Zprávičky ze světa

Založil Miroslav, 2025-04-06 17:01

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelů a 2 Hosté prohlíží toto téma.

Pedrito

Miroslav

Smečka vlků za bílého dne napadla stádo ovcí přímo na kraji Ústí nad Orlicí

Smečka vlků zaútočila v pátek odpoledne na stádo ovcí na okraji Ústí nad Orlicí. Jedna ovce zcela zmizela a další byly potrhané a musela je ošetřovat veterinářka. Zda došlo k dalším škodám, zjistí majitel stáda Martin Pirkl až během soboty. Událostí je otřesen a nechce se k ní blíže vyjadřovat. Zvažuje ale, že chov ukončí, neboť vlci se mohou na místo úspěšného lovu vracet.

Jde o hobby chovatele, který chová ovce kamerunské. Jde o uznané plemenné stádo, u něhož se oficiálně sleduje užitkovost. Stádo má na pastvině s elektrickým ohradníkem. ,,Vlci ho však překonali a zvířata potrhali," uvedl pro Novinky chovatel Pavel Jakub Sršeň, který je s případem obeznámen.

https://www.novinky.cz/clanek/domaci-smecka-vlku-za-bileho-dne-napadla-stado-ovci-primo-na-kraji-usti-nad-orlici-40547926#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&source=hp&seq_no=3&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

Kde jsou ty časy, kdy se na počátku 20. století slavilo zastřelení posledního vlka u nás.

Pedrito

Tak jsem trochu zatopil a zaútočily na mě dvě berušky a jeden takovej placatej brouk. to teplo je rozhybernovalo... No co, vyhodil jsem je oknem. Žere on někdo vůbec ty berušky? Já být tedy kos, tak radši držim dieetu. Už od pohledu jsou chuťově pěkně hnusný.