Channelig x telepatická komunikace

Založil Petra, 2025-04-20 10:29

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 6 Hosté prohlíží toto téma.

Miroslav

Citace od: Salmo1cz kdy 2025-04-26 09:16Jenom technická.Užíváte zde jméno Pálka, Pálkovci.
Já jsem znal Jiřího Palku.Tedy v příjmení má krátké a.
Je to ze stejného ranku, nebo se jedná o jinou osobu.

Já píšu o tomhle Romanovi Pálkovi

https://www.kpufo.cz/oblasti/ufo/kont.k/a_pal.htm

a koukám, že se píše s krátkým "a" my jsme  mu říkali Pálka, třeba si upravil jméno aby bylo na mezinárodní scéně lépe čitelné a použitelné. Nevím už asi 30 let jsem ho neviděl.

Pedrito

Citace od: Paradoxy kdy 2025-04-26 10:26
Citace od: durodara kdy 2025-04-26 08:11
Citace od: Paradoxy kdy 2025-04-26 07:48Pokud bysme chtěli v téhle diskuzi o nadvědomí a podvědomí pokračovat, museli bysme se asi nejdřív všichni domluvit, co ta slova znamenají.

Já podvědomím označuju složku jednotlivce, které si není vědomý. Třeba takové věci, které tam člověk vytěsní, aby mu to jakoby neubližovalo. Různé strachy, zloby a všechno, co se jednotlivci nelíbí na sobě samém. Je to temná část mysli. Ale není temná, protože by byla špatná. Je temná, protože na ní není posvíceno.

Nedvědomí v mém slovníku asi není, nevím co by mělo znamenat.

A nakonec vědomí. U jednotlivce by to mohlo být tak, že je si vědom toho co se děje v něm a mimo něj.

Celý zmatek nám způsobil náš úžasný bhakta, který se snažil zase vytvářet vědecké teorie... On to dělá rád a s gustem, jen lidé pak zírají...

Klídek.

Principielní "definice" všech psychologických pojmů se dají najít v obstojném systému, kde tu zmatky nejsou. Rozhodně ale vědomí NENÍ podřízeno času, protože na úrovni vědomí žádný čas neexistuje, Čas a jeho aplikaci vytváří mysl pro své vlastní rozlišení.

A stejně tak pojmy "podvědomí" i "nadvědomí" nejsou pojmy vztažené k vědomí samému, ale k uvědomovací schopnosti mysli. Ono často i pojem "vědomí" je - zmatečně - vytvářeno jako pojem mysi, kdy dokonce se mysl snaží prosadit to, že "vědomí" je funkce mysli.

Jak říkával "zápaďákům" Šivananda: "netrapte se, jakmile nastane správný čas, to jediné správné vědomí převezme od mysli tu pomyslnou řídící hůl Bytí a budete od pojmů mysli svobodni."
Jó já v klídku jsem :) Jen mě k tomu chanelingu právě napadlo, že se tu řeší to nadvědomí a podvědomí a my si pod tím představujeme každý něco jiného...

Jsme na diskuzním fóru, kde se diskutuje. Takže tady jsme za jednotlivce.

Vědomí je v  konečném důsledku nevysvětlitelné, jinak je to jen koncept.

No proto jsem to načal. Universální vědomí, či kosmická mysl, tohle nedělá. Že se někam channeluje... Tak kdo to dělá? Ten kdo na oko tvrdí, že vše je Vědomí, Brahman, takže ho jako poznal, a přitom lítá někde v těch nadvědomých sférách? A pak o tom napíše knihy s kterých naivní lidi blbnou? Gut job.

Pedrito

Citace od: Miroslav kdy 2025-04-26 10:42
Citace od: durodara kdy 2025-04-26 09:53
Citace od: Miroslav kdy 2025-04-26 08:30
Citace od: Miroslav kdy 2025-04-26 08:07Celý zmatek nám způsobil náš úžasný bhakta, který se snažil zase vytvářet vědecké teorie... On to dělá rád a s gustem, jen lidé pak zírají...

Co kdybys byl konkrétnější a místo "náš úžasný bhakta" uvedl koho konkrétně máš na mysli.
Pod pojmem "náš úžasný bhakta" si ti, co si takhle lidi nezařazují - třeba já, nikoho nevybavuji.
Tedy pokud nechceš naopak ten zmatek dále přiživovat nekonkrétním vyjadřováním.

Zatím jsi jako o bhaktovi tady psal o panu Tomášovi a toho snad tím naším úžasným bhaktou nemáš na mysli.

Kdykoli budeš cítit nejistotu, o kom, o čem píšu, kdykoli můžeš počítat s tím, že píšu o sobě. Odpoví ti to na tvé otázky, jak jsem na "tom" sám...

Takže tím "náš úžasný bhakta" myslíš sebe?

Dara tím "úžasným bhaktou" myslel mě :))

Tak se mu celou dobu snažim vysvětlit že nelze oddělit ticho od hudby. Ticho zní a hudba tichne.

