Co mě šmrnclo cestou do nosu

Založil Evulína, 2025-03-09 10:33

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 2 Hosté prohlíží toto téma.

Miroslav

Citace od: Paradoxy kdy 2025-05-10 16:37Výkop konečně dokončen a i poklad jsem našla. Je tam nějaká podrážka a nejde vykopat :D
No protože drží na noze. To dá rozum  :)

Paradoxy

Podrážka je z plastu...asi vyrazím do vesnický hospody poptat se, zda někdo v posledních 80 až 25ti lety nezmizel jak pára nad hrncem :).

Možná to bude i dýl, nevím jak dlouho se vyrábí plastový boty...:)

Pedrito

Evulína

MAGU, lahodné a přitom zdravé.

Paradoxy

Už se to rýsuje :)

Paradoxy

:)

Pedrito

Super! Bude tam žbluňkat nějaká rybka? :D

Paradoxy

Jasan, teď mám rybky v bazénu a čekám, až se v rybníčku ustálí voda. Počítám, že je tam dáme v úterý. Želvu už jsme tam vypustili :) Někde v tomhle vlákné jsou rybky vyfocený v tom bazénu.

Pedrito

Jój, já si těch rybek nevšim, zůstal jsem u želvy :D

A copak to je za ryby?

Paradoxy

Červený a flekatý karásci, amuři, kapřík a plotičky, takovej mišmaš :)

Pedrito

Ještě by se tam šikla postava vodníka :)

Miroslav

My jsme měli na zahradě v Mokrovratech (po Janu Saudkovi) staré jezírko v něm byly karásci, pak nám tam začely chodit užovky, které v jezírku plyvyla a jem tam nějakého karáska ulovily. Množily se v nedalekém kompostu, kde jsme nacházeli jejich vajíčka. Po čase se ale karásci tak přemnožili, že voda začala trochu zapáchat, vzduchování už moc nepomáhalo, tak jsme si koupili v rybářství živou štiku a ta je postupně pochytala do jednoho, Teď už je tam jenom hladová štika.

Archivní snímek v příloze. Teď tuhle nemovitost nemáme. Postupne tam sílil hluk dopravy a romantika tím začala velmi třpět, tak jsme začali budovat zahradu v Brdech.
Kdybys pořebovala nějakou radu ohledně hnojení, škodlivých breberek a houbových chorob, tak mohu poradit.

Paradoxy

Ty kosatce jsou nádherný. Manžel se zítra zeptá v práci, jestli bych si jich pár nemohla vydloubnout u nich na rybníku a od kamaráda mám domluvený lekníny. Ryby máme druhým rokem a zatím jsou zdravé. Mám hloubku jenom cca 1,1 metru. Je to asi 3 kubíků. Předtím jsem měla spíš louži asi 1 kubík a hloubku 0,7 metrů a želva i ryby zvládly přezimovat. Užovku nemáme, máme slepýše :) . Doufám, že se přistěhují zase žabky a dcera by si přála mloka.

Před pár lety by mě nenapadlo, že jezírko někdy budu mít. Začalo to želvou chycenou do sítě při výlovu rybníka :) . Nelituji, je mi u néj dobře.

Paradoxy

Citace od: Pedrito kdy 2025-05-25 19:13Ještě by se tam šikla postava vodníka :)
Když mé se takový ty kýčovitý figurky nelíbí :( . Mám v hlavě nějaký nápad s kameny, uvidíme jestli to dokážu zrealizovat.

Pedrito

Nojo, vybavil se mi z Brodců lesík zvaný Pohádka. On tam jeden místní děda stavěl všelijaký pohádkový výjevy, figury víl a hejkalů.. vodníka taky u potůčku... A navíc se to vše hejbalo a všelijak klapalo a zvučilo, když foukal vítr... To bylo pro nás děcka něco, on to dělal pro radost, tomu říkám láska pro potěchu ratolestí... Pečoval tam o to, a když umřel, postupně to vzal čas. Moc hezký to bylo :)