Digital Mind (AI)

Založil Pedrito, 2024-03-15 09:33

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 3 Hosté prohlíží toto téma.

Salmo1cz

Já myslím že Al něco takového jako je touha nikdy nepozná.
Ve skutečnosti nikdy nepozná.
Tedy bude dělat pouze vyhodnocení A,B.
A na to je Al bezvadná záležitost.Někdo říká že Al vykrádá data.To je omyl.Al sama o sobě nic nevykrádá, pouze bylo vykradeno pomocí Al.

Miroslav

Citace od: Salmo1cz kdy 2025-05-03 11:04Já myslím že Al něco takového jako je touha nikdy nepozná.
A na to je Al bezvadná záležitost.Někdo říká že Al vykrádá data.To je omyl.Al sama o sobě nic nevykrádá, pouze bylo vykradeno pomocí Al.

Tím si nejsem jistý, že to AI nepozná, co je touha. Touha je v živém organismu jedním z nástrojů směrování inteligence. Je to pocit, stejně jako bolest, radost, smutek, hlad, žízeň atd.
Vyvinulo se to opět automatismem přežití a rozmnožení od koacervátů přes ještěry k člověku.

durodara

Citace od: Pedrito kdy 2025-05-03 10:07Tuším, jak to vidím a chápu. Nijak zevrubně jsem to nestudoval, jen jsem pochytil že těch neuronových sítí je hafo druhů, a když je poskládáš dohromady, a přidáš něco jako "šachový motor" (analyzační engine), máš AI v plné "kráse"...

Je to jen "nástroj" - benefity z toho čerpají jen určité skupiny lidí. Ale je to také "módní buzz-word", takže je z toho většina lidí v totální hypnóze "nadšení", ne nepodobné té hypnóze "strachu" před několika lety. Do souvislostí se zkušeností a realitou si to dokáží dát jen někteří, a ty ta zhypnotizovaná většina nenávidí a trestá.

durodara

Citace od: Miroslav kdy 2025-05-03 11:10
Citace od: Salmo1cz kdy 2025-05-03 11:04Já myslím že Al něco takového jako je touha nikdy nepozná.

Tím si nejsem jistý, že to AI nepozná, co je touha. Touha je v živém organismu jedním z nástrojů směrování inteligence. Je to pocit, stejně jako bolest, radost, smutek, hlad, žízeň atd.
Vyvinulo se to opět automatismem přežití a rozmnožení od koacervátů přes ještěry k člověku.

Kdybys měl všech šest po ruce, došlo by ti, možná, co jsi to vyplodil.
Jaká "inteligence"? Vždyť algoritmy "efektivity stroje" vylučují jakýkoli život, protože - když se nic nedělá, nic se nezkazí, a také se nespotřebovává energie na nějaké ty nesmysly, které ale "život přináší" s sebou "automaticky"...

Miroslav

Citace od: durodara kdy 2025-05-03 11:19Kdybys měl všech šest po ruce, došlo by ti, možná, co jsi to vyplodil.
Jaká "inteligence"? Vždyť algoritmy "efektivity stroje" vylučují jakýkoli život, protože - když se nic nedělá, nic se nezkazí, a také se nespotřebovává energie na nějaké ty nesmysly, které ale "život přináší" s sebou "automaticky"...

:)
My nesmíme ani naznačovat.

durodara

Citace od: Miroslav kdy 2025-05-03 11:30
Citace od: durodara kdy 2025-05-03 11:19Kdybys měl všech šest po ruce, došlo by ti, možná, co jsi to vyplodil.

:)
My nesmíme ani naznačovat.

To ti říkají ti Silikóni? Ještěžě jim věříš...

Salmo1cz

Mi to spíš připadá, že je tu snaha udělat z Al boxovací pytel.
To my né to Al.Plechovka bude sedět v kriminále a všichni budou spokojený.
Je to průlomová záležitost.
Třeba taková předpověď počasí, kdy v 16:04 roztáhnu deštník a v 16:05 začne pršet.Úžasný.
Smích.
A také bych chtěl vědět co vlastně obsahuje Voynichův rukopis,jestli teda něco vůbec obsahuje.
Smích.

durodara

Citace od: Salmo1cz kdy 2025-05-03 13:08Mi to spíš připadá, že je tu snaha udělat z Al boxovací pytel.
Třeba taková předpověď počasí, kdy v 16:04 roztáhnu deštník a v 16:05 začne pršet.Úžasný.
Smích.
A také bych chtěl vědět co vlastně obsahuje Voynichův rukopis,jestli teda něco vůbec obsahuje.
Smích.

