Salmorejo. Osvěžení do slunných horkých dnů. Nebo do přetopeného bytu (ne vodou).
https://www.apetitonline.cz/recept/studena-polevka-salmorejo
Mňam. :)
Buřtguláš.
S přidaným rajčo-protlakem (tak 140g) a dvěma kostkama zeleninovýho bujónu, obzvláště vařeno v kotlíku na ohni pod širým nebem, se do údolí Brtničky rozlíhalo blažené mlaskání...
Boršč...
https://www.womanonly.cz/recept/poctivy-vegetariansky-borsc-vitaminova-bomba-kterou-si-zamilujete/
Furt jsem si říkal, jak donutit syrečka k vřelé vláčnosti, a nesmažit obalovanej.
Tak jsem v hrnci uvařil vodu, zhasl plamen a ponořil zkusmo syrečka, jestli se nerozpustí... I nerozpustil, asi minuta, dvě, a byl vláčnej a výbornej. :smilie_happy_thumbup: Jen kapku pozbyl smradu.
Tvl.. dělám bramboráky a najednou koukám, že nemám vajíčka. Tak jsem tam místo nich šplouch podmáslí.. A výborný!
Jak dlouho vydrží rozkrojená cibule?
Tak hurá, našel. :sport_003:
Cibule (https://teamtimba.com/cs/3162-how-long-does-chopped-onion-last-3-ways-to-tell.html)
Z jiného soudku :)
(https://www.zlatnictvinoemi.cz/wareImages/72/2/072234_or.jpg)
Jak asi chutná ve slupce upečená cibule..?
A to se musí vyzkoušet! :smiley_cook:
Přátelé urodil se mi docela mizerný česnek a k tomu jsou některé palice takové, že je sloupnutá šlupka a koukají z toho stroužky. Snažila jsem se najít nějaký recept na uchování, aby vydržel a našla jsem naložený v soli. Máte s tím někdo zkušenost?
Naši, ho nakládaj do oleje,
asi takhle nějak.
Ale na olivovém bych netrval. :)
https://www.ferwer.cz/blog/nakladany-cesnek
Nanožený v oleji mě taky napadlo, ale prý dlouho nevydrží. Jak dlouho u Vás vydržel? Byl v lednici?
To nevím, zeptám se až k nim půjdu. Ale v tom článku píšou rok. Což je supr, bych řek.
Hmm, tak zkusím část v soli a část v oleji a uvidíme.
To je děsný piplání, ještě mi zbývá asi třetina oloupat.
Jak se peče panenka?
Nejsem si jistá, ale myslím, že se musí osmahnout že všech stran na pánvi, aby se zatáhla a pak do trouby.
Děti si pošmákly, tak asi dobrý.
Pečete cukroví?
No já ne, pro mě byl výkon uválet pizzu. A to ani nemluvím o Boršči...
Už jsem dopekla, schovala a stejnak přišli na to kde je schované. Zase začíná období- nejezte to cukoví, no a navánoce přijde období- proč to nikdo nejíte :D
Staročeská vejmrda
https://www.bistrofeast.com/post/skv%C4%9Bl%C3%BD-%C5%BEivotabudi%C4%8D-staro%C4%8Desk%C3%A1-vejmrda
Tak jsem v lídlu obdržel k nákupu zadara tofu a po práci to chutnal... Co to u Neptuna je! To se jí?
Tofu jí dcera, je vegetarián. Většinou ho nakrájí na kostky a s něčím na pánvi osmaží.
Aha, já čekal něco jako čínskej balkán, a ono to je ze sóji... :o
Maj v číně vůbec krávy?
To je klasická rychlopříprava. Cibule, tofu, sojovka. Počkáš, až tofu začne pružit a být trochu jako žužu.
Zkus nějak ochucené nebo uzené. To se dá jíst i jen tak.
Citace od: honzam kdy 2025-02-05 14:26To je klasická rychlopříprava. Cibule, tofu, sojovka. Počkáš, až tofu začne pružit a být trochu jako žužu.
Zkus nějak ochucené nebo uzené. To se dá jíst i jen tak.
Sám ho moc nepoužívám, spíš jen narychlo, když nemám nic uvařeného.
No já tofista tedy rozhodně nebudu :P
Vyhodil jsem to z okna na louku, tam se pasou v noci zajíci, a přes den kosi, tak to třeba někomu bodne.
