Stav společnosti

Založil Pedrito, 2025-02-20 21:24

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelů a 1 Host prohlíží toto téma.

durodara

Citace od: Miroslav kdy 2025-05-03 10:41
Citace od: durodara kdy 2025-05-03 09:55Jak píši - závidím ti tvou jednoduchost.

Závist, do není dobrý pocit, uvědomuješ si to?

Ano, vím. A také trpím s těmi jednoduššími. Ale jak jsem psal, není pro mne jiné "cesty".

Miroslav

Citace od: durodara kdy 2025-05-03 09:55Já si - narozdíl od tebe - uvědomuji smysl své existence, svou souvislost s ní a i její nedostatky a potřeby tyto nedostatky vyplňovat i mou přítomností. Pro mne není jiné "cesty".

Mám dojem, že každý, pokud není zrovna v bezvědomí, si něco uvědomuje. I různé souvislosti, které považuje za skutečné.
Ale není pravda, že není jiné cesty. I to uvědomování se může vyvíjet a změnit, pokud je v člověku ta pokora, pokud je jeho "pohár" prázdný a otevřený a ne plný různých názorů a přesvedčení..

durodara

Citace od: Miroslav kdy 2025-05-03 10:53
Citace od: durodara kdy 2025-05-03 09:55Já si - narozdíl od tebe - uvědomuji smysl své existence, svou souvislost s ní a i její nedostatky a potřeby tyto nedostatky vyplňovat i mou přítomností. Pro mne není jiné "cesty".

Mám dojem, že každý, pokud není zrovna v bezvědomí, si něco uvědomuje. I různé souvislosti, které považuje za skutečné.
Ale není pravda, že není jiné cesty. I to uvědomování se může vyvíjet a změnit, pokud je v člověku ta pokora, pokud je jeho "pohár" prázdný a otevřený a ne plný různých názorů a přesvedčení..

Jsi mi dokonalým důkazem, abych to Boží nastavení mé maličkosti, se ani neopovážil jakkoli měnit.

Miroslav

Citace od: durodara kdy 2025-05-03 11:22Jsi mi dokonalým důkazem, abych to Boží nastavení mé maličkosti, se ani neopovážil jakkoli měnit.

To je ono, že tu svou "maličkost" a to její "Boží" nastavení člověk bere moc vážně. 

durodara

Citace od: Miroslav kdy 2025-05-03 11:26
Citace od: durodara kdy 2025-05-03 11:22Jsi mi dokonalým důkazem, abych to Boží nastavení mé maličkosti, se ani neopovážil jakkoli měnit.

To je ono, že tu svou "maličkost" a to její "Boží" nastavení člověk bere moc vážně. 

To vypadá, jako by sis byl schopen svůj vlastní život "dát" znovu a znovu... Užij si to.

Miroslav

Citace od: durodara kdy 2025-05-03 11:39
Citace od: Miroslav kdy 2025-05-03 11:26

To vypadá, jako by sis byl schopen svůj vlastní život "dát" znovu a znovu... Užij si to.

Užívám si to  :)

Miroslav

Rozhodl se popsat český národ a strhla se šílená mela. Lidé zavalili Hynka Čermáka urážkami

Herec Hynek Čermák (52) rozhodně nepatří k těm lidem, kteří se bojí říct svůj vlastní názor. Nyní se rozhodl popsat, jak aktuálně vidí českou společnost.

,,Mám pro vás dobrou zprávu. Pracuji každý den v jiném českém městě. Navštěvuji tam ty nejzaplivanější hospody a musím říct, že Česká republika je plná inteligentních a empatických lidí. Sprostí hejtři žijí jen na sítích," nechal se herec, který je známý i díky svému charismatickému hlasu, slyšet na sociální síti.

Toto video ale strhlo doslova lavinu emocí. Lidé v komentářích herce zavalili urážkami. ,,Vypadáte dost nemocně, nepomohla ani mladá milenka. Nemáte se plést do politiky," zní v prvním komentáři a další se začaly hrnout jako voda z protržené přehrady.

,,Radši toč filmy, který stejně s tebou stojí za ho..." ,,Do hospody nechodím, ale i přesto jsi pro mě hovado," lidé tak vlastně potvrdili hercova slova. Samozřejmě se našli i takoví lidé, kteří s Hynkem souhlasí. ,,Hynku, jste dobrej, nenechte se otrávit těma lidma tady. Bojujete s větrnými mlýny."

