Honzamovi

Založil Pedrito, 2024-06-30 13:41

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 2 Hosté prohlíží toto téma.

Miroslav

Citace od: durodara kdy 2025-05-14 23:27Kdyby v tom byl hlavně "způsob" tvé komunikace, byla by zřetelná snaha o pochopená odpovědi.

Já tu snahu mám a hold odpověď někdy pochopím špatně. Tobě se to nestává?
Na čtení mezi řádky - že by si druhý mohl domyslet, naznačování a pod. moc nejsem a to ty dost často v odpovědích používáš. Takže možná je to také tím v případě naší vzájemné komunikace. Třeba když napíšeš, že mi něco závidíš, tak to beru tak, jak to píšeš a ne že mi tím něco jiného naznačuješ.

durodara

Citace od: honzam kdy 2025-05-14 22:54
Citace od: Miroslav kdy 2025-05-14 22:51To není nějaká potřeba, to je způsob mé komunikace, jak se o druhém, o jeho názoredch dovědět více a zároveň  forma jak si druhý může uvědomit svůj případný neklid a emoce - jak ty tomu říkáš (frustrované ulpění, vysoké sebehodnocení apod.-)

Je to neuvědomová potřeba a projev psychické nemoci. Výsledkem je neustálý trolling a předvádění se.

Z mého pohledu to není až tak neuvědomovaná potřeba, jsou to pokusy dostávat lidi do emocionálních tenzí, pak se cítí dobře. Schválně jsem to jednou "zahrál" a jeho uspokojení bylo velmi patrné, takže neuvědomované to z malé části může být, ale není to vše.

Miroslavovi by prospěla snaha vidět očima druhého, protože zatím vidí lidi okolo jako "věci", se kterými může manipulovat a vyzískávat silou z nich to, co sám chce, bez toho, aby na ty lidi bral ohled, že to jsou lidi a ne věci. Ale - když už nic jiného - sám už to přiznal, že jedním z cílů je ty lidi vymačkat...

"... to je způsob mé komunikace, jak se o druhém, o jeho názorech dovědět více..."

Na druhou stranu je zajímavé sledovat, jak na to reagují ti mačkaní lidé - úplně plavně se tomu tlaku podřizují - a protože ten přístup není s laskavým vyústěním, ztrácejí následně pocit vlastní sebejistoty.

honzam

Citace od: Miroslav kdy 2025-05-14 23:36
Citace od: durodara kdy 2025-05-14 23:27Kdyby v tom byl hlavně "způsob" tvé komunikace, byla by zřetelná snaha o pochopená odpovědi.

Na čtení mezi řádky - že by si druhý mohl domyslet, naznačování a pod. moc nejsem a to ty dost často v odpovědích používáš. Takže možná je to také tím v případě naší vzájemné komunikace. Třeba když napíšeš, že mi něco závidíš, tak to beru tak, jak to píšeš a ne že mi tím něco jiného naznačuješ.

Miroslave, přestaň zpovídat Durodara a rozebírat své problémy v komunikaci. Tohle téma je o mně. ^-^

honzam

Citace od: durodara kdy 2025-05-14 23:39Z mého pohledu to není až tak neuvědomovaná potřeba, jsou to pokusy dostávat lidi do emocionálních tenzí, pak se cítí dobře. Schválně jsem to jednou "zahrál" a jeho uspokojení bylo velmi patrné, takže neuvědomované to z malé části může být, ale není to vše.

Jj. Souhlasím. Přímo se v tom vyžívá. Takhle se vědec ani psycholog nechová. ;D 

durodara

Špatně to "čteš" - to nedorozumění není proto, že ty jsi přímý. Paradoxy je ukázka přímého vnímání, a to, co ty pojmenováváš "naznačování" můžeš zkusit také pochopit jako umožnění tvého pohledu a možnost vyjádření tvého názoru. "Číst mezi řádky" nezvládáš, takže tuto možnost ani nečekávám.

