Songy

Založil Pedrito, 2024-02-10 16:26

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Salmo1cz

No napoprvé to bylo hodně zmatečné, asi jako když poprvé vyjedeš automobilem do ostrého provozu.
Nemáš vedení, nechápeš co se děje a co to po tobě asi chce.
Jestli to vůbec něco chce.
Takže chvilku trvá než se usadíš a začneš se rozhlížet.
Tedy v uvozovkách se rozhlížet.
Jako malé dítě? Přesně tak jako malé dítě.
Vědomí, tedy osobní vědomí je naprosto čiré.

Pedrito

No, mě se to stávalo často ve třídě, poslouchám tu látku a najednou jsem byl mimo, jako bezsebe. A učitelům se to nelíbilo :D A když jsem pak zas přišel k sobě, tak jsem byl z toho paf podruhý a divil se - "co to safra bylo?"...

Salmo1cz

Ještě jedna věc.
Jsi jako střela vypuštěna z hlavně pušky.Tedy neseš si s sebou svojí trajektorii.
Po nějakém čase zjistíš, že je to přelud a jsi naprosto svobodný... naprosto svobodný.

Pedrito

V tý třídě to bylo právě že najednou vědomí, kde byly nějaké ty  získávané poznatky, a nějaký ty dětský pitominy, úplně se vyčistilo... takže ten malej pedro jako by zmizel. Byla třída, spolužáci, třídní a já nikde, jak jsem se předtím znal... Na učňáku už to nebylo časté, asi jsem těch pitomin měl v hlavě víc. Teprve pak v tý józe se mi to v takové "podobě" připomělo :)

Pedrito

Ono to "čisté já", které takle v hledačovi prokoukne, a stává se to častější, tak vlastně tu tělesnou formu "vyplňuje". To osobní vnímání se, je tím zprázdňováno, to osobní já se v tom "ztrácí". V józe se tomu říká "spojení, sjednocení". Ale forma furt trvá, dokud žije. Zkušenosti z živobytí zůstávají, a jimi člověk dál žije. I když třeba v tom hlubším pohroužení pouští i tu formu. Jenže když to třeba budu mít jako vědění v tý hlavě, no tak je to v ten moment jen idea, znalost kterou jsem zrovna poután. Tak i vědění se pouští. Neřek bych zahazuje, je dobré pro tu komunikaci.

Pedrito

Tina Turner :-)

Miroslav

Pro Honzama

honzam

Pro Miroslava  :smiley_love_heart:

honzam

Miroslav

honzam

Pro Miroslava  :smiley_love_heart:

durodara

Pro Petru:

Miroslav

Myslíš si, že nemůžu žít bez tvé lásky
Uvidíš
Myslíš si, že nemůžu jít další den
Myslíš si, že nemám nic
bez tebe po mém boku
Nějakým způsobem to uvidíš

Myslíš si, že se už nikdy nebudu smát
Uvidíš
Myslíš si, že jsi zničil mou víru v lásku
Myslíš si, že po tom všem, co jsi udělal, nikdy  nenajdu svoji cestu domů
Uvidíš

Všechno sama
Vůbec nikoho potřebuji
Vím, že přežiju
Vím, že zůstanu naživu
Vše podle mne,
teď nikoho nepotřebuji
Bude to moje
Nikdo mi to nemůže vzít
Uvidíš

honzam

Pro Miroslavovu vizi pravdy a osvobození z nevědomosti a závislostí :smiley_love_heart:

durodara