Evulína

Větrsné mlýny...
To mi připomnělo rozhovor Igora Chauna s MUDr. Janem Hnízdilem, který také vystupuje a vyjadřuje se k politické situaci, společenské atd.
Na závěr jejich rozhovoru se Igor ptal p. Hnízdila, jestli nemá z toho, k čemu se vyjadřuje, pocit, že bojuje s větrnými mlýny.
Hnízdil odpověděl tak, že mě to hluboce zasáhlo.
Říkal, že až bude odcházet z tohoto světa, bude vědět, že udělal, co bylo třeba a rád by odcházel s čistým svědomím.

Miroslav

Někteří lidé jsou schopni uvěřit čemukoliv, když to hladí jejich ego.

Jsem Sandra Bullock a chci tě za muže, pošli peníze. Muž z Prahy poslal šest milionů

Měla z toho být svatba a společná budoucnost zalitá sluncem, namísto toho se 70letý muž z Prahy stal bezdomovcem poté, co přišel o šest milionů korun. Peníze postupně poslal podvodníkovi, který se vydával za slavnou hollywoodskou herečku Sandru Bullock. Podobných švindlů v poslední době přibývá a policisté nabádají k obezřetnosti při seznamování s virtuálními kontakty. K případu zveřejnili konverzaci oběti s podvodníkem.

Za policisty na jednom z obvodních oddělení v Praze 4 přišel 70letý muž nahlásit podvod v polovině června. Přes sociální sítě se seznámil s kontaktem, který vystupoval jako slavná americká herečka a držitelka filmové ceny Oscar.

Z prvotní komunikace na přátelské úrovni se vyvinul až virtuální milenecký vztah.

,,Žena dokonce poškozenému slíbila sňatek, brzkou osobní návštěvu, ale i společné bydlení v Americe," informovala ve středu o případu mluvčí policie Kristýna Zelinková.

více zde:
https://www.novinky.cz/clanek/internet-a-pc-bezpecnost-jsem-sandra-bullock-a-chci-te-za-muze-posli-penize-muz-z-prahy-poslal-sest-milionu-40528512#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&source=hp&seq_no=5&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

Miroslav

Vrána k vráně sedá, rovný rovného si hledá...

Ruský ministr zahraničí Lavrov zahájil třídenní návštěvu Severní Koreje

Severní Korea je blízkým spojencem Ruska a aktivně ho podporuje ve válce proti Ukrajině. Poskytla Moskvě nejen velké množství munice, raket a dalších zbraní, ale i odhadem více než deset tisíc svých vojáků. Ti se zapojili do bojů proti ukrajinským jednotkám v ruské Kurské oblasti.

Miroslav

Totální rozklad SOCDEM. Maláčová stranu zavázala prosazovat program Stačilo!

Rozklad sociální demokracie kvůli spolupráci se Stačilo! pokračuje. Od loňského prosince do letošního srpna opustilo nejstarší českou politickou stranu přes 1300 členů. Nespokojencům vadí dokument, který předsedkyně SOCDEM Jana Maláčová podepsala s předsedou Stačilo! Danielem Sterzikem. V něm se sociální demokraté zavázali prosazovat program Stačilo! Ten přitom obsahuje i referendum o odchodu Česka z NATO a EU nebo zrušení Senátu.

https://novinky.cz/clanek/volby-do-poslanecke-snemovny-memorandum-se-stacilo-nuti-socdem-prosazovat-jeho-program-odeslo-1300-clenu-40533377#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&source=hp&seq_no=2&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

Hlavní program Maláčové je nejspíš hlavně dostat se do parlamentu, aby tam mohla zase blafat a druzí ji museli poslouchat.
Bohužel Zaorálek, který mi připadal jako poctivý a ne úplně hloupý politik a býval jsem zvědav na jeho pohled v tom jede s ní.

Evulína

Tohle už není jen útok na Tomia Okamuru, tohle je frontální útok na svobodu slova a demokracii v této zemi. Když se státní zástupce odhodlá žalovat opozičního politika za předvolební plakát, který vyjadřoval oprávněný názor na nelegální migraci, pak nežijeme v právním státě, ale v ideologickém režimu, kde je jiný názor trestný čin.
Vzkaz pro všechny občany: Dnes stíhají Okamuru. Zítra to může být kdokoli z nás.

To už tu kdysi bylo...

Miroslav

Citace od: Evulína kdy 2025-08-09 10:10Tohle už není jen útok na Tomia Okamuru, tohle je frontální útok na svobodu slova a demokracii v této zemi. Když se státní zástupce odhodlá žalovat opozičního politika za předvolební plakát, který vyjadřoval oprávněný názor na nelegální migraci, pak nežijeme v právním státě, ale v ideologickém režimu, kde je jiný názor trestný čin.
Vzkaz pro všechny občany: Dnes stíhají Okamuru. Zítra to může být kdokoli z nás.

