Je možné vytvořit svět míru?

Založil Petra, 2025-04-03 11:41

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

durodara

Citace od: Miroslav kdy 2025-05-04 21:24
Citace od: durodara kdy 2025-05-04 20:14Já jsem se zeptal, kterou dohodu máš na mysli, a ty jsi odpověděl. V podstatě ten návrh dohody, kterou jsi myslel ty, by byl zase jen umožnění "dozbrojit" Ukrajinu, a protože Rusko má v paměti stejnou frašku jménem "Minsk I a II", které byly sepsány s úmyslem je Ukrajinou vůbec nedodržovat (vlastní slova Merkel i Macrona), souhlasit s ní - právě z toho důvodu neochoty dodržování jejích ustanovení Ukrajinou - nemůže.

K těmto dohodám byla Ukrajina dotlačena, protože nebyla schopná se invazi ruské armády, která by jinak hrozila.
Asi podobně jako SSSR uzavřelo pakt s Hitlerem - ve škole nám to alespoň vysvětlovali, aby se SSSR mohlo na válku dostatečně vyzbrojit.
A když už Ukrajina byla připravená jakž takž se bránit tak tyto vynucené smlouvy přestala dodržovat.
Ukrajina je samostatný a suverenní stát a v zájmu vlastní bezečnosti se může vyzbrojit tak jak potřebuje aby nemohla být vydírána vojenskou hrozbou případně se účinně bránit a tak případného agresora od agrese odradit.
Hlavní kdo zásadně porušil smlouvy, o mezinárodně uznávaných hranicích Ukrajiny, kdo to začal, bylo Rusko, když obsadilo Krym a později začalo obsazovat a připojovat další ukrajinská území pod stejnou záminkou jako Hitler Sudety.
Divím se, že zrovna ty jsi na straně agresora, který si usmyslet na souseda a tam, když se soused začal bránit, ničí a zabíjí ukrajinské vojáky i civilisty.

To rozdělení ČSFR jsem zažíval a vím že to probíhalo v pohodě, my Češi jsme vyšli vstříc Slovákům, kteří většinově toužili po samostatnosti a které reprezentoval při vyjednávání Mečiar. Žádná revoluce na SLovensku vůbec nehrozila, natož účast nějakých zahraničních jednotek.
Proto jsem se tě ptal a ptám se potřetí, odkud čerpáš ty informace o tom co se údajně chystalo na SLovensku a že by hrozila vojenská účas NATO, pokud bychom se odmítli rozdělit. To jsou totiž naprosté blbosti, četl jsem už ledacos, ale tuhle pitominu poprvé od tebe. Nebo sis to vybájil sám?

a) Ukrajina byla dotlačována v roce 1994, 2004, 2014 v i roce 2022 k nacifikaci - zkus přijít na to, proč by tedy neuvažuješ o těchto dotlačováních a ukazuješ jen na to výsledné, aktuální. Není to otázka, nemusíš odpovídat.

b) tvůj naivní přístup k dějinným souvislostem je fakt moc milý.

c) Neměli bychom se Německu/Říši Římské omluvit, že jsme se vůbec v tomto prostoru vyskytli - a na důkaz, že to myslíme úplně vážně, ihned využít celonárodně nabízenou WHO injekční eutanázii?

Miroslav

Citace od: durodara kdy 2025-05-04 21:38a) Ukrajina byla dotlačována v roce 1994, 2004, 2014 v i roce 2022 k nacifikaci - zkus přijít na to, proč by tedy neuvažuješ o těchto dotlačováních a ukazuješ jen na to výsledné, aktuální. Není to otázka, nemusíš odpovídat.

Tohle říká ruská propaganda?
Nebo kde si k takovým zjištěním došel?

Co kybys konečně odpověděl odkud tyhle "informace" čerpáš?

O tom vynuceném rozdělení ČSFR a o tom dotlačování k nacifikaci.

durodara

Citace od: Miroslav kdy 2025-05-04 21:47
Citace od: durodara kdy 2025-05-04 21:38a) Ukrajina byla dotlačována v roce 1994, 2004, 2014 v i roce 2022 k nacifikaci - zkus přijít na to, proč by tedy neuvažuješ o těchto dotlačováních a ukazuješ jen na to výsledné, aktuální. Není to otázka, nemusíš odpovídat.