Kdepak, není nad pořádně uleželýho syrečka a k němu přikusovat ještě teplej křupavej chleba s máslem a cibulí ^-^
Myslíte že by šlo ukuchtit vajíčko v bramboráku ala pštrosí vejce?
???
Nemám tušení, ani nevím co je na způsob pštrosího vejce, budu gůglit. :)
Citace od: Paradoxy kdy 2025-03-27 16:32Nemám tušení, ani nevím co je na způsob pštrosího vejce, budu gůglit. :)
To je vejce na tvrdo obalené hmotou na sekanou a upečené jako taková šiška, při rozkrojení vykoukne vejce :-)
Jé tak to znám prostě jako sekanou :)
No to jsme zašli onehdy s kamarádem, na konci skalistého údolí Doubravky, do toho pověstnýho hostince na žranec. A já jak viděl v menu pštrosí vejce, měl jsem vybráno. Tak pak čumim jak pokerovej hráč, co mu do royal flushe chybí srdcový eso, když mi ztepilá číšnice, něco mezi Afroditou a Kalamity Jane, přinesla takovou masovou kouli s bramborama a vokurkou... Tak jsem utrousil suše, ty vole, vidíš to, co to dnes ti pštrosové snášej! Asi evoluce, prohodil Bedy naproti nad smažákem a znalecky si povysunul brejle. Afrodíta vyprskla smíchy, pánové budou asi gurmáni, hahahi.
No... Budu to s tim bramborákovym těstem muset vyzkoušet.
Nikdy to nezkoušejte! S tim vejcem v bramboráku. Teda, možná Pohlreich by to dal. Ale já si odrovnal pánev...
ty jsi zcela nepřekonatelný bohatýr...
Ten postup je buď vejce překlepnout do předpřipravené bramborové formy (může být i vyztužená rýžovým papírem) ve tvaru výsledného vejce, anebo uvařené oloupané vejce obalené bramborovým těstem...
V obou případech ale buď do trouby (předem "rozpálené", musí vzniknout "kůrka", jinak se to pomalým ten bramborový obal teplem rozpadne) anebo ponořit do oleje, tak asi 180 stupňů. Jde použít fritéza, u nás používáme tempuru...
Ale na normální pánvi... Jsi prostě bohatýr...
Pštrosí vejce je normálně sekaná nadívaná uvařenými vejci.Peče se to v troubě.
;)
Pro vegetariány by šlo udělat bramborové těsto z vařených brambor a do toho balit vařená vejce.Pomerně tuhé bramborové těsto!
Pečení ale zase v troubě.
Ke klasice to má daleko, ale když musíš tak musíš.
To se nedá nic dělat.
:D
Pštrosí vejce bez masa
https://brno.rozhlas.cz/pstrosi-vejce-bez-masa-6457962
Tyhle jsou s cizrnou. Nevěděla jsem, co to je.
Aha, neříká se tomu taky humus? Brrr, hrozný název. ;D
(https://digitalcontent.api.tesco.com/v2/media/ghs/7373a057-1235-4237-9b89-f991151cc4cc/116f1eb8-87d5-4520-a3b9-0e1d8ac1758c_1889798839.jpeg?h=960&w=960)
Citace od: durodara kdy 2025-03-31 08:52ty jsi zcela nepřekonatelný bohatýr...
Ten postup je buď vejce překlepnout do předpřipravené bramborové formy (může být i vyztužená rýžovým papírem) ve tvaru výsledného vejce, anebo uvařené oloupané vejce obalené bramborovým těstem...
V obou případech ale buď do trouby (předem "rozpálené", musí vzniknout "kůrka", jinak se to pomalým ten bramborový obal teplem rozpadne) anebo ponořit do oleje, tak asi 180 stupňů. Jde použít fritéza, u nás používáme tempuru...
Ale na normální pánvi... Jsi prostě bohatýr...
Jasně že jsem napřed uvařil vejce.. nejsem blbej. Ale došel mi olej, tak jsem trošku přilil z rybiček. Měl jsem ty vajčka obalený jako ze žurnálu. Ale začlo se to staršně připejkat.
Dle mě je to hlavně nedoladěností množství. No, tak jsem to rozšrotoval a docela bych to nazval moonsun, akorát jsem pak při umývu poškráb pánev... Kdyby to spáchala žena, pěkně bych si z ní střílel.. Semnou sesebou už je to trochu nuda.
