Mír - ztělesnit mír

Založil Petra, 2025-04-03 10:14

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 2 Hosté prohlíží toto téma.

Zdeněk

Citace od: Miroslav kdy 2025-04-28 19:23Zděněk třeba je stále přesvědčený, že se s Pedritem scházíme a kujeme spolu pikle.
Tak pikle.. to bych asi přímo netvrdil.
Že blázen kuje pikle.
No, těžko říct.

Jestliže např. někdo tvrdohlavě hledá cestu ke svobodě (kde bdělost je zákonitě nutná) u těžkého alkoholika, tak je prostě blázen.

Zdeněk

Citace od: Miroslav kdy 2025-04-28 19:36A mám zkušenost, že v kolektivu je vždy praktičtější vypadat hloupě, neznale a nechápavě. Nikoho tím neurážíš a všichni tě mají rádi, že ti mohou radit, poučovat tě a cítí se vedle tebe moudří, schopní atd.
Proto má hodně lidí rádo doma třeba psa.

Jo to bude vono, Miroslave.

durodara

Citace od: Miroslav kdy 2025-04-28 19:36
Citace od: Zdeněk kdy 2025-04-28 19:27
Citace od: Pedrito kdy 2025-04-28 17:12Já ne, s tím styděním :) To je jedna ze Zdenkových technik výpadu na více stran, na to on je mistr.
Tak pokud někoho obdivuješ tak nechceš aby vypadal blbě, přirozeně se tě to dotýká, to dá rozum. A ty máš dokonce více instinktu než Miroslav, proto se politické polemice vyhýbáš, abys nevypadal blbě.

Proč blbě? Protože když skočíš na špek nějakému novinářskému tajtrlíku, jak by ses obdobnému mohl vyhnout v duchovní oblasti?

To je oč tu běží. Vy dva jste se sčuchli, ke špeku čuchli, do pasti žuchli.

Možná časem dojdeš k tomu, že nezáleží na tom, jak ty nebo někdo jiný vypadá, ale na tom, jak kdo opravdu je.
A pravda nakonec vždy zvítězí a vyjde na jevo, i když to může dlouho trvat ale pak je to o to větší radost ("andělé v nebo se radují").

A mám zkušenost, že v kolektivu je vždy praktičtější vypadat hloupě, neznale a nechápavě. Nikoho tím neurážíš a všichni tě mají rádi, že ti mohou radit, poučovat tě a cítí se vedle tebe moudří, schopní atd.
Proto má hodně lidí rádo doma třeba psa.

Citace od: Miroslav kdy 2025-04-28 19:23
Citace od: durodara kdy 2025-04-28 14:24Asi nechápu tvůj význam slova "stydět se", protože sytdět se mohu pouze sám za sebe, nelze se stydět za někoho jiného, protože to je jeho volba být takový, jakým se snaží pro druhé být.

Vím, že asi se snažíš být nejvíce "takový", jak se sám cítíš být. Já takový být neumím. Protože jsem byl celý život (a ne jeden) cvičen vidět příčiny, důsledky a pokud možno všechny souvislosti, z toho, co znám nemám úplně "šlágrové" pocity ze tvého jednání - snažím se ti ukázat, co mně přijde jako téma, kterým by ses mohl zabývat a zkusit vidět očima jiných, co opravdu děláš, místo toho, aby sis jen představoval, co děláš a ostatní přesvědčoval o své představě své vlastní neomylnosti, a místy až bohorovnosti. Tím, že jsi mohl být v kontaktu s Eduardem Tomášem, jsis realizoval velký dar. Rozhodně ne každý měl tu možnost...
Jenže ten dar se "ujal" nějak zkresleně, rozhodně jsi citlivý, ale - Nechť jsou všechny bytosti šťastny platí skutečně pro všechny a ne jen pro ty, kteří souhlasí se tvým pohledem na svět, A tím ten dar ztrácí svou vnitřní zář. Je dost možné, že právě toto je tvým cílem, ale mé vnímání tebe je jiné.
V tom hraní si na "zlouna" chybí primární autenticita - to Hozam se svými průpovídkami je mnohem autentičtější.

S tím styděním se za někoho přišel Zdeněk, tak abych mu udělal radost, tak jsem s tím souhlasil a přidal ještě trochu navrch.
Jinak jsem jaký jsem a podobně jako ty se nesnažím být nějaký jiný než jsem.
A těší mne, že i Zelenskému i Bidenovi přeješ, aby byli šťastní, jestli tomu dobře rozumím.