To už tu kdysi bylo...

Chirurgové, zubaři nebo zdravotní sestry z dovozu nejsou ilegální migranti a byli by dnes potřeba jako sůl, jen kdyby k nám přicházeli.

Ten plakát nevyjadřuje nějaký názor, podobně jako ho nevyjadřovaly antisemitské plakáty ve fašistickém Německu.
Snaží se akorát budit v lidech negativní emoce a strach. A u Okamury budou mít zastání, podobně jako v minulosti u Hitlera.
Totalita svou nenávistnou propagandu hájí svobodou slova a když se dostane k moci, tak je po svobodě.

durodara

SUMUD

V arabštině existuje slovo: Sumud

Znamená to nezlomnost, vytrvalost
zejména v odporu proti okupaci své vlasti

Chci jen tu věc:
Když se hlasy spojí v harmonii
A v tom prchavém okamžiku, když se smysl v tomto zviditelní  všechno temné,
rozpustí mraky ve všech směrech,
nic víc

A čerstvá vůně chleba z domovů prostoupí vzduch

Žádné stopy sandálů v prachu rozbitých domovů
zkrvavené pohledy zpoza lemů šatů

A všechny ty velké přehlídky, a šok a hrůza, rány a svist z palub letadlových lodí
Cinkot medailí bezmocných tváří v tvář tomu, co je spravedlivé

Dej mi Ou Jéaaaaaaaaaa!
Jo!
Dejte mi Ou Jéaaaaaaaah!
Ou jéa, Ou jé, Ou Jéa

Dej mi Ou Jéaaaaaaaaaa!
Připoj se k nám, Přidejte se k nám v té Harmonii!

Dobře si tě pamatuji kde jsi stál, kde jsi padl
byl jsi brutálně zabit

Ale tvé duše zůstávají:

Rachel Corrie a Shireen Abu Akleh
Marielle Franco, Sophie Scholl
Ann Frank, Iman Al Hams

Mnoho sester z mnoha zemí

Ach, mé sestry,
pomozte mi jim otevřít oči
těm ze zámků na vrcholech
všichni jim musíme připadat jako mravenci

Probuďte se, vy zmrdi: My jsme ženy a muži
nestydíte se?

Mé krvácející srdce...

Dej mi Ou Jéaaaaaaa.
Dejte mi Ou Jéaaaaaa.

Ou Jéa. Ou Jéa, Ou Jéa,
Dej mi Ou Jéaaaaa!
Připoj se k nám, připoj se k nám, přidejte se k nám v harmonii.

A pak, i přes velké rozdíly, přijdou muži a ženy, kteří se nebojí vrhnout do zapomnění své medaile ze zdí
Když se hlasy spojí v harmonii a my otočíme poslední stránku
Když už člověk vkročí za hranice hrubosti, a rozum zmoudří.

A dogma
A čarodějnictví
A kantorství
A propaganda
A Palantir
A Lockheed
A Grumman
A Chevron
A Exxon
A Pfizer

A oligarchové a mizerové lkají:
Je nám líto, že jsme to udělali, Maminko
Udělali jsme to jenom pro ty zasraný prachy
Ach jéaaaaa, jenom pro prachy
Ach jéaaaaa, jenom pro peníze.

Když se hlasy spojí v harmonii vydáme radostný křik
Budeme se řídit vlastním morálním kompasem
Nenecháme se trumfnout jejich lstí
Najdeme deset tisíc nových hlasů v každém davu

A když se všechny ty nové hlasy se spojí s námi v harmonii
Budeme stát bok po boku "Od řeky k moři"
Lidé ze všech národů uslyší ten radostný křik

Obyčejní lidé jen stojí za svým
A společně tito obyčejní lidé,
Společně nasměrují lépe tuhle loď.
Ou Jéa, Společně
Oh Jéa, otočí tuto loď.

(Roger Waters copyright 2025)

Miroslav

SUMUD

V arabštině existuje slovo: Sumud

Znamená to nezlomnost, vytrvalost
zejména v odporu proti okupaci své vlasti...

Začátkem roku 2023 poskytl Waters rozhovor, ve kterém kritizoval skladbu skupiny Pink Floyd z roku 2022 ,, Hey, Hey, Rise Up! ", která byla vydána na podporu Ukrajiny. [ 125 ] Krátce nato Polly Samsonová , Gilmourova manželka a textařka písní Pink Floyd, na Twitteru napsala, že Waters je antisemita a ,,lhář, zloděj, pokrytec, daňově vyhýbající se, playbackující, misogynní, závistí trpící megaloman". Gilmour na Twitteru odpověděl: ,,Každé slovo je prokazatelně pravdivé."