Citace od: Pedrito kdy 2025-03-31 20:49Dle mě je to hlavně nedoladěností množství. No, tak jsem to rozšrotoval a docela bych to nazval moonsun, akorát jsem pak při umývu poškráb pánev... Kdyby to spáchala žena, pěkně bych si z ní střílel.. Semnou sesebou už je to trochu nuda.
Budu ti dobrou ženou - příště hned nešil a nech chvíli připáleninu namočenou v octové vodě...
Nj.. Přišla smrt blízké osoby, tak jsem byl z toho nějak nablblej...
Citace od: Pedrito kdy 2025-04-01 06:53Nj.. Přišla smrt blízké osoby, tak jsem byl z toho nějak nablblej...
Určitě najdeš společenství ("národy"), ve kterých smrt blízkého znamená radost z toho, že se osvobodil od omezení a trápení.
My jsme stále moc sobečtí, chceme živou přítomnost druhého pro vlastní klid a potěchu...
Citace od: durodara kdy 2025-04-01 07:07Citace od: Pedrito kdy 2025-04-01 06:53Nj.. Přišla smrt blízké osoby, tak jsem byl z toho nějak nablblej...
Určitě najdeš společenství ("národy"), ve kterých smrt blízkého znamená radost z toho, že se osvobodil od omezení a trápení.
My jsme stále moc sobečtí, chceme živou přítomnost druhého pro vlastní klid a potěchu...
Určitě. Ale smrt to byla krásná. Poobědval, pochválil ženu za tu dobrotu, lehl si na postel že za chvilku umeje nádobí, a umřel :)
On byl táta vtipálek, a tohle byl jeho poslední vtípek.
"Neplačte nad mrtvými, uroňte slzu pro živé..."
Citace od: Pedrito kdy 2025-04-01 07:59On byl táta vtipálek, a tohle byl jeho poslední vtípek.
Jednou se tatínek zeptal, zda si myslím, že po "smrti" něco je, něco pokračuje. Když se mu dostalo souhlasné odpovědi, chvíli přemýšlel, a pak prohlásil, že to tedy zkusí...
Citace od: Pedrito kdy 2025-04-01 08:05"Neplačte nad mrtvými, uroňte slzu pro živé..."
Klidně si zabrečte, kdy se vám zachce, a nenechte si to od nikoho vymlouvat.
My Nestrojilové jsme takoví nebrečiví... On tu byl přítomen, a najednou není, a z jeho těla je popel. A tak to chodí, co zbylo je vzomínka...
Jen jednou jsem proslzel noc. Dara ví. To bylo při četbe Světla Života. Což byla evangelia v době těžkého ateismu. A otázek, dávno tomu před sanghou.... Nikdo neví jak se ta knížečka ocitla doma v knihovničce. Neb rodiče popožní nebyli. Jedna z věcí, které se nikdy nedozvím. A tak to je dobře :)
Citace od: Pedrito kdy 2025-04-01 09:25My Nestrojilové jsme takoví nebrečiví... On tu byl přítomen, a najednou není, a z jeho těla je popel. A tak to chodí, co zbylo je vzomínka...
Mužští v naší kultuře jsou k tomu vychováváni: Správnej kluk přece nebrečí.
Proto jsem byla trochu v rozpacích, že v jihokorejských seriich chlapci a muži běžně pláčou. Dodnes nevím, jestli to tak dělají jen ve filmu nebo jestli to patří k jejich kultuře. Ale už jsem si na to zvykla a líbí se mi, když i muži dávají citům volný průběh.
Právě jsem si vzpomněla na film Prázdniny, v kterém se jeden z hrdinů (Jude Law) přiznává, že ho všechno možné hned rozbrečí. Nevypadalo to, že by to jeho nové lásce, která už leta neuronila ani slzu, nějak vadilo.
Nepřipadá mi divné si zabrečet, když někdo na dlouhou dobu odjíždí - a vyjádřit tak smutek nad tím, že tady dlouho nebude a že mi bude chybět. Co by na tom mělo být špatného? Takže když někdo blízký nebo drahý odejde navždy, připadá mi naprosto v pořádku to obrečet - smutek, že ho už nikdy neuvidím, je zcela přirozený. A zároven se mohu třeba i radovat z toho, že měl krásnou smrt nebo že byl vysvobozen z dlouhého trápení, nemoci.
