Mír - ztělesnit mír

Založil Petra, 2025-04-03 10:14

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 4 Hosté prohlíží toto téma.

durodara

Citace od: Zdeněk kdy 2025-04-29 15:02
Citace od: durodara kdy 2025-04-29 14:39Zkus mi vysvětlit (svými slovy, umím si to přeložit) to, co jsi nazval "odrazit se rovnou do duchovních sfér vyšších čaker", co přesně pod tou "větnou zkratkou" je myšleno v realitě, případně přidej i to, co přesně nazýváš "duchovní sférou čakry". Bez toho předpokládám, že nevíš základy, a tedy ani nemůžeš ničemu podstatnému porozumět.
Brouk Pytlík, no.

A tak se tím netrap, že je mi jedno, co meleš... :-)

To je úplně přesně to, co si četl i Miroslav. Neprokážeš-li pochopení základů, nezasloužíš si informace na ty základy vázané. A vypadá můj projev, jako projev někoho, kdo se trápí?
Srovnej můj projev se tvým. Možná pochopíš alespoň nějaký střípek...

durodara

Citace od: Pedrito kdy 2025-04-29 15:06
CitaceA co jsem ti povídal, se snažím i dodržovat. Jenže mnoho podfór je chaos. Zatím si povídáme, ale principem povídání s hlubším dopadem je to, že ty informace mají nejen nějakou strukturu, ale že jsou i najitelné - fulltext na to nestačí. A bohužel, mnohdy je potřeba i zabraňovat "šumu" - podívej se na názvy vláken, a podívej se střízlivě i na jejich obsah. Zatím je ta spíše vidět vodopád, než nějaká řád.

A co s tím chceš asi dělat? "Jedna vlašťovka jaro nedělá". Nebo spíš stačí jedna kapka jedu, a studánka je otrávená...

Nevím co lze. Někdy, až budeš mít více volného času, můžeme - tvými slovy - "posedět"...

Zdeněk

Citace od: Pedrito kdy 2025-04-29 15:00Lidi, kteří se zabývaj meditační praxí, si podobné informace, pokud k nim příjdou, v hlavě nedržej, jsou jim k ničemu, jde jim o to čisté vědomí. Jsou před negativními entitami pod jeho ochranou.
Navrhoval bych mluvit z vlastní zkušenosti, děkuji.  ::)

Citace od: Pedrito kdy 2025-04-29 15:00To se pak nediv, když se ti to nedaří. Tvoje znalosti mi bzučet v hlavě, tak asi vyskočim z kůže.
To je hezké, že mě dokážeš diagnostikovat a moudře vést k nápravě, neptal jsem se a neprosil.
Vnucovat lásku je podobné jako ji přikazovat, víš.

durodara

Citace od: Zdeněk kdy 2025-04-29 15:21
Citace od: Pedrito kdy 2025-04-29 15:00Lidi, kteří se zabývaj meditační praxí, si podobné informace, pokud k nim příjdou, v hlavě nedržej, jsou jim k ničemu, jde jim o to čisté vědomí. Jsou před negativními entitami pod jeho ochranou.

Citace od: Pedrito kdy 2025-04-29 15:00To se pak nediv, když se ti to nedaří. Tvoje znalosti mi bzučet v hlavě, tak asi vyskočim z kůže.
To je hezké, že mě dokážeš diagnostikovat a moudře vést k nápravě, neptal jsem se a neprosil.

Můžeš popsat, o jaké formě "lásky" píšeš?
Láska v individuální mysli má kupu projevů a kupu významů. Nějak mi ale v celé té šíři uniká, jaký význam můžeš přesně spojovat se slovy "vnucovat" anebo "přikazovat" - to totiž samo zavádí do roviny až hrubě fyzické, kde lze "nutit" a "přikazovat" - ale v této rovině to může být popis pro téměř cokoli jiného, jen zcela určitě ne pro význam slova láska...

Miroslav

Citace od: Zdeněk kdy 2025-04-29 13:16
Citace od: Miroslav kdy 2025-04-29 12:26Jako mniši se v současné době, kdy už nemusím pracovat odávám samotám a jako tantrik zároveň samotě ve dvou.  :)
A moc ti to nejde, co, ta tantra...

Protože jako negativní entita máš k dispozici pouze dolní 3 (tělesné) čakry, aby jsi se z nich odrazil přímo do duchovní sféry horních 3 čaker. Tělesné čakry z toho důvodu musí být velmi silné a vyvážené. Jak ale tělo přirozeně stárne, tak se i přirozený potenciál tělesných čaker ztrácí. Už to prostě nejde jak za mlada.

Řešením by bylo otevřít 4. čakru, ale uč starýho psa novým kouskům.

