Nová éra

Založil Pedrito, 2025-11-26 04:24

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelů a 1 Host prohlíží toto téma.

Pedrito

Tak jsem kouk po pár odkazech, co to je vlastně to New age.. Vypadá to, že začlo vykukovat začátkem minulýho století, kdy začly na západ víc pronikat východní nauky. Napřed v Americe o tom někdo napsal pár knih, ty se pak dostaly do Evropy, a už to frčelo...
Tož ony ty východní nauky byly (prvními osobnostmi toho hnutí) scuknuty s astrologickou ideou, že nastává ten "nový věk" Vodnáře. A k tomu samozřejmě bible, židovskoá mystika, šamanismus, duchařina.. A od toho už byl kousek k tomu channellingu, spikleneckým teoriím, a kdoví čemu ještě... Zkrátka vše pěkně k mání jako v hypermarketu :)

Ještě mě v tom kontextu zaujala zmínka o Rei-ki. Což původně byla japonská ozdravná metoda pomocí Ki (Chi, Šakti), zahrnující centra a meridiány.. Dočet jsem se, že s tím přišel nějaký buddhistický mnich (též začátkem minulého století) v tom Japonsku. Že se mu to zjevilo při půstu. No v Indii a Číně už to nějaké tisíciletí vyjeveno bylo... Každopádně lidi, co se tím začli zabývat (na tom západě) v rámci toho New age, tak i tomu samozřejmě dali "nový rozměr" ;D Tak jako všem těm naskladněným produktům.. Jó globální pokrok nezastavíš...

Salmo1cz

No tak to je starobylá tradice, líhnoucí se od první poloviny 14 století.Tedy příchod prvních cikánů do Čech.Vykládání z ruky nebo dalších údů, sestavování horoskopů a dalších podobných podivných aktivit...no.
Hezky to shrnul, byť genderově obarvený náčelník v doporučení synovi.
Hlavně chlapče nepracuj.
Smích.

Pedrito

No, u nás (v Evropě) taky byli (jsou) badatelé po hlubších otázkách, křesťanští mystikové, kabalisti, obyčejní lidé... Jenže on dokud člověk neprojde jemnějšími sebestavy, tak pasovat dokupy západní a východní metody (a naopak), mu v tý hlavě nadělá ještě větší paseku..
Než zkrátka dojde k "bodu", kdy dokáže rozlišit myšlenky, představy, pocity, emoce, vzpomínky, jejich formace, naučenosti.. od čisté mysli (vědomí), tak to nemá vůbec smysl. Klížit vícero cest dohromady. Páč to začne bobtnat a praskat...

Jak zaznělo někde na inspiruj..  Smyslové, emoční a logické vnímání je způsob, jak imaginovat (míněno vybarvovat) Čiré bytí do podoby vhodné pro život, jeho rozvoj... Ale takováhle "imaginace" stojí na pevných základech a zákonitostech Universa a vzniká přirozeně.. No i tak (tím letem světem) přichází k poutníkovi etapa, kdy se v tom cítí jak v bloudivém snu - v iluzi - ve vězení. Než projde těmi hlubšími stavy (sebeuvědomění) a vyjasní se (to)...
:smiley_shining:
 :sport_25:

Miroslav

Tak nevím.
Je toho ve mně hodně co by se dalo dát do slov. Ani ne tak něco co se v duchovňáctvu stále opakuje, ale postřehy k tomu co se děje v lidském duchu, co mohu pozorovat kolem sebe, hlavně ty chyby, co je špatně, zavádějící, ty mindráky, závisti, pýcha, psychologické potřeby atd.
V dnešní době jakoby se otevíralo peklo i nebe a vše se urychluje, vybarvuje.

Když je tu nouze o příspěvky, můžu se do toho pustit a potřefené husy to sem nejspíš přitáhne a přiměje k reakcím.