Miroslav

[/quote]
Citace od: Pedrito kdy 2025-04-26 11:02No proto jsem to načal. Universální vědomí, či kosmická mysl, tohle nedělá. Že se někam channeluje... Tak kdo to dělá? Ten kdo na oko tvrdí, že vše je Vědomí, Brahman, takže ho jako poznal, a přitom lítá někde v těch nadvědomých sférách? A pak o tom napíše knihy s kterých naivní lidi blbnou? Gut job.

Ten dotyčný tomu sám věří. Nevymýšlí si to vědomě. Podobné je to s tím automatickým psaním, přivtělenými dušemi, Regresní terapií a podobně.
Honza havelka tím vším prošel i hovory s nenarozeným miminkem a referuje o tom ve svých pamětech a sám tomu do jisté míry stále věří, nicméně poznal, že tudy cesta k poznání a osvobození nevede.
Perzonifikace vlastních pocitů jako třeba strachu není dobrá, je třeba poznat, že to generuje bytost sama a že to generovat nemusí, že s tím může přestat. Poznat čeho se bojí, o co se bojí a proč se bojí.   

Miroslav

Citace od: Pedrito kdy 2025-04-26 11:15Dara tím "úžasným bhaktou" myslel mě :))

Tak se mu celou dobu snažim vysvětlit že nelze oddělit ticho od hudby. Ticho zní a hudba tichne.

A že není schopen se vyžvejknout normálně a potřebuje mluvit v takových kudrdlinkách, náznacích. K čemu to může být dobré?

Miroslav

Citace od: Miroslav kdy 2025-04-26 11:26

A že není schopen se vyžvejknout normálně a potřebuje mluvit v takových kudrdlinkách, náznacích. K čemu to může být dobré?

A když se ho člověk přímo zeptá, tak není schopen odpovědět. Nejlepší bylo když mi na podobnou otázku proč neodpovídá odpověděl: "Protože toho nejsi hoden."  :)

Paradoxy

Citace od: Pedrito kdy 2025-04-26 11:02
Citace od: Paradoxy kdy 2025-04-26 10:26
Citace od: durodara kdy 2025-04-26 08:11
Citace od: Paradoxy kdy 2025-04-26 07:48Pokud bysme chtěli v téhle diskuzi o nadvědomí a podvědomí pokračovat, museli bysme se asi nejdřív všichni domluvit, co ta slova znamenají.

Já podvědomím označuju složku jednotlivce, které si není vědomý. Třeba takové věci, které tam člověk vytěsní, aby mu to jakoby neubližovalo. Různé strachy, zloby a všechno, co se jednotlivci nelíbí na sobě samém. Je to temná část mysli. Ale není temná, protože by byla špatná. Je temná, protože na ní není posvíceno.

Nedvědomí v mém slovníku asi není, nevím co by mělo znamenat.

A nakonec vědomí. U jednotlivce by to mohlo být tak, že je si vědom toho co se děje v něm a mimo něj.

Celý zmatek nám způsobil náš úžasný bhakta, který se snažil zase vytvářet vědecké teorie... On to dělá rád a s gustem, jen lidé pak zírají...

Klídek.

Principielní "definice" všech psychologických pojmů se dají najít v obstojném systému, kde tu zmatky nejsou. Rozhodně ale vědomí NENÍ podřízeno času, protože na úrovni vědomí žádný čas neexistuje, Čas a jeho aplikaci vytváří mysl pro své vlastní rozlišení.

A stejně tak pojmy "podvědomí" i "nadvědomí" nejsou pojmy vztažené k vědomí samému, ale k uvědomovací schopnosti mysli. Ono často i pojem "vědomí" je - zmatečně - vytvářeno jako pojem mysi, kdy dokonce se mysl snaží prosadit to, že "vědomí" je funkce mysli.

Jak říkával "zápaďákům" Šivananda: "netrapte se, jakmile nastane správný čas, to jediné správné vědomí převezme od mysli tu pomyslnou řídící hůl Bytí a budete od pojmů mysli svobodni."
Jó já v klídku jsem :) Jen mě k tomu chanelingu právě napadlo, že se tu řeší to nadvědomí a podvědomí a my si pod tím představujeme každý něco jiného...

Jsme na diskuzním fóru, kde se diskutuje. Takže tady jsme za jednotlivce.

Vědomí je v  konečném důsledku nevysvětlitelné, jinak je to jen koncept.

No proto jsem to načal. Universální vědomí, či kosmická mysl, tohle nedělá. Že se někam channeluje... Tak kdo to dělá? Ten kdo na oko tvrdí, že vše je Vědomí, Brahman, takže ho jako poznal, a přitom lítá někde v těch nadvědomých sférách? A pak o tom napíše knihy s kterých naivní lidi blbnou? Gut job.
Jojo, takže se shodneme na tom, že ten chaneling je vlastně o té nevědomé části jedincovy mysli.

