Stav společnosti

Založil Pedrito, 2025-02-20 21:24

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelů a 1 Host prohlíží toto téma.

Miroslav

Teď nebodu do zítra do večera na netu - takže žádné úmyslné vymlčování v tom nebude.  :) 

durodara

"Vymlčování" je odsun tématu , v meditačním ústraní prostě jen nebudeš psát vůbec. Myslím si, že to asi budeme umět rozpoznat...

Krásné a hluboké prozření - Evulína slzy radosti po tvém návratu mezi smrtelníky určitě skrývat nebude... :-*

durodara

Citace od: Miroslav kdy 2025-04-15 09:01
Citace od: honzam kdy 2025-04-15 08:16To je možné, proto jsem tam psal na vlastní nebezpečí. Jak říká Tvůj kamarád, stejně brzy zemřeš a tím se to vyřeší. Jsi už na léčbu moc starý a nemocný. Svou nemohoucností jen obtěžuješ lidi kolem. Pomůžeš jim tím, že zemřeš.

Obávám se, že ani to nepomůže. To, co jsem napáchal tu bude žít svým životem a škodit dál.
Otázkou je komu nebo čemu to bude škodit.

Zkus tu "objektivizaci" vlastního pohledu - ve svém důsledku musí být všude vyvážená rovnováha, takže i tvé jednání, které může být vnímáno, jako škodlivé, může být vyvažovacím prvkem, a tvá osoba se jen k němu nachomýtla...

Ten skutečný průšvih ale není v tom, co se stalo a děje - ten průšvih je v tom, že ty se s tím ztotožňuješ. Eduard kvůli tomu napsal celou knihu, a ať dělám, co dělám, nikde nevidím Mistra, který měl u tebe dost autority, abys stavěl kruhové, čtvercové a trojúhelníkové domečky na různých kopcích, jen proto, aby ti došlo, že ztotožňování sebe sama s ději a osobami fakt není to nejlepší, co můžeš dělat.

A i ta konejšivá Dolma se hledá dost špatně, přeji ti, abys ji ty sám našel v té, co s tebou sdílí tvůj domov.

Měj se líp, než si zasloužíš (mi říkávala jedna taková Dolma), tak to předávám i tobě...

durodara

Citace od: Miroslav kdy 2025-04-15 08:54
Citace od: durodara kdy 2025-04-15 00:12Tohle je úplně přesné - obrana útokem.

Tu obranu a útok si do mé odpovědi projikuješ ty. Já nemám co bránit ani důvod na někoho útočit. Proč bych to dělal?
To víš akorát ty, to je z tvého světa. Já žádný "svůj" svět nemám.

A rychlost reakce? Podívám se a vidím.

To je právě to, co zkus pochopit - "ne ty sám vědomě, ale přesto se to tebou děje."

durodara

Citace od: Zdeněk kdy 2025-04-15 08:06
Citace od: durodara kdy 2025-04-15 00:44
Citace od: Miroslav kdy 2025-04-14 23:26Je to možné, protože já sám sobě vůbec nerozumím.

Tohle je tatáž "perla" - sám sobě nerozumím, ale chci léčit lidi... (jestli ten honzam se t tou podobou s Dr. Mengelem náhodou netrefil do středu problému)

Miroslav správně vidí já jako objektivizaci subjektu (tedy jako iluzi - některé zenové příběhy jsou o tom), ale tato negace sama o sobě nevytváří jiné já, které by jeho ego nahradilo.

Vykladači zenu, kteří se z krátké cesty nějak snaží "vybodovat systém", to tak skutečně popisují, existuje o tom mnoho knih, proslovů a videí. Zen sám ale jejich "nápadů" vůbec nedbá... ž
Ta Myšlenka je níže - věřím, že Miroslav je upřímný a přímý, ale padají z něj tyhle "perly", které jsou z toho úhlu pohledu "bez emocí" strašně cizorodé. Takže  - proč je nevidí Miroslav jako něco podivného? Jestli najdeš na toto odpověď, zvednu ti květiny.

durodara

Citace od: honzam kdy 2025-04-15 08:16
Citace od: Miroslav kdy 2025-04-15 00:10Prostě bezelstně něco říkám a lidem kolem je čím dál hůř. To není žádný záměrný pokus. To bude asi tím Márou a jeho dcerami ve mně.
Jestli to nebude ta jednota s Ďáblem, jak jsi tomu říkal. Možná jsem to chytnul od tebe, z tvých slov. Že to vylezlo z tebe a vlezlo do mne.

To je možné, proto jsem tam psal na vlastní nebezpečí. Jak říká Tvůj kamarád, stejně brzy zemřeš a tím se to vyřeší. Jsi už na léčbu moc starý a nemocný. Svou nemohoucností jen obtěžuješ lidi kolem. Pomůžeš jim tím, že zemřeš.

Jak jinde ve videu říká Eduard Tomáš - jsme v "běhu mnoha existencí", takže i tohle je asi u něj nutné, aby to poté mohl opustit a poznat se ve své skutečné "formě"...

Evulína

Vidíte, vidíte a Miroslav je fuč. Já to říkala, já to říkala. :-(

Pedrito

Citace od: Evulína kdy 2025-04-16 11:05Vidíte, vidíte a Miroslav je fuč. Já to říkala, já to říkala. :-(

Nebój, hlásil to tu, že nebude nějakej den na netu :)

Zdeněk

Citace od: Evulína kdy 2025-04-16 11:05Vidíte, vidíte a Miroslav je fuč. Já to říkala, já to říkala. :-(

Slabší kus no, trápil se tu, ukončili jsme ho, ber to jako milosrdenství.

Petra

Citace od: Miroslav kdy 2025-04-15 09:15Teď nebodu do zítra do večera na netu - takže žádné úmyslné vymlčování v tom nebude.  :)

Evulína

Eště že tak :-)

durodara

Myslíme i tebe...

Kuk:

Citace od: durodara kdy 2025-04-15 09:21
Citace od: Miroslav kdy 2025-04-15 09:15Teď nebodu do zítra do večera na netu - takže žádné úmyslné vymlčování v tom nebude.  :) 
"Vymlčování" je odsun tématu , v meditačním ústraní prostě jen nebudeš psát vůbec. Myslím si, že to asi budeme umět rozpoznat...

Krásné a hluboké prozření - Evulína slzy radosti po tvém návratu mezi smrtelníky určitě skrývat nebude... :-*

Evulína

Jak mě dobře znáte ♥♥♥

durodara

Citace od: Evulína kdy 2025-04-16 12:05Jak mě dobře znáte ♥♥♥

Buď ráda že víš, že tě známe - je mnoho těch, které naopak tvrdí:
Vy mne vůbec neznáte, a ani nepřijímáte" - snažíc se tak vydobýt jen potvrzený souhlas...

Miroslav

Citace od: durodara kdy 2025-04-15 09:32Tu obranu a útok si do mé odpovědi projikuješ ty. Já nemám co bránit ani důvod na někoho útočit. Proč bych to dělal?
To víš akorát ty, to je z tvého světa. Já žádný "svůj" svět nemám.

A rychlost reakce? Podívám se a vidím.

To je právě to, co zkus pochopit - "ne ty sám vědomě, ale přesto se to tebou děje."
[/quote]

Ano, děje se to, co se děje a ty významy, vyhodnocení toho, co se děje třeba že některé věty jsou obranou nebo útokem tomu dáváš ty a to se zase děje tebou.  :)