Bůh není nahoře v pýše a snaze dosáhnout toho nejlepšího nejvyššího, ale dole v opravdové pokoře, přijetí toho, co je jak to je - tím směrem ale Bůh pro ty naše závislosti a nevědomé potřeby, strachy, vytěsněnosti "vidět" a tak je celek rozdělen na (pro nás) dobré a (pro nás) zlé.

Když se do toho pustím, tak pohodička a lehkost Posezeníčka, kterou jsem nechtěl narušovat, tak asi vezme za své. Tak nevím.
Ale ta pohodička vypadá tak trochu na odůmrť a ovoce osvobození moc nepřináší - podobna hrajícímu orchestru na potápějícím se Titaniku.
Tak jestli chceš Pedrito, tak se do toho tady pustím a nebude to pravděpodobně zravna nejharmoničtější povídání, spíše naopak.
Vzbudí se spící démoni v nás ale když je správně "pojmenujeme" - vyneseme na světlo, ztratí svoji sílu a moc, splasknou a zůstanou jenom jako vzpomínka.
A to je cesta osvobozování, odnaučování, zanechání, prohlédání...

Pedrito

CitaceTak jestli chceš Pedrito, tak se do toho tady pustím a nebude to pravděpodobně zrovna nejharmoničtější povídání, spíše naopak.

Jasná páka, co na duši, to na posezeníčku.
My se šotků neleknem, do země je zaklepem.
Uší to tu poslouchá dost, chybí jen ti vypravěči.
:)

Paradoxy

Citace od: Miroslav kdy 2026-02-10 23:48Tak nevím.
Je toho ve mně hodně co by se dalo dát do slov. Ani ne tak něco co se v duchovňáctvu stále opakuje, ale postřehy k tomu co se děje v lidském duchu, co mohu pozorovat kolem sebe, hlavně ty chyby, co je špatně, zavádějící, ty mindráky, závisti, pýcha, psychologické potřeby atd.
V dnešní době jakoby se otevíralo peklo i nebe a vše se urychluje, vybarvuje.

Když je tu nouze o příspěvky, můžu se do toho pustit a potřefené husy to sem nejspíš přitáhne a přiměje k reakcím.

Bůh není nahoře v pýše a snaze dosáhnout toho nejlepšího nejvyššího, ale dole v opravdové pokoře, přijetí toho, co je jak to je - tím směrem ale Bůh pro ty naše závislosti a nevědomé potřeby, strachy, vytěsněnosti "vidět" a tak je celek rozdělen na (pro nás) dobré a (pro nás) zlé.

Když se do toho pustím, tak pohodička a lehkost Posezeníčka, kterou jsem nechtěl narušovat, tak asi vezme za své. Tak nevím.
Ale ta pohodička vypadá tak trochu na odůmrť a ovoce osvobození moc nepřináší - podobna hrajícímu orchestru na potápějícím se Titaniku.
Tak jestli chceš Pedrito, tak se do toho tady pustím a nebude to pravděpodobně zravna nejharmoničtější povídání, spíše naopak.
Vzbudí se spící démoni v nás ale když je správně "pojmenujeme" - vyneseme na světlo, ztratí svoji sílu a moc, splasknou a zůstanou jenom jako vzpomínka.
A to je cesta osvobozování, odnaučování, zanechání, prohlédání...

Piš, to je co konkrétně já potřebuju. Kdo se bojí vlka, nesmí do lesa a já se nebojím.

Paradoxy

Nejde o to, abysme si jeden přes druhýho dokazovali, kdo z nás je duchovnější. Když tu někoho z nás náhodou chytne taková záliba, stačí jít na inspiruj :)

Klidně ať tu zaznívá vzájemná kritika a podobně, věřím, že jsme tu dostatečně velký holky a kluci, abysme upřímnou kritiku zvládli. Cokoliv, když je to upřímný a k pomoci druhýmu, by mělo být vítáno.

