Mistrem je mi prostě život :). Vždyť to říkala i paní Tomášová, že upřímnému hledači pomoc přijde. Vždyť mám pomoc i tady od Vás :).

Paradoxy

Kolikrát jsem byla zmatená všema těma duchovníma směrama, ale protože nějakým mě záhadným způsobem se mi manifestují čakry a vlastně bez nějaký přípravy, tak trochu intuitivně, tak už vím, že je to ,,můj,, směr, i když u toho tak trochu chápu spojitost s jinýma cestama. Už si tím směrem jsem jistá. Každý si holt jdeme svojí cestičkou na společný vrchol.

Pedrito

Citace od: Paradoxy kdy 2025-07-09 17:48
Citace od: Pedrito kdy 2025-07-09 16:45Obávám se, že nikdo není tak silný, to bez Mistra dát...
Díky :), já bych si Mistra přála furt. Ale kde nic, tu nic. Takže mám řešení, že Mistrem je mi prostě život :). Vždyť to říkala i paní Tomášová, že upřímnému hledači pomoc přijde. Vždyť mám pomoc i tady od Vás :).
Řek bych, že Miroslav se pro tebe hodí dobře, ať mě škarohlídi kamenujou... :-) Myslí si, že změním postoj, jak kdo pískne.

Pedrito

Citace od: Paradoxy kdy 2025-07-09 18:06Kolikrát jsem byla zmatená všema těma duchovníma směrama, ale protože nějakým mě záhadným způsobem se mi manifestují čakry a vlastně bez nějaký přípravy, tak trochu intuitivně, tak už vím, že je to ,,můj,, směr, i když u toho tak trochu chápu spojitost s jinýma cestama. Už si tím směrem jsem jistá. Každý si holt jdeme svojí cestičkou na společný vrchol.
A cítíš je, ty čakry? Já bych v ně nevěřil, kdybych je necítil. Třeba bych ani nevěřil, že když do nich dám pozornost, tak se ozvou. Moh bych to brát za "vyprovokovanou" reakci mozku. Ale když se ti ozývaj jen tak samy od sebe. Cítíš v nich energii i jen tak bez soustřeďení. Tak to není jen imaginace. Tělo to cítí, tak i jeho obyvatel. Ono to mrazení v zádech v krásných chvílích, to není sen...

Pedrito

Zkus dát na tu neuchopitelnost Bytí pozornost, jen tak lehce, snad trochu zvídavě, udiveně... A jestli tě nepojmenovatelně nezamrazí po páteři, tak sním naráz strašnou chilli papričku, co mi je přivez brácha, ani teď nevím odkud...

Miroslav

Citace od: Pedrito kdy 2025-07-09 18:24Řek bych, že Miroslav se pro tebe hodí dobře, ať mě škarohlídi kamenujou... :-)

Na čakry Idy a Pingaly je určitě nejlepší Pedrito.
Já jsem se zaměřoval čistě na Sušumnu a hadí sílu. Hlavně velkým odhodláním na život a na smrt, ať se děje, co se děje.
O Paradoxy vím prd, ale maslím, že má takový jemnější, citlivější přístup, tak ten postoj válečníka asi moc nemusí.
Pan Tomáš mi k tomu hned při prvním našem setkání řekl (aniž mne předtím kdy viděl nebo bych mu něco říkal), že moje cesta je cestou obrů.

Ale když už se tu zase píše o skutečné duchovnosti - o životě, zkušenosti a ne jen nějaké šedé teorie  (Dorkoviny), tak mne to zase inspiruje pokročit s těmi Miroslavovými vzpomínkami. Že to někomu třeba i k něčemu bude.  :) 

Paradoxy

Citace od: Pedrito kdy 2025-07-09 18:42
Citace od: Paradoxy kdy 2025-07-09 18:06Kolikrát jsem byla zmatená všema těma duchovníma směrama, ale protože nějakým mě záhadným způsobem se mi manifestují čakry a vlastně bez nějaký přípravy, tak trochu intuitivně, tak už vím, že je to ,,můj,, směr, i když u toho tak trochu chápu spojitost s jinýma cestama. Už si tím směrem jsem jistá. Každý si holt jdeme svojí cestičkou na společný vrchol.
A cítíš je, ty čakry? Já bych v ně nevěřil, kdybych je necítil. Třeba bych ani nevěřil, že když do nich dám pozornost, tak se ozvou. Moh bych to brát za "vyprovokovanou" reakci mozku. Ale když se ti ozývaj jen tak samy od sebe. Cítíš v nich energii i jen tak bez soustřeďení. Tak to není jen imaginace. Tělo to cítí, tak i jeho obyvatel. Ono to mrazení v zádech v krásných chvílích, to není sen...
Kéž bych je jen tak jemně cítila, to by bylo asi fajn. Zatím jsem ,,prožila,, tři. Napíšu ti k tomu a myslím, že uhodneš který. Schválně :)

1) Je jako vzdoušek, rozpíná se do všech směrů...
2) Oslepující záře jako slunce, v ní je sounáležitost...ale nevím proč jsem ji měla vizuálně překrytou rudou barvou...
3) horkost, oheň...

Takhle je vnímám já a ty jestli chceš, můžeš tipovat, víc neprozradím, protože už by to bylo jasný...