Ve filmu The Lake House, který patří k mým oblíbeným, si hlavní hrdina (Keanu Reeves) - tak nějak mužně o samotě - zapláče nad smrtí svého otce. :(
Citace od: Petra kdy 2025-04-01 09:47Citace od: Pedrito kdy 2025-04-01 09:25My Nestrojilové jsme takoví nebrečiví... On tu byl přítomen, a najednou není, a z jeho těla je popel. A tak to chodí, co zbylo je vzomínka...
Mužští v naší kultuře jsou k tomu vychováváni: Správnej kluk přece nebrečí.
Proto jsem byla trochu v rozpacích, že v jihokorejských seriich chlapci a muži běžně pláčou. Dodnes nevím, jestli to tak dělají jen ve filmu nebo jestli to patří k jejich kultuře. Ale už jsem si na to zvykla a líbí se mi, když i muži dávají citům volný průběh.
Právě jsem si vzpomněla na film Prázdniny, v kterém se jeden z hrdinů (Jude Law) přiznává, že ho všechno možné hned rozbrečí. Nevypadalo to, že by to jeho nové lásce, která už leta neuronila ani slzu, nějak vadilo.
Nepřipadá mi divné si zabrečet, když někdo na dlouhou dobu odjíždí - a vyjádřit tak smutek nad tím, že tady dlouho nebude a že mi bude chybět. Co by na tom mělo být špatného? Takže když někdo blízký nebo drahý odejde navždy, připadá mi naprosto v pořádku to obrečet - smutek, že ho už nikdy neuvidím, je zcela přirozený. A zároven se mohu třeba i radovat z toho, že měl krásnou smrt nebo že byl vysvobozen z dlouhého trápení, nemoci.
Je zvláštní, že ani máma a sestra nepropadly v pláč. A řekla to vlastně máma, co volala na už mrtvého tátu, máš tu to nádobí, nesměj se a vstávej. On takhle podobně umřel děda z tátovi strany,, vysprchoval se, oblek se do smutečního, neb chtěl jít na hřbitov a ... A když si obouval boty, umřel. Jsem zvědav, jak umřu já. :)
Je výborný film, jeden pro mě z nejsilnějších, Paul Newman ve vězení .. název si teď nemohu vybavit. Jen jeden je pro mě ještě silnější s Paulem ... Hombre, viz ending scéna.
Tak mě včera napadlo spojit chuť olomouckých tvarůžků se znojemskými okurkami (kyselými) a paráda. 125 gramů syrečků jsem nastrouhal na hrubo, nato čtyři okurky (spíš menší) taky na hrubo. Dál jsem se trochu inspiroval tvarůžkovou pomazánkou, lžíce piva, lžíce hořčice, lžíce oleje, trochu pepře. Přidal bych ještě nadrobno pažitku nebo lahúdkovou cibulku, ale to jsem neměl. Ale i tak epesní :smiley_happy_thumbup:
Věčeřoplánek cibulpaprikrajčózní vajcosejrózy.
Vosmahnu cibulu s nějakou paprikou. Doma lenoší zrovna zelená. I s rajčaty. Tohoto času keříkovými prcky. Před smažbou vše přiměřeně rozkrájím na drobno až hrubo v poměru a množství momentální libochuti. A připravím si maglajs z vajec a strouhanýho sejra (niva, eidam, obojí)... A až se mi to bude zdát příhodné, tak tím vajcosejrem tu pánev s nahžaveným cibulpaprikrajčem zaleju, a nechám zatuhnout jak vomeletku... Jak to bude chutnat ještě nevím, zjistím kolem šesté.
Citace od: Pedrito kdy 2025-07-16 13:43Věčeřoplánek cibulpaprikrajčózní vajcosejrózy.
Vosmahnu cibulu s nějakou paprikou. Doma lenoší zrovna zelená. I s rajčaty. Tohoto času keříkovými prcky. Před smažbou vše přiměřeně rozkrájím na drobno až hrubo v poměru a množství momentální libochuti. A připravím si maglajs z vajec a strouhanýho sejra (niva, eidam, obojí)... A až se mi to bude zdát příhodné, tak tím vajcosejrem tu pánev s nahžaveným cibulpaprikrajčem zaleju, a nechám zatuhnout jak vomeletku... Jak to bude chutnat ještě nevím, zjistím kolem šesté.
Tak dej pak vědět:)
Výborný! Jen, že ta srajda z vajec a sejra byla kapku hustší, musel jsem to na pánvi promíchat. Což se hned podařilo. Trocha zvědavého napětí, zda se to nepřipeče, ale nová pánev ve svém prvním nasazení obstála :smiley_cooking:
Mňam ňam...