Miroslav

Normálně žádná duchovňácká videa nevyhledávám, ale když to někdo dá sem nebo na inspituj, tak se na to občas podívám, co je pro dotčného inspirativní.
Tak například jsem shlédl video s Poltikovičem
Viliam Poltikovič: Co zažil v dětství? [spirituální zážitky, komunikace s neviditelným světem]

https://www.youtube.com/watch?v=78mAazPdMTc

Byl jsem na něj zvědavý, když natočil dobré dokumenty třeba s Tomášovými - jak teď on asi působí a kam došel.

Bohužel - ač měl v mládí nejspíš exaktní přístup k realitě, studoval jadernou fyziku, tak se bohužel veze i on na tom duchovňáckém pobekávání, okouzlení šamany, galaktozpytci čerpající své informace z "vyšších" úrovní a podobně.
A oblíbené nesmysly se s vážnou tváří opakují a rozvíjejí.
Jinak sympaťák ale po nějakém exaktnu, kritickém rozumu (opak fantazírování) ani stopy.

Vedle toho jsem narazil třeba na článek
Přepólování se blíží. Změna magnetického pole Země může pro život znamenat katastrofu
https://www.reflex.cz/clanek/veda/126527/prepolovani-se-blizi-zmena-magnetickeho-pole-zeme-muze-pro-zivot-znamenat-katastrofu.html

Říkal jsem si jak může někdo vědět, že:

"Dřív se polarita zemského magnetického pole měnila v průměru jednou za 300 000 let. Od poslední takové události však uplynulo už přibližně 700 000 let. Jev má tedy několik set tisíc let zpoždění."

A v článku jsem se to dočetl - je to výsledek rozsáhlého výzkumu, využívajícího jevu orientace železných částeček v tuhnoucí lávě. V lávách z různých obdobích, na dně oceánů atd. Obrovský projekt a pak je z toho reálný výsledek, reálný pohled do daleké minulosti.
Vedle toho duchovňák si přečte nějaký "fakt" od jiného duchovňáka nebo si ho sám vybájí - jako třeba Peková a další o přechodu lidstva do páté dimenze (to je dnes obzvláště moderní), nebo že 5G sítě slouží k ovládání cítění a myšlení lidí (třeba tohle říká i ta Zdeňkova Chrystýnka)
Nebo že ve vakcínách jsou čipy, kterými "oni" chtějí ovládat obyvatelstvo.
A smutné je, že na tyhle údajné konspirace a nesmysly jsou chytlaví právě nám známí naši duchovňáci - Durodara, Trini, Zdeňek a jim podobní.

Smutné na tom je, že takoví lidé si mymslí, že když se zabývají duchovnem, že tohle zabývání se je to duchovno. Buhužel není. Spíše naopak. Oproti tomu třeba reálný poctivý přístup k vlastnímu životu a svým blízkým má ke skutečnému duchovnu nesrovnatelně blíže - osud nás nutí na sobě pracovat. "Zabývání" se  duchovnem - jak mohu pozorovat pomáhá lidem se procesu zrání vyhýbat a utíkat k vírám, názorům a oblíbeným fataziím.

Takže jsem si tady postěžoval, aby řeč nestála  :)

Paradoxy

Nezbyvà mi nic jiného, než ti dát za pravdu. Přijde mi, že kde má být bílá, tak je černá a naopak.

O covidu jsem přesně tohle zjistila, když jsem se snažila zmírnit dopady dvou protichůdných táborů. Nevím, jak ten vir vzniknul a jak hodně byl nebezpečný. Každý jím prošel jinak, pro někoho smrtelné, pro jiného lehčí chřipka. Nejsem očkovaná, protože jsem měla pocit, že to očkování bylo šitý horkou jehlou. A taky znám lidi, kteří po očkování nedopadli dobře. On i strach mohl hrát svou roli.

Jsem ráda, že jsem obklopená lidma, kteří o duchovnu nic neví a jdou duchovnéjší než ,,duchovňáci,,.

Poltikovič, Peková,  Dušek a mnoho dalších utíkají před sebou samými. Ono je to jednodušší, co si budem namlouvat.