Stav společnosti

Založil Pedrito, 2025-02-20 21:24

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelů a 1 Host prohlíží toto téma.

Miroslav

Citace od: Evulína kdy 2025-08-25 07:50Dobrý den, vážení diváci. Dnes se nebudeme vracet k minulosti se sentimentem, ale ptát se, co z ní dnes skutečně platí – a co bylo překryto novou formou propagandy, strachu a cenzury. Demokracie se skloňuje ve všech pádech, ale svoboda slova je čím dál křehčí. Mluví se o míru, ale zároveň se zbrojí a umlčují ti, kdo mír berou vážně. Z minulosti se stává nástroj ideologické manipulace, z voleb marketingová soutěž bez skutečné volby. Budeme se ptát na čtyři zásadní témata: paměť a manipulaci, migraci a cenzuru, mír a propagandu, demokracii a volby. Pozvání přijala mimořádná žena, která ví, co znamená postavit se systému – Lenka Procházková, spisovatelka, signatářka Charty 77 a výrazná osobnost disentu.

Chci být občan, ne otrok.

To je hezké ale celým tím svým přístupem vidí jistější být otrokem než občanem.

Od dob Husitů jsme se pak už nikdy nebránili okupacím a tak těch našich padlých bylo vždy pomálu.
Obdivuji Ukrajince, že jsou schopni a ochotni se okupaci (přímé nebo nepřímé) vzepřít a bránit - ne jen slovy a transparenty.
A tak by jejich obrovské oběti neměly přijít nazmar. Ukrajinci chtějí být konečně svobodnými občany a ne otroky diktátorů. To většinově není blízké ženám až na výjimky. Nemají ten impulz který mají někteří muži - bojovníci - svobodu nebo než žít v nesvobodě a sloužit mocipánovi a ještě mu pochlebovat za kus žvance, tak raději smrt. Z takových se obtížně vychovávají otroci.

Pedrito

Citace od: Paradoxy kdy 2025-08-25 10:43
Citace od: Pedrito kdy 2025-08-25 10:26Na hale máme maďary, vietnamce, romy, slováky, ukrajince, dokonce semtam čech :)) Žádnej problém. Černocha tu teda nemáme, ale znal jsem jednoho za učňovských let, studoval tu a občas jsme se potkali na pivu. Ali se jmenoval, muslim a veselá kopa. Tak mu říkám, "hele Ali, nezakazuje vám náhodou Alah alkohol?" A Ali na to, "tady můžu, sem Alah nekoukat." ;D
Přesné, žádnej problém :) . A když nějakej problém je, tak to je otázka konkrétních lidech. Je Čech a Čech, je ukrajinec a ukrajinec...je jasný, že každý národ má trochu jinou mentalitu, ale furt je to o lidech jako jednotlivých a z nich jsou pak ty skupiny atd.

Ona tahle "mezinárodní společnost" z podniku zmizet, a tipuju že nejen z našeho, mohla by to firma zabalit. Češi se tu střídali jak na běžícím páse, málo kdo vydržel.

Paradoxy

Citace od: Pedrito kdy 2025-08-25 13:44
Citace od: Pedrito kdy 2025-08-25 10:26Na hale máme maďary, vietnamce, romy, slováky, ukrajince, dokonce semtam čech :)) Žádnej problém. Černocha tu teda nemáme, ale znal jsem jednoho za učňovských let, studoval tu a občas jsme se potkali na pivu. Ali se jmenoval, muslim a veselá kopa. Tak mu říkám, "hele Ali, nezakazuje vám náhodou Alah alkohol?" A Ali na to, "tady můžu, sem Alah nekoukat." ;D
Přesné, žádnej problém :) . A když nějakej problém je, tak to je otázka konkrétních lidech. Je Čech a Čech, je ukrajinec a ukrajinec...je jasný, že každý národ má trochu jinou mentalitu, ale furt je to o lidech jako jednotlivých a z nich jsou pak ty skupiny atd.