To je, bohužel, jen zástěrka - jde o to, pomocí skrytého - a určenými lidmi vedeného - programování sebedestrukce společnosti, vytvářet přímo formu té sebedestrukce. Třeba "nastolení souhlasu" s ukončením vlastního života, přesycení lidí virtuální video zábavou za účelem ničení mezilidských vztahů, návrhy na "vhodnou medikaci", získáni "levných" a beznásledkových vztahů, atd.

Ve svém důsledku je to finalizace možností vzájemného soupeření dvou principů existence, destruktivního a toho tvůrčího. Lidé se už sami řadí. Krysař je už připraven.

Miroslav

Citace od: durodara kdy 2025-05-03 13:19Lidé se už sami řadí. Krysař je už připraven.

Tomu, jenž přijde, zpívám do pochodu.
Chci žízni jeho znít, být stopkou jeho plodu.

Na zem si lehněte, ó, lidé, nejblíž je vám.
Duní v ní kroky, strom, ta smělá báseň dřeva
a řeka, která se neviditelně vlévá.

Vezměte větev, která nerozkvetla,
v pochodeň změní se po okraj plnou světla,
v pochodeň pro všechny, jež nemusí být světlá.

Řítí se vodopád a ze srdce vám tryská,
hle, víra zářící, nad pomyšlení blízká,
tomu, jenž přichází, slavnostní píseň píská.

Ó, bledý, lidský, bratrský a čistý,
ó, pevný, úplný, čirý jak ametysty,
jsme připraveni již jak v listopadu listy.

Do tebe padneme, do tebe sřítíme se,
my skály poznali, studánky, jež jsou v lese
a krutou odvahu v samotě, na útese.

My smrt jsme poznali a tebou popřeme ji,
bolest, tu bolestnou přípravu na naději,
do rukou dáme ti, jež soucitem se chvějí.

A láska naše ví, že boj, ten boj náš svatý
ty slavně zrytmuješ, ty krásný, odpočatý,
ve velkém poznání až strháš s duší šaty.

(Jiří Orten - Píseň nové slávy)

Salmo1cz

Citace od: durodara kdy 2025-05-03 13:19
Citace od: Salmo1cz kdy 2025-05-03 13:08Mi to spíš připadá, že je tu snaha udělat z Al boxovací pytel.
Smích.
Smích.

To je, bohužel, jen zástěrka - jde o to, pomocí skrytého - a určenými lidmi vedeného - programování sebedestrukce společnosti, vytvářet přímo formu té sebedestrukce. Třeba "nastolení souhlasu" s ukončením vlastního života, přesycení lidí virtuální video zábavou za účelem ničení mezilidských vztahů, návrhy na "vhodnou medikaci", získáni "levných" a beznásledkových vztahů, atd.

Ve svém důsledku je to finalizace možností vzájemného soupeření dvou principů existence, destruktivního a toho tvůrčího. Lidé se už sami řadí. Krysař je už připraven.
Vidíš jak jsi si hezky odpověděl proč jsou tajné nauky Tibetu tajné.
Ráno za úsvitu budeš popraven.
Smích.

durodara

Citace od: Salmo1cz kdy 2025-05-03 15:04
Citace od: durodara kdy 2025-05-03 13:19
Smích.
Smích.

Vidíš jak jsi si hezky odpověděl proč jsou tajné nauky Tibetu tajné.
Ráno za úsvitu budeš popraven.
Smích.

Já bych to stejně prásknul, i s odpověďmi na ty další otázky, ale - i když se na popravu za úsvitu nezřízeně těším, je mi tě líto až do morku kostí...

Jakmile se to totiž domákne Evulína, uškrtí tě, sežehne tě svým dračím plamenem a provede ti hromadu dalších věcí, kterými tě předem raději nebudu ani strašit...

durodara

Citace od: Miroslav kdy 2025-05-03 14:39
Citace od: durodara kdy 2025-05-03 13:19Lidé se už sami řadí. Krysař je už připraven.

