Stav společnosti

Založil Pedrito, 2025-02-20 21:24

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelů a 1 Host prohlíží toto téma.

Petra

Citace od: Miroslav kdy 2025-03-29 14:21Podobně "jasně" mluvil Hitler, že nedovolí atd. co se týkalo Sudet a tu dohodu si pod hrozbou války vymohl. A pak pro jistotu obsadil celou již víceméně bezbranou republiku. Takhle v mnohem větším si to nejspíš představuje s Ukrajinou Putin.

Ty snad těmhle nesmyslům opravdu věříš.

Putin by nikdy Donbas nepřipojil k Rusku, kdyby tam ukrajinská armáda nevpadla masakrovat obyvatelstvo. Potom už mu nic jiného nezbývalo, jak těm lidem tam pomoci.

EU chce Ukrajinu proevropskou, Rusko chce Ukrajinu proruskou. Na tom není nic překvapujícího. Obyvatelé Donbasu jsou převážně proruští, proto se měla Ukrajina rozpůlit na pro EU část a proruskou část - podle přání obyvatel, kteří tam žijí.

Zoufalí Ukrajinci si zvolili komika, protože jim sliboval mír na Donbasu. Místo toho je svévolně zatáhl do války s Ruskem. Proto se tak Zelenský bojí voleb a snaží se jim zabránit. 

Pedrito

Abych se přiznal, já nevěděl že Ukrajina není Rusko... Teprv válka mi to nějak oné... Že jako teda Ukrajina je stát. Tak co tam ti rusáci sakra lezú! Dyť zabíjejí, znásilňují a unášejí děti! A to sa nepřehlíží? Tohle posrali!

durodara

Citace od: Petra kdy 2025-03-29 14:33
Citace od: Miroslav kdy 2025-03-29 14:21Podobně "jasně" mluvil Hitler, že nedovolí atd. co se týkalo Sudet a tu dohodu si pod hrozbou války vymohl. A pak pro jistotu obsadil celou již víceméně bezbranou republiku. Takhle v mnohem větším si to nejspíš představuje s Ukrajinou Putin.

Ty snad těmhle nesmyslům opravdu věříš.

Putin by nikdy Donbas nepřipojil k Rusku, kdyby tam ukrajinská armáda nevpadla masakrovat obyvatelstvo. Potom už mu nic jiného nezbývalo, jak těm lidem tam pomoci.

EU chce Ukrajinu proevropskou, Rusko chce Ukrajinu proruskou. Na tom není nic překvapujícího. Obyvatelé Donbasu jsou převážně proruští, proto se měla Ukrajina rozpůlit na pro EU část a proruskou část - podle přání obyvatel, kteří tam žijí.

Zoufalí Ukrajinci si zvolili komika, protože jim sliboval mír na Donbasu. Místo toho je svévolně zatáhl do války s Ruskem. Proto se tak Zelenský bojí voleb a snaží se jim zabránit.

Nevím přesně, zda jim věří, ale podle toho, jak se na svět dívá, nepoznávám v tom ani jen vzdálený závan ducha Eduarda a Míly...

Chvilka práce a vypadlo na mne pár témat jako potrava pro jeho krvelačnou ghůlí duši:

https://aktax.cz/14-zemi-podepsalo-smlouvu-s-wef-o-zakazu-prirozeneho-poceti/

https://aktax.cz/izrael-zahajil-dalsi-genocidu-v-gaze-pri-nocnim-naletu-zabil-stovky-lidi/

a něco, co se k "nám" jen tak nedostane..

https://thepeoplesvoice.tv/trump-gives-zelensky-30-days-to-hand-over-vip-adrenochrome-client-list/

Existuje předpoklad, že alespoň na chvili to jeho choutky upokojí...

durodara

Citace od: Pedrito kdy 2025-03-29 15:33Abych se přiznal, já nevěděl že Ukrajina není Rusko... Teprv válka mi to nějak oné... Že jako teda Ukrajina je stát. Tak co tam ti rusáci sakra lezú! Dyť zabíjejí, znásilňují a unášejí děti! A to sa nepřehlíží? Tohle posrali!