Já teda jen teoretizuju, zkušenosti (zatím) s tantrou nemám. :)

Asi hlavní omyl je, že sis mne označil jako "negativní entitu" podle nějakého vykanálovaného zdroje a nad tím uvažuješ, podobně jako jsi usoudil, že se s Pedritem scházíme a nad tím uvažuješ. Základ je chybný a tedy vše, co na něm stojí, co se od toho základu odvíjí je chybné.
Já nejsem ani negativní ani pozitovní entita. Pro tvoji informaci, podobně jako se nescházíme s Pedritem.
Chtělo by to více vnímat realitu a méně věřit vlastním nebo cizím vymyšlenostem. :)

Miroslav

P.S. aby zase nevznikly nějaké mylné představy, tou tantrou nemyslím fyzickou indickou tantru ale tibetskou tantru - vadžrajánu.

durodara

Citace od: Miroslav kdy 2025-04-29 17:06P.S. aby zase nevznikly nějaké mylné představy, tou tantrou nemyslím fyzickou indickou tantru ale tibetskou tantru - vadžrajánu.

Na to, že ji Marpa Překladatel do Tibetu "importoval" z Indie, je dost odvážné tvrdit že se liší. Pokud vím, tak ani Indická, ani ta Tibetská není omezena na něco, co jsi pojmenoval "fyzická tantra". Ten název se nejspíše hodí k tomu názvu, který jsem "vytáhl" já - "neotantra", který ale nepopisuje indickou formu originální tantry, ale "západáckou" formu interpretace tantrických janter, soch, a pokusů o "tantrické" jakoby tantrické texty. S originálem tantry se nijak neprolíná...

Miroslav

Citace od: Miroslav kdy 2025-04-29 17:41
Citace od: durodara kdy 2025-04-29 17:18
Citace od: Miroslav kdy 2025-04-29 17:06P.S. aby zase nevznikly nějaké mylné představy, tou tantrou nemyslím fyzickou indickou tantru ale tibetskou tantru - vadžrajánu.

Na to, že ji Marpa Překladatel do Tibetu "importoval" z Indie, je dost odvážné tvrdit že se liší. Pokud vím, tak ani Indická, ani ta Tibetská není omezena na něco, co jsi pojmenoval "fyzická tantra". Ten název se nejspíše hodí k tomu názvu, který jsem "vytáhl" já - "neotantra", který ale nepopisuje indickou formu originální tantry, ale "západáckou" formu interpretace tantrických janter, soch, a pokusů o "tantrické" jakoby tantrické texty. S originálem tantry se nijak neprolíná...
Proto na to upozorňuji, protože hodně lidí, třeba jako Zdeněk si nejspíš představuje ty erotické praxe mezi mužem a ženou, jako třeba popisoval Lisebet Sedm nocí tantry a jak se provozuje na různých kurzech tantry a podobně.

Buddhismus vznikl v Indii a tam už to původní hluboké v buddhismu zaniklo a přežívá tam spíš už jen to povrchnější, všelidovější. Živá hluboká nauka (její nositelé) se přemístily do Tibetu a Číny (Zen), kde se uchovala.
V Indii a potažmo v Evropě prosperuje dnes hinduistická tantra a tu si většina lidí pod pojmem tantra představuje.

Náplní tohoto tantrického minikurzu bude teorie i praxe práce se sexuální energií a především vnímaní druhých (v rámci partnerského milování i mimo něj) a rovněž práce s dechem. Samozřejmě si povíme něco málo o tantře jakožto filosofii i praktické cestě a bude prostor na vaše otázky, ať už se budou týkat otázek okolo sexu obecně či jak si zkvalitnit váš sexuální život, tak tantry obecně...

durodara

Citace od: Miroslav kdy 2025-04-29 17:43
Citace od: Miroslav kdy 2025-04-29 17:41
Citace od: durodara kdy 2025-04-29 17:18

Proto na to upozorňuji, protože hodně lidí, třeba jako Zdeněk si nejspíš představuje ty erotické praxe mezi mužem a ženou, jako třeba popisoval Lisebet Sedm nocí tantry a jak se provozuje na různých kurzech tantry a podobně.

Buddhismus vznikl v Indii a tam už to původní hluboké v buddhismu zaniklo a přežívá tam spíš už jen to povrchnější, všelidovější. Živá hluboká nauka (její nositelé) se přemístily do Tibetu a Číny (Zen), kde se uchovala.
V Indii a potažmo v Evropě prosperuje dnes hinduistická tantra a tu si většina lidí pod pojmem tantra představuje.

Náplní tohoto tantrického minikurzu bude teorie i praxe práce se sexuální energií a především vnímaní druhých (v rámci partnerského milování i mimo něj) a rovněž práce s dechem. Samozřejmě si povíme něco málo o tantře jakožto filosofii i praktické cestě a bude prostor na vaše otázky, ať už se budou týkat otázek okolo sexu obecně či jak si zkvalitnit váš sexuální život, tak tantry obecně...

Jestli je to pokus o "damage-control" (pokus o odstranění následků chyb) tak ten nepotřebuješ.

Zdeněk

Citace od: Miroslav kdy 2025-04-29 16:37Asi hlavní omyl je, že sis mne označil jako "negativní entitu" podle nějakého vykanálovaného zdroje a nad tím uvažuješ, podobně jako jsi usoudil, že se s Pedritem scházíme a nad tím uvažuješ. Základ je chybný a tedy vše, co na něm stojí, co se od toho základu odvíjí je chybné.
Já nejsem ani negativní ani pozitovní entita. Pro tvoji informaci, podobně jako se nescházíme s Pedritem.
Chtělo by to více vnímat realitu a méně věřit vlastním nebo cizím vymyšlenostem. :)
Tak Pedrito se takto jednoznačně nevyjádřil.

