Inspiruj

Založil Pedrito, 2025-01-06 16:21

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelů a 1 Host prohlíží toto téma.

Pedrito

Já jim dám, já jim dám... :smiley_chick:

Pedrito

Tož jak se tam vrství letitá spoušt? Nebo nevrství, aktéři zjihli a zvadlé listy odvívá ván? Dal jsem si asketický úkol již tam nezačučát ;D Ale co s tím pravítkem?

Miroslav

Probíhá tam předvolební superdebata štamgastů a Jana se chytla příležitosti, že ji tam někdo čte a reaguje na její "latinu".

Pedrito

Takže furt mezi všemi tatáž brda a stejné reakce?
Tak to jede, co si pamatuju, proměnlivě intenzivně, spousty let..
V jednu chvíli se zdálo, že by to mohlo vyšumět...
Jó, věci zdání nejsou k mání ::)

Miroslav

Zajímavé vlákno na inspiruj.
https://inspiruj.cz/viewtopic.php?f=22&t=4229

Jana tam používá AI a je zajímavé, jak ta AI se vyjadřuje podobně jako Jana, stejně jako Jana fantazíruje o mně, Zdeňkovi a Petrovi, stejně tak míchá advaitu se sebeobhajobou atd.

Jestli to AI pochytila od Jany? A jak se pokouší se vyjadřovat jako někdo, jak ten někdo by odpověděl.

V praktických otázkách je AI docela dobrá, ale v těchhle "duchovních" disputacích je horší jak Jana.

Salmo1cz

Každopádně je posun AI pozoruhodný.Když mohou lidé s AI randit, proč by pak nemohla být v uvozovkách mistrem čehokoli. :))
Mezi náma ani ty jízdní řády ji moc nejdou.
I kolega se ptal, jak můžeš jezdit do práce autobusem, který není na seznamu jízdních řádů?
Říkám jemu já můžu protože je mi fuk jestli je nebo není  v nabídce, mě stačí že ten autobus pravidelně jezdí.lol

https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&opi=89978449&url=https://medium.seznam.cz/clanek/martin-zeman-aipokusy-cz-revoluce-v-personalizovane-ai-asistenci-180098&ved=2ahUKEwiJ25DnqYKTAxXlHBAIHVzKHLYQFnoECB0QAQ&usg=AOvVaw08DwvoO5sBkzkVDB34OnAx

Miroslav

Jak Jana s tou AI často komunikuje, tak už je ta jeji asistentka tak personalizovaná, že už "uvažuje" jako Jana.
To je dost děsivé, protože to člověka uzavírá do jeho bludů a přesvědčení.

Salmo1cz

No hlavně je to standard a jak naznačil neurolog prof.Beneš máme první neradostné výsledky.
Člověk přišel o 20 procent, znovu 20 procent šedé kůry při přechodu od lovců k pěstitelům.
Když něco chcete vědět bouchnete do Google, žádná práce z daty, třídění a řazení.Prostě dutá hlava.lol.

Paradoxy

Měli bysme umět rozlišovat, jak umělou inteligenci používat. Vše má své pro a proti. Pro slabé jedince jako je tady zmiňovaná Jana, je to cesta do pekla. No kdo chce kam....

Zas na některé věci je ta AI dobrá, když si potřebuju vyhledat něco na netu, je to rychlejší než ve vyhledávači. Umí hezky zhudebnit, to je dobrý pro lidi, kteří mají dobrý nápad, ale nemají hudební nadání. Ale zkoušela jsem jí dát spočítat některé věci a dělá chyby..

Potvrzovat si své názory přes AI je íá íá :D , prostě oslovina.

Pedrito

Takže včilkaj se tam zas nepere do Miroslava, anobrž do Jany?
:smiley_party_pompom:

Paradoxy

Teď se tam pere do Jany...vůbec se ostatním nedivím, že to dělají, ale já už na to kašlu, nehodlám krmit jak by řekl Vostál jejího agregora.

Pedrito

S Januš je dobré to, že když se do někoho pere, a ona se vychomejtne, tak se praní stočí od praného na ní :) Jen jeden jí v tom kdysi přebil, Veil :D

Pedrito

Každý je, kde je, s tím vědění nehne, popisuje stavy, třeba i ty nej. A intelekt a emoce už jsou takové, že to do sebe nacucnou, nějak to cítí, nějak rozumí, jdou do představ o tom, kterým věří... Prostě vyšívaný šat, a protože to má energetickou podešev, je to uvěřitelné, citelné, jako nějaký ten popisovaný stav. To umění to svléknout, a myslím že to zmiňuje každý Mistr (svým jazykem a slohem), je o té meditaci. To není cílová stanice, prostě odhalená nahota. On ten pracovní mundur neodfoukne vítr, dokud život plyne, jen zlehkne....

Paradoxy

Já mám naše ,,pracovní mundůry,, docela ráda. Život by byl chudej, kdybysme to měli všichni stejně. Vždyť v harmonii života je zahrnutá i naše disharmonie mezi sebou. Jak jinak bysme se poznávali, jak jinak by byl možný tok života, ta neustálá změna? :)

Pedrito

Proto nejspíš se děje tvorba a v ní ta evoluce. Jedno bez druhého spontánně tvoří různorodé. Jako když umělec maluje obraz, či skládá píseň, o miliónech barev a tónů. Realizuje se v nich. Těžko kdo ví, jak božské toto dělá, je to jeho přirozenost.