To je trošku složitější, zkus tohle:

https://cs.wikipedia.org/wiki/Kyjevsk%C3%A1_Rus

https://magazin.cz/cestovani/11896-jak-vznikla-ukrajina-a-proc-se-ji-nekdy-rika-malorusko

durodara

Citace od: Pedrito kdy 2025-03-29 15:33Dyť zabíjejí, znásilňují a unášejí děti! A to sa nepřehlíží? Tohle posrali!

Ano, ano. Propaganda je mocná zbraň.

Mi věřit nebudeš, ale zkus tohle:

https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/nemecko-rusko-ukrajina-valka-deti-unos-nalez.A240418_154050_zahranicni_dtt

Petra

Citace od: Pedrito kdy 2025-03-29 15:33Abych se přiznal, já nevěděl že Ukrajina není Rusko... Teprv válka mi to nějak oné... Že jako teda Ukrajina je stát. Tak co tam ti rusáci sakra lezú! Dyť zabíjejí, znásilňují a unášejí děti! A to sa nepřehlíží? Tohle posrali!

Na rozdíl od tebe, jsem se tím, jak je to na Ukrajině, zabývala už dlouho. Proto na nějaké propagační výmysly nenaletím.

To, co řekla Ukrajinka pracující na stejné univerzitě jako můj zet, mi to potvrdila: Vy nemáte ani ponětí, co dělali a dělají Ukrajinci s proruským obyvatelstvem na Donbase. Víc už k tomu nechtěla říct (protože je to nepopulární) a je převážně mlčenlivá. Alaja už dávno před válkou s Ruskem vyprávěla, jaké příšerné věci se tam dějí. Ale o tom nechce náš pro EU svět nic vědět - nehodí se mu to do krámu.
Hned na začátku války chtěl ukrajinský vojenský lékař, aby všichni ruští zajatci byli kastrováni - prostě sadistický, krutý potomek Banderovců. To mu bylo od EU rozmluveno, že se to nesmí. Ale je prostě vidět, o jaké lidi se jedná.

Když si Česká republika chtěla vzít sem sirotky ze Syrie, považoval jsi to za únos? Přitom měli přijít do naprosto cizího prostředí bez jakýchkoliv příbuzných. Do Ruska uprchlo několik milionů Ukrajinců z Donbasu - jak můžeš vědět, že ti sirotci nejsou jejich příbuzní? Protože to tak ukrajinská vláda nechce vidět?
Zelenského rodná řeč je ruština, ukrajinštinu se musel učit. To prostředí je tedy velmi podobné, akorát Rusko je bohatší než Ukrajina. Např. tam  mají lidé 2x tak vysoký důchod. To jsou všechno zprávy, které mám z našich rakouských oficiálních zpráv.
Např. odsud - z Rakouska byli předáni mladiství jejich matkám do Ruska a to na jejich žádost. Ukrajinskou vládu to naštavalo - považuje to za únos. Atd. atd. atd....

Miroslav

Propaganda agresorů je vždy neuvěřitelná. Bombardovat a zabíjet masově Ukrajince ať vojáky nebo civilisty, kteří Rusku nic neudělali, to je svinstvo, ať si říká kdo chce co chce.

A nějaká akta X o údajném povinném rozmnožování lidí umněle a podobným "zprávám" může věřit tak akorát Dorka.
Zajímavé na tom je, proč tomu někdo potřebuje věřit, takovým naprostým, evidentním nesmyslům a řídit tím své uvažování i v jiných věcech.

durodara

Citace od: Miroslav kdy 2025-03-29 16:59Propaganda agresorů je vždy neuvěřitelná. Bombardovat a zabíjet masově Ukrajince ať vojáky nebo civilisty, kteří Rusku nic neudělali, to je svinstvo, ať si říká kdo chce co chce.

A nějaká akta X o údajném povinném rozmnožování lidí umněle a podobným "zprávám" může věřit tak akorát Dorka.
Zajímavé na tom je, proč tomu někdo potřebuje věřit, takovým naprostým, evidentním nesmyslům a řídit tím své uvažování i v jiných věcech.

Jsi úsměvný...

