Tibetská kniha mrtvých

Založil Miroslav, 2026-02-18 21:37

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelů a 2 Hosté prohlíží toto téma.

Pedrito

Citace od: Paradoxy kdy 2026-07-06 06:41
Citace od: Salmo1cz kdy 2026-07-06 04:52Protihmyzovou složkou je levandule.
Já to teda mám na spaní protože usnu dříve, nicméně stejně spím max.5 hodin, ale 2 hodiny hlubokého spánku mám a to je ok.
Na konci spánku mám stejně nějaké ptákosnění.
Dnes se mi zdálo o práci kterou jsem dělal před 30 léty no.
K čemu je to dobrý netuším.
Sny se zabýval Jung a takovýhle sny jsou nejspíš jenom na uvolnění mysli. Ale někdy se stane, že nám sny můžou říct něco o nás samotných. Mívala jsem opakující se sny o krokodýlech v různých obměnách a pak i dost výrazné sny, na které dodnes nezapomenu. Ale je fakt, že mívám sny velmi zřídka nebo si je jen nepamatuju.

Možná se tím ventiluje to podvědomí nějak.. Někde jsem kdysi čet, že i zvířatům se zdají sny, třeba psům... A to jsem viděl, kammarádka měla malýho knírače Jessicu, a jednou koukám v Ášramu, neb chrněla přede mnou v meditačním pokoji, jak pohybuje nožičkama, jak kdyby běžela, asi někde po stráni... :smilie_animal_dog:

Salmo1cz

K té lahvičce je asi 10 špejlí ze kterých se to odpařuje.
Já dávám špejle čtyři to stačí.Když přijdeš zvenčí tak je to intenzivní a pořád je to intenzivní i když si čichové buňky zvyknou.
Právě že jsem nechtěl nic do zásuvky a doutnák už vůbec ne.
Vyhazuju i svíčky když je dostanu.
 ::)

Pedrito

Já pálím klasický tyčky i svíčky. Tohle zkusim na ty hmyzáky. :)

Pedrito

4FA975DA-A565-487F-9E91-7880D1F11952compressed.jpeg

Třeba tyhle a tak různě :)

Pedrito

Pedrito

Tak si říkám, jestli ta levandule neláká kobylky... Vzbudil mě rámus a u telky leze kobyla jak prase. No nějak jsem ji vyprovodil z okna, ale fakt macek.. Škoda že mě nenapadlo to zvířátko vyfotit, to jsem fakt naživo ještě neviděl. Velká jak dlaň. Teda myslím že to byla kobylka...

Salmo1cz

To je přece saranče.Biblická pohroma na úrodě v Egyptě.
Mechanismus je tedy jiný.
Zemědělci sklízí úrodu a sarančata prchají z polí, luk a lánů.
Saranče žere úrodu a tak se lidé naučili sežrat sarančata.Oblíbená pochoutka v Asii.

Salmo1cz

Já tada raději zůstávám u své oblíbené rybí pomazánky.
Tu jsem si zamiloval na pionýrských táborech.
Rád jsem pomáhal v kuchyni a tajně loboval za rybí pomazánku.
Paní kuchařku jsem znal takže to šlo celkem hladce.
Jednou jsem se šel také koupat a na výlet a byla pomazánka škvarková.fujtajksl.
Další chybu už jsem neudělal a v kuchyni jsem si to ohlídal.

Pedrito

Citace od: Salmo1cz kdy 2026-07-18 06:47To je přece saranče.Biblická pohroma na úrodě v Egyptě.
Mechanismus je tedy jiný.
Zemědělci sklízí úrodu a sarančata prchají z polí, luk a lánů.
Saranče žere úrodu a tak se lidé naučili sežrat sarančata.Oblíbená pochoutka v Asii.
Pro mě je to zážítek, co se přihodí myslím tak jednou za 55 let... Úžasnej tvor. Nevím jakej a jestli je rozdíl mezi kobylkou a sarančetem. Ale když jsem toho maha brouka chtěl chytit, skákala. Byl jsem bezradný a koukal na ni uctivě. Tak jsem otevřel okno dokořán a říkal, hý malá hý... A asi to nějak pochopila, doskákala k oknu a fiiiii.

Salmo1cz

Díky luční kobylce jsem se smířil z Buddhou.
Ležím takhle začátkem května na dece u Jizery.Voda tedy žádná sláva poctivých 13 C no na plavání to nebylo, rachtaj kloubní spojení.
Přicválala luční kobylka na travní čepel, sedla a ani se nehnula.Tak divně se zachvěla a za pár vteřin znovu.Hmm zvláštní jinak lezou, skákaj a teď nic, to nebude meditace.
Po chvilce koníkovi praskla hlava a z těla vylezl červ.
Jsme od utrpení vzdálení díky umu,ale chiméra to není.
Díky mysli Flemingů a jiných vnímáme svět jinak než Buddha.

Pedrito

To mi připomenulo ten film Vetřelec.. Jó, příroda je mocná čarodějka.

Hele, nejsi ty Salmo z toho rodu Salmů?

Pedrito

No, já jen že jsem viděl nedávno v televizi pořad, ve kterém vyprávěla hraběnka Salmová.. Sympatická žena :-)

Salmo1cz

Né od Salmů ne.
Nějakej zkrachovalej  to ale byl.Zamiloval se u Litovle když prchal před Kutuzovovem od Moskvy.
Extrablb no.
Poslední relikvie se předělali na zemědělské nástroje za II světové války.

Pedrito

No to mě podrž, a já celou dobu myslel, že jsi kníže, či tak něco ;D

Ale do ryb jsi dělal, jestli si pamatuju :)