Tradiční kvašené zelí je super-potravina pro naše tělo. V obchodě ho nehledejte, často není živé, anebo obsahuje zbytečná ,,éčka". Připravit se dá snadno doma – i v tom nejmenším panelákovém bytě. Na výrobu nepotřebujete nic speciálního – jen dvě sklenice, sůl a hlávku zelí. (https://superkvasaci.cz/jednoduchy-navod-na-tradicni-kysane-zeli-ktere-zvladne-pripravit-kazdy-i-bez-zelaku/)
STUDENTSKÝ ŘÍZEK, letní bramborový salát, tatarka
Představte si nedělní odpoledne. V kuchyni voní cibule, na pánvi prská olej a ze stolu se line vůně brambor, která by probudila i medvěda ze zimního spánku. V tom se objeví junior, takto student, co má doma víc kablíků k počítači, než ponožek.
,,Tati .. co to je?" zeptá se opatrně, ukazuje na talíř a tváří se, jako kdyby přistál na Marsu.
,,To je studentský řízek," odpovím, ,,a tohle je letní bramborový salát. Tradiční česká kombinace. Jíš to a jsi šťastný, rozumíš?"
Podívá se na to znova. Očima scanuje ten kousek osmaženého gothaje, jako kdyby čekal, že se ho to samo zeptá na heslo k Wi-Fi. Ale pak ochutná. A jeho oči se rozšíří.
,,To je .. geniální!" vydechne. ,,To je jako .. řízek, ale není to maso. A ten salát?! Je tam slanina?! A ocet?! Tohle je revoluce, tati! Tohle musím udělat i spolubydlícím!"
A tak vznikl plán. Naučit ho připravit studentský řízek i letní bramborový salát. A protože vím, že v lednici má obvykle jen kečup, mlíko a citrón z roku 2019, napsal jsem mu stručný a blbuvzdorný recept:
Studentský řízek z gothaje (pro začátečníky i pokročilé hladovce)
Ingredience:
- 4 plátky gothaje (asi 1 cm silné)
- hladká mouka
- vejce
- strouhanka
- olej na smažení
Postup:
- Gothajové plátky obal nejprve v mouce, pak ve vejci, nakonec ve strouhance.
- Rozpal olej na pánvi (ne studený, ne vesmírně vroucí – tak akorát).
- Osmaž z obou stran dozlatova (asi 2–3 minuty z každé strany).
- Polož na ubrousek, ať vsákne tuk. A hned podávej.
Letní bramborový salát se slaninou a cibulí
Ingredience:
- 800 g brambor (vařených ve slupce, nejlépe den předem)
- 1 větší cibule (na drobno)
- 100 g anglické slaniny (na nudličky)
- jarní cibulka nebo pažitka (volitelně)
- 2 lžíce octa
- 1 lžíce cukru
- 2 lžíce oleje
- sůl a pepř dle chuti
Postup:
- Brambory oloupej a nakrájej na plátky nebo kostičky.
- Slaninu osmaž dozlatova, přidej cibuli a chvíli restuj.
- V hrnku zahřej ocet, cukr a olej - až se cukr rozpustí, máš zálivku.
- Vše smíchej s bramborami, dochuť solí, pepřem a případně zeleným navíc.
- Nech aspoň půl hodiny odležet, ale klidně se do toho vrhni hned - junior taky nevydržel.
A tak se stalo, že junior neznal studentský řízek, ale teď ho dělá s nadšením, jako kdyby šlo o startup. A plánuje i Instagramový účet: "Řízky z koleje."
No, hlavně že mu chutná .........
Dobrou chuť i vám ..🤗
Máma když ještě byla živa, dělala synovi, resp.vnukovi obalovanou libereckou uzenku, nebo kus točeného salámu.
Aby to nebylo tak jednoduché, ještě dovnitř dávala tvrdý sýr a celé to usmažila v trojobalu.
...jako chtěl jsem to klukovi udělat, ale udržet to ve stejné kvalitě je docela Sorbona.
Jo to jsou ty maminky a babičky.
KUCHYNNÍ REVOLUCE!