To tě ale nemůže vůbec zajímat, to pro tebe přece neexistovalo. Ty máš počátek existence světa až v okamžiku té nevynucené ruské agrese na území Ukrajiny. Před tím přece vůbec nic neexistovalo.

Miroslav

Citace od: durodara kdy 2025-05-04 22:08

To tě ale nemůže vůbec zajímat, to pro tebe přece neexistovalo. Ty máš počátek existence světa až v okamžiku té nevynucené ruské agrese na území Ukrajiny. Před tím přece vůbec nic neexistovalo.

Podle tebe mne to nemůže zajímat, to je tvůj názor, ale faktem je, že mne to zajímá.
Nezdá se ti, že já to vím lépe než ty, zda mne něco zajímá nebo ne?
Poznáš to podle toho, že se na to, co mne zajímá, ptám. Jinak bych se neptal.

durodara

Citace od: Miroslav kdy 2025-05-04 22:20
Citace od: durodara kdy 2025-05-04 22:08

Podle tebe mne to nemůže zajímat, to je tvůj názor, ale faktem je, že mne to zajímá.
Nezdá se ti, že já to vím lépe než ty, zda mne něco zajímá nebo ne?
Poznáš to podle toho, že se na to, co mne zajímá, ptám. Jinak bych se neptal.

Vždyť to ve tvém světě NEEXISTUJE - úplně stejně to neexistuje, jako důvody té, jak opakuješ, neodůvodněné agrese Ruska na Ukrajinu. Proč se tím, co neexistuje, nechat čílit.

Miroslav

Citace od: durodara kdy 2025-05-04 22:24Vždyť to ve tvém světě NEEXISTUJE - úplně stejně to neexistuje, jako důvody té, jak opakuješ, neodůvodněné agrese Ruska na Ukrajinu. Proč se tím, co neexistuje, nechat čílit.

V "mém světě" zatím neexistuje odpověň na co se tě ptám.
Neříkám, že agrese Ruska je neodůvodněná, utin a jeho systém má samozřejmě své důvody,  nikdo druhého nenapadne bezdůvodně. Ale to nicnnemění na tom, že Ruská armáda vtrhla na Ukrajinu.
I Hitler měl své důvody k tomu co děla, přesto to prostě byl válečný zločin.
Nemusíš mne přesvědčovat co v mém světě je nebo není, ale odpověz na jasnou otázku odkud máš informace, na jejichž původ jsem se ptal. Nebo ty to nevíš?

durodara

Citace od: Miroslav kdy 2025-05-04 22:45
Citace od: durodara kdy 2025-05-04 22:24Vždyť to ve tvém světě NEEXISTUJE - úplně stejně to neexistuje, jako důvody té, jak opakuješ, neodůvodněné agrese Ruska na Ukrajinu. Proč se tím, co neexistuje, nechat čílit.

V "mém světě" zatím neexistuje odpověň na co se tě ptám.
Neříkám, že agrese Ruska je neodůvodněná, utin a jeho systém má samozřejmě své důvody,  nikdo druhého nenapadne bezdůvodně. Ale to nicnnemění na tom, že Ruská armáda vtrhla na Ukrajinu.
I Hitler měl své důvody k tomu co děla, přesto to prostě byl válečný zločin.
Nemusíš mne přesvědčovat co v mém světě je nebo není, ale odpověz na jasnou otázku odkud máš informace, na jejichž původ jsem se ptal. Nebo ty to nevíš?

Zase asi nechápu - vždyť jsi už odpověděl docela sám:

"V "mém světě" zatím neexistuje odpověď na co se tě ptám."

Svět ti měnit skutečně nechci a ani to dělat nebudu.