Ona tahle "mezinárodní společnost" z podniku zmizet, a tipuju že nejen z našeho, mohla by to firma zabalit. Češi se tu střídali jak na běžícím páse, málo kdo vydržel.
Citace od: Pedrito kdy 2025-08-25 13:44

Jojo, je to tak. Že u nás někteří cizinci napadají jiné lidi je stejné jako s našima. Jsou holt slušný lidi a násilný lidi, tak to je.

Mě kdysi napadnul ukrajinec na diskotéce, ale kluci z naší party si to s ním růčo vyřídili, byla to docela mela. Stejně bych mohla mluvit o cikánech, znám takový kteří se za svoje styděj, znám takový, kteří jsou hodně neslušní slušně řečeno. Znám i jednoho takového mého zákazníka, máme se rádi, on v sobě objevil dar léčitelství a řekl mi, že je to jeho vírou v Boha, měl kdysi nádor na mozku, měl umřít, ale víra ho uzdravila. Je to slušnej chlap, jen vyhulí asi 60 retek denně :D .

Pedrito

Tady v Jihlavě jsou cikáni v pohodě. Nebo aspoň já jsem s nima konflikt nikdy neměl. S ukrajinci taky ne. Jednou jsem dokonce s jednou cikánkou chodil. A poznal jejich rozlehlou rodinu... S ukrajinkou jsem ještě nechodil. Ale můj brácha si teď jednu bere :)

Evulína

Evulína

Evulína

Miroslav

Citace od: Evulína kdy 2025-08-31 08:30

Ty se Evulíno ráda necháš zastrašovat takovými videi?
Paní profesorka vidí bubáky kde nejsou, to jsou ti pověstní "oni" a nevidí reálná fakta, že Ruská armáda vtrhla na Ukrajinu, bombarduje, ničí zabíjí sousedovic zemi a zbrojí na plné obrátky. Militarizuje mládež a potlačuje doma trestně jakýkékoliv nesouhlasné projevy s touto militaristickou politikou. To nejsou chymérní bubáci, ale otevřené násilí zabíjení, vraždění pod záminkou prosazování svých zájmů, které nadřazuje zájmům druhých, protože má tu moc, zbraně, armádu a jaderné zbraně.
Ani toho se netřeba bát, pokud budeme jednotní a schopni se bránit případnému napadení (což zatím moc nejsme, ale máme čas to napravit a tím odradit vojenské prosazování Putinových zájmů i na našem území, tedy předejít možné válce.)
Jediný kdo chce válčit je Putin a nechce s tím jak vidno přestat, dokud nedosáhne svých cílů, cílů speciální vojenské operace.

Pedrito

"Když jsem sledovala dokument Velký vlastenecký výlet, uvědomila jsem si, že ani tváří v tvář válce nemusí lidé změnit názor. Fakta sama o sobě nestačí – pokud člověk nechce slyšet, realitu si vždycky vysvětlí po svém."

odkaz

Miroslav

Citace od: Evulína kdy 2025-08-31 09:34

Velkolepé bylo hlavně jak nás Slováci, když šlo do tuhého, podrazili a udělali si Slovenský štát, podobně jako SSSR v té době uzavřelo s Hilterem pakt Molotov–Ribbentrop a rozdělilo si s Hitlerem Polsko.

Když se pak blížila vítězící rudá armáda, tak se honem pustili do velkolepého Slovenského národního povstání.

A té služebnosti (normalizaci) po 68. šéfoval právě ten zmiňovaný hrdina Husák, jako před tím služebnosti Hitlerovi Tiso.
A teď si ještě nejsou jisti odkud vítr fouká a myslím, že ze strachu sázejí na špatnou kartu - Ruskou, Severokorejskou a Iránskou totalitu.

Možná i proto hodně Slováků odešlo pracovat raději k nám.

Pedrito

Rozhovor s pamětníkem. Tak jsem si to teda poslech...

Dobrá hodina dějepisu :)

Miroslav

Pedrito

Vida ho, čertiska! :smiley_coolpeace:

Pedrito

Tak ony byly dneska volby :o
Bavily se o tom dvě babičky v obchodě.. A zas jsem to propás... A to jsem si letos umiňoval: věnuj hlas Balbínovcům, občane! Njn, tak třeba příště to vyjde :)