Miroslav

Citace od: honzam kdy 2025-05-14 23:39Miroslave, přestaň zpovídat Durodara a rozebírat své problémy v komunikaci. Tohle téma je o mně. ^-^

Tak mám Dorce odpovídat někde jinde? Místo aby rozebíral tebe, tak rozebírá mne, heč  :)

Miroslav

Citace od: honzam kdy 2025-05-14 23:43
Citace od: durodara kdy 2025-05-14 23:39Z mého pohledu to není až tak neuvědomovaná potřeba, jsou to pokusy dostávat lidi do emocionálních tenzí, pak se cítí dobře. Schválně jsem to jednou "zahrál" a jeho uspokojení bylo velmi patrné, takže neuvědomované to z malé části může být, ale není to vše.

Jj. Souhlasím. Přímo se v tom vyžívá. Takhle se vědec ani psycholog nechová. ;D 

Cítíš se Honzame v emocionální tenzi?

honzam

Citace od: Miroslav kdy 2025-05-14 23:46
Citace od: honzam kdy 2025-05-14 23:39Miroslave, přestaň zpovídat Durodara a rozebírat své problémy v komunikaci. Tohle téma je o mně. ^-^

Tak mám Dorce odpovídat někde jinde? Místo aby rozebíral tebe, tak rozebírá mne, heč  :)

Tak se přestaň předvádět. Pokud dobře vidím, tak Ti teď žádné otázky nepokládá, takže nemusíš odpovídat.

Miroslav

Citace od: durodara kdy 2025-05-14 23:46

Špatně to "čteš" - to nedorozumění není proto, že ty jsi přímý. Paradoxy je ukázka přímého vnímání, a to, co ty pojmenováváš "naznačování" můžeš zkusit také pochopit jako umožnění tvého pohledu a možnost vyjádření tvého názoru. "Číst mezi řádky" nezvládáš, takže tuto možnost ani nečekávám.
No tak ještě to občas špatně "čtu". Na to jsem zapomněl, promiň

honzam

Citace od: Miroslav kdy 2025-05-14 23:49Cítíš se Honzame v emocionální tenzi?

Já jsem psychosomatický šílenec, takže podle mě nemůžeš poměřovat prožívání normálních lidí.

Miroslav

Citace od: honzam kdy 2025-05-14 23:52

Jak jsem psychosomatický šílenec, takže podle mě nemůžeš poměřovat prožívání normálních lidí.

Takže ti nezpůsobuji emocionální tenzi. To jsem rád.
Tak komu vlastně? Asi jenom Dorce

honzam

Citace od: Miroslav kdy 2025-05-14 23:55Takže ti nezpůsobuji emocionální tenzi. To jsem rád.

Mně způsobuješ výrony primitivních pudových útočných reakcí. Baví mě to a užívám si to jako lovec. Chci z Tebe dělat potravu pro sebe a pro ostatní. :))

durodara

Citace od: Miroslav kdy 2025-05-14 23:50
Citace od: durodara kdy 2025-05-14 23:46

No tak ještě to občas špatně "čtu". Na to jsem zapomněl, promiň

Je to velmi jednoduché - takže prominu, ale až se to stane tvou formou laskavosti k druhým.

durodara

Citace od: Miroslav kdy 2025-05-14 23:55
Citace od: honzam kdy 2025-05-14 23:52

Jak jsem psychosomatický šílenec, takže podle mě nemůžeš poměřovat prožívání normálních lidí.

Takže ti nezpůsobuji emocionální tenzi. To jsem rád.

Dorka je zvyklá, ale nejde přece o to "komu", ale proč svou komunikaci takto stavíš... Např:
"Něco pro naše konspirátory a chemtrailery  :)"

(To jsou ty škatulky - ukázka pro Pedrita)

honzam

Citace od: durodara kdy 2025-05-15 00:15Dorka je zvyklá, ale nejde přece o to "komu", ale proč svou komunikaci takto stavíš... Např:
"Něco pro naše konspirátory a chemtrailery  :)"

(To jsou ty škatulky - ukázka pro Pedrita)

To je ten vědecký přístup našeho psychologa léčitele.