Očima druhých se vidím, když mi to napíšou a není mým cílem být podle něčích představ. A hodně mi druzí o sobě řeknou i tím, jak mne vidí. Opravdu působím i s těmi provokacemi trochu jako vědomé zrcadlo, které vnímá, co odráží a to mnohdy pravdivěji, než ten, kdo se do toho zrcadla dívá a to, co vidí, přisuzuje mně.

Zděněk třeba je stále přesvědčený, že se s Pedritem scházíme a kujeme spolu pikle. To je druh mysli, která všude vidí nějaké konspirace, které si do toho, co vidí, dosazuje.
Ty máš k tomu také náběh, jak vidím z tvých úvah o mně - že jsem hladový, nešťasrný, jaké mám motivace, co poznávám nebo nepoznávám atd. Naštěstí si alespoň nevymýšlíš fakta jako je moje setkávání se nebo nesetkávání se s někým druhým.
Uznej, že mi tím druzí o sobě hodně řeknou i když mluví o mně, jak mne vidí těma svýma očima..

Ona jsou i jiná vysvětlení, snažím se vybírat ta, se kterými se dá ještě něco dělat...

S tímhle, například, už dělat moc nejde...

https://t.me/lianalaga/19725

Pedrito

Citace od: Zdeněk kdy 2025-04-28 19:27
Citace od: Pedrito kdy 2025-04-28 17:12Já ne, s tím styděním :) To je jedna ze Zdenkových technik výpadu na více stran, na to on je mistr.
Tak pokud někoho obdivuješ tak nechceš aby vypadal blbě, přirozeně se tě to dotýká, to dá rozum. A ty máš dokonce více instinktu než Miroslav, proto se politické polemice vyhýbáš, abys nevypadal blbě.

Proč blbě? Protože když skočíš na špek nějakému novinářskému tajtrlíku, jak by ses obdobnému mohl vyhnout v duchovní oblasti?

To je oč tu běží. Vy dva jste se sčuchli, ke špeku čuchli, do pasti žuchli.

Někoho ho holt baví politika a jiného třeba kytara, co naděláš...

A s tím obdivem :D Co to je za slovo? To jako že seš z někoho paf a zametáš před ním chodníček a hážeš mu před nohy květiny? Ty s tím máš nějakou zkušenost? Nebo bys to rád?

O jaký pasti kážeš, o nějaký politický, nebo duchovní, nebo kýho výra?

Ale ta kočka je dobrá ;D

Pedrito

Ale víc jsem se nasmál dnes na šatně, když se tam chlapi v trenkách hádali o tý politice, televarieté hadr :smiley_crocodile:

Zdeněk

Citace od: Pedrito kdy 2025-04-28 23:25O jaký pasti kážeš, o nějaký politický, nebo duchovní, nebo kýho výra?
O duchovní, pochopitelně.

Ochota sloužit těm nahoře a snaha ovládat ty dole jde v hierarchickéme společenství negativních entit ruku v ruce. Nabízí se otázka, čím je tvoje laskavost, submisivita, kompenzována.
Lákáním nováčků (a následné ovládání) skrze diskuzní fórum?

Můžeš se pochopitelně ohradit, že to děláš z lásky k lidem, neb jsi pozitivní entita. Ale to se neshoduje s utajováním informací, které je základním rysem negativních entit.

Takže tě teď mazaný Zdeněk v té tvé pastičce chytá.

Zdeněk

Kecáš Miroslave.

Osobně se vídat s kamarádem je přeci jedna z nejpřirozenějších věcí na světě. Abyste podebatili o motorkách, nebo o včelách, nebo o ženách, nebo o politice, o konci světa, prostě o společných zájmech. Za normálních okolností není vůbec žádný důvod se s tím tajit.
Anebo ten důvod je.

Zajímavý je Pedrita emoční náboj, se kterým se snažil bagatelizovat, že jsem to z něj vytáhl. Neboli to podvědomě považoval za své (z hlediska společenství) faux pas.

Tedy vyvstává otázka, co vy dva skrýváte. Nějakou tvoji perverzní touhu laškovat, vázat na sebe (pro mě záhadným způsobem) ženy na internetu?
(A pak se pochopitelně vyhýbat fyzické konfrontaci.)

Jsme duchovňáci, proto jsme na duchovňáckém fóru. Tak kdo pak se asi tak ze známých duchovňáckých odnoží takhle chová...