Miroslav

Citace od: durodara kdy 2025-05-04 22:53Zase asi nechápu - vždyť jsi už odpověděl docela sám:

Nechápeš.
"můj svět" jsem použil, abych se lépe přizpůsobil pojmům, které používáš.
ale evidentně zbytečně.
Žádný můj svět nemám.
Prostě se tě ptám na jasný fakt a ty nejsi schopen odpovědět. Buď nechceš, nebo to nevíš.

durodara

Citace od: Miroslav kdy 2025-05-04 23:01
Citace od: durodara kdy 2025-05-04 22:53Zase asi nechápu - vždyť jsi už odpověděl docela sám:

Nechápeš.
"můj svět" jsem použil, abych se lépe přizpůsobil pojmům, které používáš.
ale evidentně zbytečně.
Žádný můj svět nemám.
Prostě se tě ptám na jasný fakt a ty nejsi schopen odpovědět. Buď nechceš, nebo to nevíš.

Neumím použít pojmy tvého světa, tak abych do něj vnesl něco - v něm zatím neexistujícího - tak, abych ho tím nezměnil.

Chceš-li, aby tvůj svět nezačínal jen událostmi od roku 2022, musíš si ho změnit ty sám. Až ho změníš, objeví se v něm nové "věci", které budou schopny být užity, pro odpovědi, na mnohé dotazy, které nyní pro tvé vidění neexistují. Ten proces změny svého vnitřního chápání skutečnosti viděné vlastní osobní myslí, se nazývá katarze. Pokud se jedná o změnu vnímání vyhraničené, myslí vnímané, skutečnosti, existuje na to i pojem - "mentální katarze".

Zkus sám provést tu změnu vlastních hranic své vlastní mysli - pokud to zvládneš, dostane se ti i odpovědí na otázky, které v současnosti tvá mysl prostě jen "nevidí", a tedy i odpovědi v ní prostě "neexistují".

Miroslav

Citace od: durodara kdy 2025-05-04 23:11Neumím použít pojmy tvého světa, tak abych do něj vnesl něco - v něm zatím neexistujícího - tak, abych ho tím nezměnil.

Chceš-li, aby tvůj svět nezačínal jen událostmi od roku 2022, musíš si ho změnit ty sám. Až ho změníš, objeví se v něm nové "věci", které budou schopny být užity, pro odpovědi, na mnohé dotazy, které nyní pro tvé vidění neexistují. Ten proces změny svého vnitřního chápání skutečnosti viděné vlastní osobní myslí, se nazývá katarze. Pokud se jedná o změnu vnímání vyhraničené, myslí vnímané, skutečnosti, existuje na to i pojem - "mentální katarze".

Zkus sám provést tu změnu vlastních hranic své vlastní mysli - pokud to zvládneš, dostane se ti i odpovědí na otázky, které v současnosti tvá mysl prostě jen "nevidí", a tedy i odpovědi v ní prostě "neexistují".

Proč to potřebuješ stále okecávat místo toho abys odpověděl?
(to už je třetí moje otázka)

durodara

Citace od: Miroslav kdy 2025-05-04 23:24
Citace od: durodara kdy 2025-05-04 23:11Neumím použít pojmy tvého světa, tak abych do něj vnesl něco - v něm zatím neexistujícího - tak, abych ho tím nezměnil.

Proč to potřebuješ stále okecávat místo toho abys odpověděl?
(to už je třetí moje otázka)

A to je už čtvrtá odpověď:

Jak vysvětlit dítěti v první třídě základní školy dvojný integrál?
Aby to bylo pro něj smysluplné, musí se naučit hafo pojmů a hafo jejich souvislostí - a je pravdou, že ne každé dítě je toho schopno.

Stejně tak i ty - pokud ti jde jen o název té smlouvy a následných dohod, máš je už v tom textu, pokud ti ale jde o pochopení souvislostí a jejích důsledků, neumím ti v dané situaci, dané omezeními tvého světa, zrcadleného tvou myslí, nijak pomoci.

Miroslav

Citace od: durodara kdy 2025-05-04 23:32Stejně tak i ty - pokud ti jde jen o název té smlouvy a následných dohod, máš je už v tom textu, pokud ti ale jde o pochopení souvislostí a jejích důsledků, neumím ti v dané situaci, dané omezeními tvého světa, zrcadleného tvou myslí, nijak pomoci.

Tak ještě jednou
ptám se
1. odkud máš informace o tom nuceném rozdělení ČSFR
2. odkud máš informace o té nucené fašizaci Ukrajiny, kterou jsi zmiňoval
3. proč na tyto dvě odázky nejsi schopen odpovědět a potřebuješ to okecávat nějakým mým světem a podobně.

