Vědění atp

Založil Pedrito, 2025-12-11 09:37

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelů a 2 Hosté prohlíží toto téma.

Pedrito

Teda, původně jsem chtěl napsat, radovat se a množit se... ::)

Paradoxy

Jak dlouho má trvat kalijuga?

No já se jako milovat můžu, ale množení už nechám na jiných :D

Pedrito

Citace od: Paradoxy kdy 2025-12-30 19:08Jak dlouho má trvat kalijuga?

No já se jako milovat můžu, ale množení už nechám na jiných :D
Nevím, se mi to nechce hledat, to je fuk... Ajo - milovat..  :smiley_math:

Pedrito

Tak gůgl praví, že začala 3102 př. n. l. a trvat má 432000 let :) To jsme tedy teprv na začátku.. No těpic...

Paradoxy

Ježkovy voči😀no myslím si, že na netu se takové informace nedozvíme. Různá data konců a velikých změn spousta lidí, hlavně těch rádoby zasvěcenců překroutí nebo o kousek posune tak, aby to vycházelo na jejich proroctví. No a když se nestrefí, tak budou tvrdit, že se to děje skryto očím no.

Pedrito

Ono to tak bude s těmi letopočty, shoduje se to ve více odkazech, co jsem koukal ::)

https://sanskrt.cz/pojeti-casu-u-starovekych-indu/

Miroslav

Tak jsem sesmolil komentář na inspiruj inspirován tím o čem se tam diskutuje a myslím, že by se hodil spíš sem k tomu vědění, tak ho dávám i sem.

Oni ti více či méně probuzení mluví různě podle toho ke komu a ne vždy je všechno co říkají o tom hmotném světě i o tom nehmotném nějaká nepochybná pravda.
Proto brát všechno doslova a pitvat se v tom není dobrý způsob. Je dobré slova a texty brát jako inspiraci, s nadhledem a hledat a nacházet Pravdu hlavně uvnitř sebe a to bezeslov, návodů, citací, pozitivních předsudků, víry atd.
Probuzený není vševědoucí (o ufounech dimenzích, zdraví, budoucnosti atd.), spíše nic nevědoucí a díky tomu plně otevřený tomu co je a se děje. Jako nějaké já či individualita vnitřně zmizel. Jeho slova jsou spíše nádhernou poezií než nějakými tvrzeními a popisy dualitní reality. Proto vnímavého vedou do nitra, k srdci, k podstatnému.
Každý probuzený - jeho individualita a mysl a tedy i projev je podmíněn danou dobou, jeho historií, kulturou a v ní převládající formou duchovnosti či vědeckého poznání. Jen to poznávané, beze slov a za slovy je vždy stejné, to samé.

Proto tohle pitvání textů co ráda řeší Jana navíc ještě s pomocí AI je znakem absence hlubšího poznání. Jen plaváním po rozsáhlém bludišti slov a chytání se stébel slámy - nějakých konkrétních tvrzení toho nebo těch, které si k tomu vybral.
Moudrý tohle neprovozuje.

Pedrito

Nj, v člověku se začně něco ozývat . "Já" a jsou z toho otázky, "kdo, proč, jak, jsem"..? Připadá mu to zvláštní, neznámé, tajemné (mě to tak aspoň přišlo).
Tak přichází to hledání a rozjímání a inrospektování, meditace... A informace.. Jenže ono to nelze zobecnit. Popisy jsou věcí porozumění a způsobu smýšlení a každý si to rovná dle svého jedinečného vnímání. Nelze z toho stavět obecnost, očekávat nebo dokonce vyžadovat to nastejno od bližního...
Na podstatě se nelze neshodnout v té duchovní obci. Ale ta "hudba", co z ní - v ní - plyne - z jejihž "tónů" je svět - to vnímá každý očima svého života.. A tam dochází k neshodám, i když v základu je shoda...
Meditaci nelze mít za metodu, i když její praktikování k tomu zprvu svádí. Spíše je to zastávka v čase (a prostoru) zvaná "Věčnost".. A ta osobní porozumění, včetně vzájemných neporouzumění, v ní spí - je probuzeno Ticho.