Miroslav

Tady jsem našel jeden záznam channellingové komunikace Romana Palky - pěkná ukázka jak to vypadá duchovně, vznešeně - no nevěř tomu  :D

https://www.havelka.info/ch-palk.html

Miroslav

Citace od: Miroslav kdy 2025-04-26 11:40Tady jsem našel jeden záznam channellingové komunikace Romana Palky - pěkná ukázka jak to vypadá duchovně, vznešeně - no nevěř tomu  :D

P.S. Budu muset psát Palka místo Pálka, aby to nemátlo.

Paradoxy

Citace od: Miroslav kdy 2025-04-26 11:40Tady jsem našel jeden záznam channellingové komunikace Romana Palky - pěkná ukázka jak to vypadá duchovně, vznešeně - no nevěř tomu  :D

Četla jsem kousek a stačilo...podvědomě ten člověk neskousne, že žijeme v protikladech a tak volá po lepším. Ale chápu ho, ono je ten život někdy dost těžkej a tohle je možnost utéct před ním...

Salmo1cz

Citace od: Miroslav kdy 2025-04-26 10:51
Citace od: Salmo1cz kdy 2025-04-26 09:16Jenom technická.Užíváte zde jméno Pálka, Pálkovci.
Já jsem znal Jiřího Palku.Tedy v příjmení má krátké a.
Je to ze stejného ranku, nebo se jedná o jinou osobu.

Já píšu o tomhle Romanovi Pálkovi

https://www.kpufo.cz/oblasti/ufo/kont.k/a_pal.htm

a koukám, že se píše s krátkým "a" my jsme  mu říkali Pálka, třeba si upravil jméno aby bylo na mezinárodní scéně lépe čitelné a použitelné. Nevím už asi 30 let jsem ho neviděl.
To bude syn jak bylo výše vyjasněno.Párkrát probublal, probrblal na inspiruj.
Tedy jsem znal jeho otce rev.Jiří Palka.
https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&opi=89978449&url=https://www.databazeknih.cz/zivotopis/jiri-palka-9151&ved=2ahUKEwjsxd-rsfWMAxW__rsIHe44H38QFnoECBsQAQ&usg=AOvVaw3Fpu9R6OJl8Dhj1SQ2E0ZM

Paradoxy

Jeho táta byl podle životopisu asi víc v tom vědomí, víc v pochopení vědomí.

Ono rozlišování je těžký, ale je to potřeba. Aby člověk dokázal od sebe rozeznat, kdy ty věci jdou z jeho vlastního podvědomí a kdy jdou z toho vědomí celkového. Jenže to bez zkušeností a třeba i nepříjemných prosté nejde, teda pokud člověk ten dar rozlišování nemá už nějak v sobě.

Pedrito

CitaceTen dotyčný tomu sám věří. Nevymýšlí si to vědomě. Podobné je to s tím automatickým psaním, přivtělenými dušemi, Regresní terapií a podobně.
Honza havelka tím vším prošel i hovory s nenarozeným miminkem a referuje o tom ve svých pamětech a sám tomu do jisté míry stále věří, nicméně poznal, že tudy cesta k poznání a osvobození nevede.
Perzonifikace vlastních pocitů jako třeba strachu není dobrá, je třeba poznat, že to generuje bytost sama a že to generovat nemusí, že s tím může přestat. Poznat čeho se bojí, o co se bojí a proč se bojí.

No právě, nevím jakou má ten channeling a spol, historii, jestli už to bylo dřív, nebo až teď v "moderní éře"... New Age?
Ale nadvědomí je potvora stejná jako to podvědomí. Protože to přechází v kolektivní obsahy, to nekončí jedincem. Pozornost zaujatá nějakou formou mysticismu tam najde ledacos, ale nikdy ne to Vědomí, o který prý duchovňákům jde. Od tud se řeší obé, čistí...

Miroslav

Prostě lidé přirpzeně hledají, čeho by se mohli chytit, držet. Ale duchovní cesta je hlavně o tom, nakonec se všeho pustit.
Jednou jsem přijel do Jílového a pan Tomáš se mne zeptal: "Tak jak to jde?"
A já mu říkal. "Dobře, snažím se, ale občas je toho tolik, že ztrácím půdu pod nohama"
A on odpověděl:
"No to je právě ono!"
....

durodara

Citace od: Miroslav kdy 2025-04-26 11:32
Citace od: Miroslav kdy 2025-04-26 11:26

A když se ho člověk přímo zeptá, tak není schopen odpovědět. Nejlepší bylo když mi na podobnou otázku proč neodpovídá odpověděl: "Protože toho nejsi hoden."  :)

Bohužel, ať zkouším, co mohu, ten popsaný stav trvá stále.

Vyšetříš-li chvilku, možná by ti mohla (a nejen tobě) pomoci ta transkripce k Samadhi:  https://awakentheworld.com/cz/?awaken-transcript=samadhi-1-filmove-prepisy&noredirect=cs-CZ

Nevěděl jsem, kam to dát, tak jsem udělal jim dedikované vlákno: https://www.posezenicko.cz/index.php?msg=10652 - je to autentický popis lidí, kteří si troufli mysl, slova i polemiky opustit a reálně to zkusit "prožít"...