Tibetská kniha mrtvých

Založil Miroslav, 2026-02-18 21:37

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelů a 1 Host prohlíží toto téma.

Pedrito

Ptředtím jsem se pozorností toulal vesmírem, hledal jeho konec, daleko předaleko.. Nebylo konce, ani začátku.. Nepotkal jsem žádné bohy ani anděly, ani démony.. Jen prostor bez konce... A z toho papírku, ač to přímo psáno nebylo, mi to trklo. Začátek i konec vesmíru, co do rozměru, je tady a teď. A hrozná síla, co možná znáš, mě snad nadnesla nad matraci... Nemohu to tvrdit platně obecně. Ty jdeš k tomu z jiné terasy, a další z jiných. Zdenda se např. musel poprat s představeným mnichem, pro svůj výklad buddhismu. A Jana studovat afirmační techniky, aby vydržela hrůzy osudu... atd. Jedna loď, a nikdo neblbne jen tak.. není to lehký tady v těch pohlavích.

Pedrito

Chtěl bych mýti nádobí
hadříkem ze záhrobí.

Podprsenka vhodná není,
neb v ní voda strašně pění.

Kalhůtky jsou lepší,
kde však sehnat čerstvý?

Nejlepší jsou ponožky
poděděné od Božky.

Pedrito

No to jen kulturní vložka..

Často používáš slůvko intuice. Proč, když vedle sebe postavíš tisíc lidí, nebo milion.. a každému dáš stejnou otázku, každý tu intuici bude míti nepatrně jinde, s nepatrně i patrně jinou odpovědí, proč?

Paradoxy

Citace od: Pedrito kdy Dnes v 16:59No to jen kulturní vložka..

Často používáš slůvko intuice. Proč, když vedle sebe postavíš tisíc lidí, nebo milion.. a každému dáš stejnou otázku, každý tu intuici bude míti nepatrně jinde, s nepatrně i patrně jinou odpovědí, proč?

Intuice je to, že něco víš v tu chvíli bez přemýšlení nebo že jednáš na základě toho bez přemýšlení. To není o tom, že znáš odpovědi na vznik vesmíru, tam si každej dosadí svůj  pohled nebo názor a to většinou z intuice nepochází.

Pedrito

Takže bychom se mohli shodnout,

mezírka mezi pocitem a myšlenkou.

Ne u všech ale tento niterný paprsek nepřilne záhy k pocitu či myšlence...

Pedrito

Roky jsem si nemoh vzpomenout, jak jsme safra tý mezírce říkali, furt že něco na v..v..vi... A včilkaj mi to naskočilo :D

Nirantara

Což se moc neshoduje s "v"... ;D

Paradoxy

Citace od: Pedrito kdy Dnes v 17:35Takže bychom se mohli shodnout,

Hele tak tohle já nevím. Ona ta intuice nebo to vědění bylo kolikrát proti mýmu normálnímu dennímu přesvědčení a často tomu vůbec nerozumím.
Jednou to se mnou tak otřáslo a dostala jsem na frak za to, že jsem ji neposlechla, že už si dávám bacha.

Salmo1cz

To jsi napsala moc hezky a také to tak je.
Intuice je velký dar a neuposlechnout intuici znamená prakticky vždy velké trable dříve či později.

Salmo1cz

Takový tichý, jemný anděl strážný.

Pedrito

Citace od: Paradoxy kdy Dnes v 18:15

Hele tak tohle já nevím. Ona ta intuice nebo to vědění bylo kolikrát proti mýmu normálnímu dennímu přesvědčení a často tomu vůbec nerozumím.
Jednou to se mnou tak otřáslo a dostala jsem na frak za to, že jsem ji neposlechla, že už si dávám bacha.
Mě se to moc nehádá, konflikty nemám, krom nějakých starších vztahů, kdy mi ten anděl strážný pravil např. nemá to smysl. A v novém mi říká, má to smysl.

Pedrito

Citace od: Paradoxy kdy Dnes v 17:19
Citace od: Pedrito kdy Dnes v 16:59No to jen kulturní vložka..

Intuice je to, že něco víš v tu chvíli bez přemýšlení nebo že jednáš na základě toho bez přemýšlení. To není o tom, že znáš odpovědi na vznik vesmíru, tam si každej dosadí svůj  pohled nebo názor a to většinou z intuice nepochází.

O jména, ani jak vzniká a zaniká vesmír nejde, pokud je řeč o intuici. To jsou věci, který nezajímaj každýho, s tim vesmírem, ale mě zajímaly a tuze... Řekla jsi to dobře, intuice prostě není v myšlení.

Paradoxy

Citace od: Salmo1cz kdy Dnes v 18:58Takový tichý, jemný anděl strážný.
Jojo, člověku nezbývá než mu důvěřovat :) .

Paradoxy

Citace od: Pedrito kdy Dnes v 19:31
Citace od: Paradoxy kdy Dnes v 18:15

Mě se to moc nehádá, konflikty nemám, krom nějakých starších vztahů, kdy mi ten anděl strážný pravil např. nemá to smysl. A v novém mi říká, má to smysl.
Tak to jsi šťastný člověk. :)

Pedrito

CitaceTak to jsi šťastný člověk. :)
Nekdy mě to až děsí, hlavně ráno v pět.
:)

Pedrito

Ty stáváš na sedmou? Mě naštěstí mistrová noční odpouští, letos jsem měl jen jednu, a asi mě pak v pátek ráno viděla ;D To nepřeju ani svýmu největšímu nepříteli... :)