Víš jaký je rozdíl mezi konspirací a fakty?

Petra

Citace od: durodara kdy 2025-03-29 16:21Propaganda je mocná zbraň.

Ale v podstatě jen tehdy, když je tomu člověk náchylný, a když propaganda je zajedno s jeho dřívějším přesvědčením.

Samostatně myslící člověk se tím nedá zmýlit a hledá pravdivé informace.

Petra

Citace od: Miroslav kdy 2025-03-29 16:59Propaganda agresorů je vždy neuvěřitelná.

To opravdu je. I já jsem nalítla na ten podvod EU s Minskými dohodami. Myslela jsem, že jim jde opravdu o mír. A oni jen chtěli získat čas, aby se ukrajinská armáda mohla pořádně vyzbrojit k masovému vraždení Ukrajinců na Donbasu.

Miroslav

Citace od: durodara kdy 2025-03-29 17:39Víš jaký je rozdíl mezi konspirací a fakty?
Konspirace může být fakt, nebo domnělá - mentální produkt konspiračních teorií.

durodara

Citace od: Miroslav kdy 2025-03-29 18:12
Citace od: durodara kdy 2025-03-29 17:39Víš jaký je rozdíl mezi konspirací a fakty?
Konspirace může být fakt, nebo domnělá - mentální produkt konspiračních teorií.

Může, ale často se podivně promění ve fakta.

Existují lidé, kteří fakta vidět pro svou existenci nechtějí, protože by si museli přiznat, že se mýlili. Je jich hodně, rozhodně v té skupině odpíračů faktů nejsi sám.

Miroslav

Citace od: durodara kdy 2025-03-29 18:50Existují lidé, kteří fakta vidět pro svou existenci nechtějí, protože by si museli přiznat, že se mýlili. Je jich hodně, rozhodně v té skupině odpíračů faktů nejsi sám.

Já naopak vycházím vždy z faktů a ne z konspiračnéích teorií. S přiznáváním si omylů vůbec problém nemám, naopak jsem rád, že jsem případný omyl, iluzi rozpoznal jako omyl, jako iluzi.
Ty to tak nemáš? Asi si někdy pleteš konspirační teorie považuješ za fakta. Ony se ty konspirační teorie na netu často vydávají za fakta.

durodara

Citace od: Miroslav kdy 2025-03-29 19:10
Citace od: durodara kdy 2025-03-29 18:50Existují lidé, kteří fakta vidět pro svou existenci nechtějí, protože by si museli přiznat, že se mýlili. Je jich hodně, rozhodně v té skupině odpíračů faktů nejsi sám.

Já naopak vycházím vždy z faktů a ne z konspiračnéích teorií. S přiznáváním si omylů vůbec problém nemám, naopak jsem rád, že jsem případný omyl, iluzi rozpoznal jako omyl, jako iluzi.
Ty to tak nemáš? Asi si někdy pleteš konspirační teorie považuješ za fakta. Ony se ty konspirační teorie na netu často vydávají za fakta.

Jak to mám já, není tématem. Tématem je to, že zavíráš oči (hrozný eufemismus...) před fakty, které už jsou vidět všude okolo.

Rozdíl mezi konspirací a fakty bylo i několik let, aktuálně je to tak asi dva týdny toku času.

Ty to ale vidět nechceš, takže žádná nápověda není potřeba...

Miroslav

Citace od: durodara kdy 2025-03-29 19:20Jak to mám já, není tématem. Tématem je to, že zavíráš oči (hrozný eufemismus...) před fakty, které už jsou vidět všude okolo.

Rozdíl mezi konspirací a fakty bylo i několik let, aktuálně je to tak asi dva týdny toku času.

Ty to ale vidět nechceš, takže žádná nápověda není potřeba...

Netřeba nápověda stačí uvést konkrétně fakta, příklad, na kterém by to bylo názorně předvedeno.
Nejlépe alespoň tři. Nejlépe ty co se staly faktem během dvou týdnů. To by mne obzvlášť zajímalo.
Které konspirační teorie se ukázaly jako pravdivé?
Možná se tím vyjasní co kdo označujeme za fakt, konspiraci a konspirační reorii.