Hledal jsem kulečníkovej mini stůl a nějak při tom vykoukla pánev s čtyřmi ďurami!.... A úplně mě to koplo - zjevily se mi čtyři dokonale vytvarované mini bramboráčky :smiley_hungry:
(https://image.alza.cz/products/LAMLT131/LAMLT131.jpg?width=1400&height=1400)
To já bych na nich viděla lívance nebo volí oka :-)
Zítra si ji vyzvednu a šup na to. No výrobce ji zove lívancovou.. Vím o co jde a asi jsem to někdy ochutnal, ale nějak mě to zřejmě neoslovilo, i s buchtama, koláčkama atp... Jo volský voči ty půjdou taky hezky :)
A sýrový bochánky ^-^ a podobný dobroty...
PS. Když nám rodiče zdobili stromeček, tak na něj pro mě věšeli plátky lovečáku ;D
Kdykoli tě vidím, tak mluvíš o jídle, Pedro. ;)
Nj, všichni jsme bratři v jídle (včetně sester samozřejmě).
A držim včil režim, nazývám jej: tapas ánanda žranda
:)
Dělám ánanda marmelánanda ze špendlíků od sousedů, je příjemně natrpklá, ale nechce mi houstnout potvora jedna. :)
To já raděj česnekovou marmelánandu ^-^
Hmm, tak jsem si ji teprv vyzved, tu čtyřokou pánvičku, a zdá se mi na omak nějaká mělká... Jdu strouhat brambor a uvidím.
Citace od: Majda kdy 2025-08-02 06:44Kdykoli tě vidím, tak mluvíš o jídle, Pedro. ;)
S hvězdami poletím
hoď na brambory kmín
s magnetary a qvasary
přidej do hrnce cibuli
v okruží černých děr
do vody petržel
za meziprostor kup
omastek, trochu krup
po ekliptikách drah
pepř, česnek, žádný strach
jazyky ohňů shůr
majoránku a sůl
až pod kaskády čar
jen nepropásni var
stáhni plamen
míchej.
Citace od: Evulína kdy 2025-07-31 13:40To já bych na nich viděla lívance nebo volí oka :-)
No když už jsem to nakous, tak to musím zmapovat a dokousat...
Ano vážení přátelé toto je jeden velký brambor rozebraný na čárky a jedno vejce. Následuje šrotace česneku, solení, opepření, omoučnění a zmajoránkování....
Ale ne.. ale jo, ale ne, ale jo.... Páni kluci film. Jde o zbytek oliv, musím je tam namlet. Aby se nezkazily a neposral jsem se z nich v tom budoucnu.
Funguje :)
Bříško v nirváně...
Tedy už mohu tu pánvu bezpochyby doporučit. Zprvu se zdá, že není dost hluboká, na cmundoše. Ale nakonec se ukáže, že je to akorát. Výborně se to otáčí žádnej přípal. Oj oj, doporučuju do těsta nastrouhat i ty olivy... Ale bacha, co osmahnete, to sníte, nic nezbude!
Cmundošpálka (https://www.datart.cz/panev-na-livance-lamart-lt1131-crepe.html?gad_source=1&gad_campaignid=17736452628&gbraid=0AAAAAD6mxUxUn0vMdD57ot4NkrHljA0aJ&gclid=EAIaIQobChMIhrqNuqTvjgMVAIr9BR1koAoLEAQYASABEgLMIvD_BwE)
Z jednoho, ale opravdu velkýho, bramboru jich bylo šest. Takže z takovýho trochu míň velkýho budou akorát čtyři. Zítra otestuju vajkoblajk voči.
Tak jsem včera zjistil, že nejlepší volský voko je posypaný parmazánem či grana padanem (to je nastejno).
:smiley_slobber:
Jestlipak tu nějaký houbo-rádce jest? Jda lesejkem krokem podzimním, nečekaně spolek hříbků vybafnul na mě. Tak co narychlo s nimi? Pečba bo smažba, a jak dlouze? Na dubáky totiž není som kadet :smiley_woot:
No hele :smiley_licking:
Ještě jsou v lednici, musí vydržet do šesti a já též :D Pak se tedy nechám inspirován mámou, jež praví:
nakrájej na kostičky, když je chcěš jen tak, a osmaž na cibulce na másle, nebo sádle. A osol a okořeň je až nakonec.
Bylo to móc dobrý! Ještě jsem je smažil s pokrájenými beraními rohy a řádně v závěru oprášil paprikou. Váhal jsem zakomponovat i pokrájená rajčata, ale to mi Dorka vymluvil :)