Pro mne nemá smysl diskutovat s někým, kdo mě vodí za nos.

Ale jak jsi někde pravil (což se mi líbilo a zapamatoval jsem si to): "tak je to dobré, tak to má být". :)

p.s.
Tibetská tantra vznikla na podkladě indické tantry, vadžrajána je samostatné buddhistické vozidlo (vedle hínajány a mahájány) a tibetskou tantru značně modifikovala.

Čau

Miroslav

Citace od: durodara kdy 2025-04-29 17:54Jestli je to pokus o "damage-control" (pokus o odstranění následků chyb) tak ten nepotřebuješ.

Nevím co tím míníš. Jaké následky a jakých chyb?

durodara

Citace od: Miroslav kdy 2025-04-29 17:43Buddhismus vznikl v Indii a tam už to původní hluboké v buddhismu zaniklo a přežívá tam spíš už jen to povrchnější, všelidovější. Živá hluboká nauka (její nositelé) se přemístily do Tibetu a Číny (Zen), kde se uchovala.

Zen s buddhismem má je pramálo společného. Nauka náhlého osvícení (Drávidská Indie), Džočchen (Tibet), posléze čchan (Čína), Zen (Japonsko) jsou úplně paralelní "věci" k jakékoli nauce. Ony nemají žádný pevný Řád, ba naopak - jsou proti jakémukoli řádu.

Pokusy o to, systemizovat "Náhlé osvícení" do systému pravidel je jen pokusem neschopných náhlého osvícení nějakými praktikami a metodikou. Většinou to zafunguje tak, že k tomu, aby jedinec skutečně prozřel, musí se fakt řádně naštvat a z kláštera utéct... A pak to jde samo, protože ten řád jako možný vedlejší "produkt" tu mysl vyprázdní od jakékoli nauky - no a pak stačí fakt cokoli, od kapky vody dopadlé na plechovou střechu po zážitek prvního orgasmu v daném životě...

Jenže takto je to stále jen vedlejší produkt - nedá se opakovat podle "daných" pravidel nějaké nauky.

durodara

Citace od: Miroslav kdy 2025-04-29 18:11
Citace od: durodara kdy 2025-04-29 17:54Jestli je to pokus o "damage-control" (pokus o odstranění následků chyb) tak ten nepotřebuješ.

Nevím co tím míníš. Jaké následky a jakých chyb?

Nevíš-li, nevšímej si toho.

Pedrito

Citace od: Zdeněk kdy 2025-04-29 18:00
Citace od: Miroslav kdy 2025-04-29 16:37Asi hlavní omyl je, že sis mne označil jako "negativní entitu" podle nějakého vykanálovaného zdroje a nad tím uvažuješ, podobně jako jsi usoudil, že se s Pedritem scházíme a nad tím uvažuješ. Základ je chybný a tedy vše, co na něm stojí, co se od toho základu odvíjí je chybné.
Tak Pedrito se takto jednoznačně nevyjádřil.

Pro mne nemá smysl diskutovat s někým, kdo mě vodí za nos.

Ale jak jsi někde pravil (což se mi líbilo a zapamatoval jsem si to): "tak je to dobré, tak to má být". :)

p.s.
Tibetská tantra vznikla na podkladě indické tantry, vadžrajána je samostatné buddhistické vozidlo (vedle hínajány a mahájány) a tibetskou tantru značně modifikovala.

Čau

Z vlákna Songy:

Citace od: Pedrito kdy 2025-04-09 17:01
Citace od: Zdeněk kdy 2025-04-09 16:54
Citace od: Pedrito kdy 2025-04-09 15:13
Citace od: Zdeněk kdy 2025-04-09 12:13
Citace od: Pedrito kdy 2025-04-09 11:33Má smysl tu líčit, že je to trochu jinak? No nemá ::)
Nu vždyť od toho tu diskuze jsou, abychom sdíleli svůj pohled, jak to má kdo jinak, obohacovali se tak.

Jenomže vy dva něco skrýváte, že jo...

O tom nevím. Jen že jsou "věci" přirozeně "skryté"... Jak řek tuším Džibrán, "Cudnost je štít proti oku nečistého, až nebude očí nečistých vaše nahá těla se zatřpytí ve slunci"... Asi ne doslova, ale v tom smyslu. A to platí i o Pravdě.

"Co vám říkám ve tmě, povězte na světle; a co slyšíte v soukromí, hlásejte ze střech." Jak ve světle slov Ježíšových odpovíš na tvrzení, že s Miroslavem kuješ duchovňácké pikle? Pod rouškou cudnosti, Džibrána zneužívaje?
Napřed musíš opravit tuhle fórovou sugesci, že kuju s Miroslavem nějaké pikle. Pak se domluvíme. Nikdy jsme se osobně nepotkali. To by moh pýt počátek našeho dorozumění.

;)

Pedrito

Citace od: Zdeněk kdy 2025-04-29 15:21

Klasika :)