Miroslav

Citace od: Miroslav kdy 2025-05-04 23:39
Citace od: durodara kdy 2025-05-04 23:32Stejně tak i ty - pokud ti jde jen o název té smlouvy a následných dohod, máš je už v tom textu, pokud ti ale jde o pochopení souvislostí a jejích důsledků, neumím ti v dané situaci, dané omezeními tvého světa, zrcadleného tvou myslí, nijak pomoci.

Tak ještě jednou
ptám se
3. proč na tyto dvě odázky nejsi schopen odpovědět a potřebuješ to okecávat nějakým mým světem a podobně.

Tak teď mi to došlo. Tys to nikde nečetl ani neslyšel, ale vyšpekuloval sis to tak sám na základě nějakých indicií a tím jak máš tendenci za vším špatným ve společnosti a mezinárodních vztazích ten kolektivní západ - to je základní premisa a na ní stavíš své názory. Proto se stále vyhýbáš upřímné odpovědi na tak jasné a jednoduché faktické otázky.

Je to tak?. 

durodara

Tak ještě jednou
ptám se

Zkusíme to jinak, to pochopení je ale ve tvém případě řádově těžší, než ten dvojný integrál pro žáka první třídy...

Zkus si odpovědět na otázky:
  • proč a jak vznikal důvod pro rozdělení Československa, když Slovensko významně profitovalo ze společné existence (potřebuješ k tomu tabulky investic v letech 1960 až 1990, určitě si je najdeš)
  • proč a jak jako klíčové body pro tehdejší ČSSR byly stanoveny kroky - zrušit archívy generálního ředitelství STB a Kontrašpionáže
  • proč a jak podmínkou uvolnění obchodních bariér mezi ČSSR a BRD byla "reorganizace školství", přesněji zrušení rozpočtových plateb školského systému VŠ a jejich náhrada tzv. Granty, které zákonitě vedly ihned ke zrušení všech skupin "základního výzkumu" bez jakékoli náhrady
  • proč a jak podmínkou nutnou pro jakoukoli další existenci ČSSR bylo zrušení části těžkého průmyslu v celé ČSSR?
  • proč a jak byla okamžitě převedena správa aktiv ČSNB (známé je například téměř okamžité "převedení" zlatého pokladu ČSSR)
  • proč a jak byla nutná "reorganizace" vojsk ČSSR tak, aby přestala fungovat centrální správa vojenských radiokomunikací
  • proč a jak moc tajně proběhla reorganizace Matice slovenské z akademické na příspěvkovou¨
  • atd,

Pokud na tyto otázky sám najdeš použitelné odpovědi, uvidíš ty příčiny v tom dokumentu "Smlouva o konečném uspořádání vztahu k Německu" a následných dokumentech, k této smlouvě se vážících.
Pokud ty odpovědi na ty otázky sám nenajdeš, vše to pro tebe budou jen listy popsaného papíru, podobně jako pro Rakušana byly listy popsaného papíru dokumenty, které s přehledem podepsal a teprve po nějaké době zjistil, že vlastně podepsal "dohodu" o rozdělování a umístění migrantů pašovaných do EU s penalizací za neumístění vysokou částkou v EURech, aplikaci Istambulské smlouvy o propagaci genderové ideologie, a Fiala dokonce tu likvidační smlouvu o implementaci GreenDeal v ČR, které dnes zásadně ovlivňují naší přítomnost.
Můžeš ale také žít v představě, že nikde nic takového neexistuje, a vše je jen nahodilý vývoj úspěšné Politiky Spolu a jejích předchůdců, jak stále tvrdí náš nejlepší premiér na světě.
Opravdu záleží jen na tobě a tvé schopnosti chápat souvislosti v psaném textu.

Miroslav

Citace od: durodara kdy 2025-05-05 00:12

Tak ještě jednou
ptám se

Zkusíme to jinak, to pochopení je ale ve tvém případě řádově těžší, než ten dvojný integrál pro žáka první třídy...

Netřeba se namáhat. Už je mi to jasné, že to jsou tvoje vlastní závěry a já to vidím jinak. Podobně jako s těmi chemtrails, očkováním, sionistickým spiknutím i s tou invazí ruských vojsk na Ukrajinu.