Oba se Miroslave zajímáme o nitro druhých, bereme to jako pro sebe obohacující informaci. Nemusíš se tedy okázale divit těmto mým otázkám. :-)

durodara

Citace od: Zdeněk kdy 2025-04-29 07:06
Citace od: Pedrito kdy 2025-04-28 23:25O jaký pasti kážeš, o nějaký politický, nebo duchovní, nebo kýho výra?

Ochota sloužit těm nahoře a snaha ovládat ty dole jde v hierarchickéme společenství negativních entit ruku v ruce. Nabízí se otázka, čím je tvoje laskavost, submisivita, kompenzována.

Můžeš se pochopitelně ohradit, že to děláš z lásky k lidem, neb jsi pozitivní entita. Ale to se neshoduje s utajováním informací, které je základním rysem negativních entit.

Božíčku, Zdendo - ten "namazaný" Zdeněk úplně vykolejil z kontextu a stal se z něj panický paranoik. Nadechni se třikrát pořádně, zadrž dech a prudce vydechni - dojde ti to poté už samo...

Pedrito

Citace od: Zdeněk kdy 2025-04-29 07:06

No, nezávidím ti tvůj úděl, někdo to holt dělat musí.

Mimochodem, nebyl jsi jeden z těch, kdo mě na poradně hecovali s vytvořením nového fóra?

Takže se pokládáš za takového lapače snů, něco jako flajboj? :D

Zdeněk

Citace od: durodara kdy 2025-04-29 07:45Božíčku, Zdendo - ten "namazaný" Zdeněk úplně vykolejil z kontextu a stal se z něj panický paranoik. Nadechni se třikrát pořádně, zadrž dech a prudce vydechni - dojde ti to poté už samo...
Božínku Daro. Mohu být myšlenkově paranoidní, ale paniku tedy nemám. A pranajána je jedna z mých oblíbených technik. :)
Snad si do mě projektuješ obavy z ev. Králičí nory?

Zdeněk

Citace od: Pedrito kdy 2025-04-29 07:49Mimochodem, nebyl jsi jeden z těch, kdo mě na poradně hecovali s vytvořením nového fóra?
Ne, nebo nevzpomínám si.

Milý Pedrito.
Že ty furt kolem toho schůzkařského tématu našlapuješ jak kolem horké kaše. :)

Zdeněk

Citace od: Zdeněk kdy 2025-04-29 08:55Ne, nebo nevzpomínám si.
Jo, vlastně jsem ti navrhoval takový ty ňáký připitomělý názvy fóra, co byly tehdy k dispozici, abys to vzal, že se to hodí :-).

durodara

Citace od: Zdeněk kdy 2025-04-29 08:52
Citace od: durodara kdy 2025-04-29 07:45Božíčku, Zdendo - ten "namazaný" Zdeněk úplně vykolejil z kontextu a stal se z něj panický paranoik. Nadechni se třikrát pořádně, zadrž dech a prudce vydechni - dojde ti to poté už samo...
Božínku Daro. Mohu být myšlenkově paranoidní, ale paniku tedy nemám. A pranajána je jedna z mých oblíbených technik. :)

Dobře tedy, manažerské shrnutí: Už blbneš na kvadrát.

Tomu už rozumíš, Bílý králíku?

Zdeněk

Citace od: durodara kdy 2025-04-29 09:26
Citace od: Zdeněk kdy 2025-04-29 08:52

Dobře tedy, manažerské shrnutí: Už blbneš na kvadrát.

Tomu už rozumíš, Bílý králíku?

Argumentum ad hominem.

Pedrito

Citace od: Zdeněk kdy 2025-04-29 08:55
Citace od: Pedrito kdy 2025-04-29 07:49Mimochodem, nebyl jsi jeden z těch, kdo mě na poradně hecovali s vytvořením nového fóra?
Ne, nebo nevzpomínám si.

Milý Pedrito.
Že ty furt kolem toho schůzkařského tématu našlapuješ jak kolem horké kaše. :)

Vždyť jsi z toho umanutej :) Vytvořil sis v hlavě konstrukci, kterou neustále utahuješ. Netuším, co že si ze mě mazaně vytáh. Ale seš na to asi pyšný, že se tím furt chlubíš. Každej takovejhle model nějaké domnělé skutečnosti je zastíněním, a když ho nepouštíš, okrádá tě o čistý výhled. Páč tě furt nutí vracet se k tomu. Zbav se toho zloděje. No nemusíš, je to na tobě.