Na zem si lehněte, ó, lidé, nejblíž je vám.
Duní v ní kroky, strom, ta smělá báseň dřeva
a řeka, která se neviditelně vlévá.

Vezměte větev, která nerozkvetla,
v pochodeň změní se po okraj plnou světla,
v pochodeň pro všechny, jež nemusí být světlá.

Řítí se vodopád a ze srdce vám tryská,
hle, víra zářící, nad pomyšlení blízká,
tomu, jenž přichází, slavnostní píseň píská.

Ó, bledý, lidský, bratrský a čistý,
ó, pevný, úplný, čirý jak ametysty,
jsme připraveni již jak v listopadu listy.

Do tebe padneme, do tebe sřítíme se,
my skály poznali, studánky, jež jsou v lese
a krutou odvahu v samotě, na útese.

My smrt jsme poznali a tebou popřeme ji,
bolest, tu bolestnou přípravu na naději,
do rukou dáme ti, jež soucitem se chvějí.

A láska naše ví, že boj, ten boj náš svatý
ty slavně zrytmuješ, ty krásný, odpočatý,
ve velkém poznání až strháš s duší šaty.

(Jiří Orten - Píseň nové slávy)

Jsem "too sexy" kamkoli chodit, ale až v tom zástupu půjdeš za tím novým, který se nezakecá, můžu ti z dáli mávat mávátkem,

Miroslav

Netřeba někam chodit. Stačí žízní jeho znít, být stopkou jeho plodu.

Pedrito

Citace od: durodara kdy 2025-05-03 11:15
Citace od: Pedrito kdy 2025-05-03 10:07Tuším, jak to vidím a chápu. Nijak zevrubně jsem to nestudoval, jen jsem pochytil že těch neuronových sítí je hafo druhů, a když je poskládáš dohromady, a přidáš něco jako "šachový motor" (analyzační engine), máš AI v plné "kráse"...

Je to jen "nástroj" - benefity z toho čerpají jen určité skupiny lidí. Ale je to také "módní buzz-word", takže je z toho většina lidí v totální hypnóze "nadšení", ne nepodobné té hypnóze "strachu" před několika lety. Do souvislostí se zkušeností a realitou si to dokáží dát jen někteří, a ty ta zhypnotizovaná většina nenávidí a trestá.
Dnes je ještě AI celkem ovladatelná, to neříkám že ne, jen někteří jedinci už na ní ujížděj. To s tou změnou kódu jsem si však nevymyslel, to hlásil nějakej její vývojář... Nevím, já u toho nebyl. Ale připustit to lze.
On ten Stephen Hawking nebyl žádnej blbec, kterej před ní varoval, když se začala klubat.
Vem si že kvantové počítače budou x miliónkrát rychlejší než dnešní hardware... A robotická motorika taky pokročila... Uvidíme.

durodara

Citace od: Pedrito kdy 2025-05-03 16:46
Citace od: durodara kdy 2025-05-03 11:15

Dnes je ještě AI celkem ovladatelná, to neříkám že ne, jen někteří jedinci už na ní ujížděj. To s tou změnou kódu jsem si však nevymyslel, to hlásil nějakej její vývojář... Nevím, já u toho nebyl. Ale připustit to lze.
On ten Stephen Hawking nebyl žádnej blbec, kterej před ní varoval, když se začala klubat.
Vem si že kvantové počítače budou x miliónkrát rychlejší než dnešní hardware... A robotická motorika taky pokročila... Uvidíme.

Ty jsi na tom tak, že ze slova "inteligence" vyvozuješ již "nezávislou existenci", jakousi "digitální osobnost" obdařenou "osobním sebeuvědoměním", možná až schopností "vědomě" zastavit své obvody a prožít zázrak nirvikalpa samadhi.

Jo, Stephen Hawking měl na mysli přesně tohle - že lidé ztratí uvědomění smyslu své existence nalézat odpovědi na "Základní otázku všeho" a spokojí se s odpovědí "42". Ještěže někde ve vesmíru krouží na své nekonečné cestě za smrtí robot Marvin.