Zprávičky ze světa

Založil Miroslav, 2025-04-06 17:01

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelů a 2 Hosté prohlíží toto téma.

Pedrito

Miroslav

Lukašenko: Nechci být diktátor, ale nemám na výběr

Lukašenko uvedl, že Bělorusku ,,nechce vládnout autoritářským, diktátorským způsobem, ale prozatím není jiná možnost", během sklizně brambor v Mohylevské oblasti

https://www.novinky.cz/clanek/zahranicni-lukasenko-nechci-byt-diktator-ale-nemam-na-vyber-40536173#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&source=hp&seq_no=8&utm_campaign=abtest294_new_tab_varA&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

Pedrito

Vida, zdá se že ruční práce politikům prospívá. Třeba makat každej den, tak z tý mašinérie moci vypadnou...

Pedrito

Bacha Miroslave, v Brdech ouřaduje ostrovid :smiley_cat: 

V Brdech pobíhá rys ostrovid

Pedrito

Teda, já tam brouzdat, mezi těmi kapkami rosy, a pavučinami našponovanými přes čuňu, hledaje klouzky, a vyskočiv na mě z pařezí rys, musel bych jednat rychle. Čili bych si sundal z hřbetu baťoh a odzipoval tajnou přihrádku a vytáh z ní palcem a ukazováčkem do čtverečku poskládáný papírek. Rozbalil jej a čet tu magickou formuli, co by zastavila rysa. Jenže rys už mi krk hryzá...

Pedrito

A z toho plyne: musíme jednati roztomile. Naučiti se rysých pohybů a hned šelmu zaujmout pozicí hry. Všelijak vyplazovati jazyk za doprovodu grimasí, co nesmí nikdy vidět drahá, a poskakovat na čtyrech, hlavně vesele. Zvířata hře rozumí, ale je možné, že tě pak uženou. Proto je dobré mít vždy v tajné kapse Kitl sirup.

Ale hlavně, je li to samice, nehrát rysýho samce...

Pedrito

S pavouky je to však jinak. Máme jednoho u vrat haly, říkám mu Bíďa. Je velkej, ale slîďák to není. A bude to samice. Neb vždy, když otevřu dveře, takové rolovací, začne na něj táhnout. A hned se začíná otřepávat a zachvíli z té lovecké pozice uprostřed pavučiny zdrhne kamsi do škvíry... A když ty velký dveře zas zavřeš, zas vyleze a číhá dál vesele na muchu... No na podobnýho pavouka na druhé straně to nepůsobí, se schovat před chladem nejde. To bude dle mě samec. Já mu dal jméno Fík a jednu radu, ať pustí Bíďu z hlavy. Je to asi jako z Jihlavy do Prahy...