Poradna

Založil Petra, 2024-12-07 20:38

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelů a 1 Host prohlíží toto téma.

Pedrito

Citace od: Pedrito kdy 2025-08-04 08:15
CitaceKontemplace pro dnešek:

Kdykoliv si během dne uvědomíš, že se něco změnilo – zvuk, pocit, myšlenka –
zastav se a polož si otázku:
,,Kdo si této změny všiml?"
Nehledej odpověď v hlavě.
Jen se ponoř do toho, co si všímá.

Zkus si ufiknout hlavičku, pak dej vědět, kdo vnímá a co si všímá :D
Zajdu si potém na tvou přednášku, drž mi místo v prvním řádku ;)

Salmo1cz

Pochopení a představy nespalují.Je tam pořád nějaká možnost.
Jediné co spaluje je přímý prožitek.
Vtom je ten rozdíl.

Pedrito

S ufiknutó hlavičkó
pod pažů
čučám Božce na tričkó
a co zřuu
bujaré to srdénko
pod kozů.

-bezhlavý věštec-

Pedrito

CitacePro poznání Pravdy v duchovním srdci není potřeba nic ,,ufikávat"

Ne nadarmo se praví, jak nahoře, tak dole. Ono vše oku zatajené má svůj projevený odraz tomu oku zobrazený. Tak i to srdéčko. Ona to není jen taková pumpa, sval... Ono má specifické nervové tkáně, co jiný orgán ne, ty maj zas jiná specifika, struktury. Ono umí pracovat nejen s krví, ale i s citem, cit jím prochází, jeho nervovými vlákny. Neb jím po levé straně prochází ta Ida. Ale... V té vyobrazené (projevené) rovině, je cokoliv možné přikrýt pocity. Což je cit rozměněný na "drobné"...

Pedrito

Našel jsem, něco z mála, co mě kdysi na poradně zaujalo. Aniž o Papadžim co vím. A myslím že to vyjádření je od něj vyjímečné, možná k vyjímečnosti tázajícího se...

Otázka: Jak nám může Matčina milost pomoci uvědomit si Já?

Papaji: Potřebuješ milost Matky nebo milost svého učitele. Pokud jste obdrželi tuto milost, obdrželi jste velké požehnání. Když vám Božská Matka požehná, z vašeho nitra vyvstane touha: ,Chci být svobodný!' Tuto touhu nedostanete od své biologické matky, získáte ji pouze od Božské Matky, která ve vás žije. Tato šakti, tato Božská Matka, vám dává nutkání podívat se dovnitř, abyste zjistili, kdo je, co je a odkud pochází. Tímto způsobem žehná jen pár lidem. Dnes je na tomto světě mnoho miliard lidí, ale jen několik z nich si Matka vybrala.

Pedrito

Jinak Jano co děláš, je přesnej opak, co by lidi mohlo oslovit. Oni nejsou ti náchylní k čiru blbí, a když už je zaujmou Tomášovi nebo Maharaj, nemusíš jim to zdobit...

Pedrito

Hele, aby nebyla mýlka.. Já jako malej jogín jsem, i když nesměle, vedl vesele programy pro veřejnost. A to tak, že jsem si dycky připravil parádní řeč tejden dopředu.. ale po "Dobrý den" se mi vždy vše vykouřilo z hlavy... Krásný to bylo :)

Miroslav

Citace od: Pedrito kdy 2025-08-05 19:27Jinak Jano co děláš, je přesnej opak, co by lidi mohlo oslovit. Oni nejsou ti náchylní k čiru blbí, a když už je zaujmou Tomášovi nebo Maharaj, nemusíš jim to zdobit...

Jana tím svým "zdobením" a vysvětlováním ty Mistry akorát lidem zprotiví a zoškliví.

Působí to podobně jako bývávalo "Se Sovětským svazem na věčné časy."

Nojo, ale co s tím?

,,Můžeme o tom vést spory, můžeme s tím nesouhlasit, ale to je asi tak všechno, co se s tím dá dělat."

:) 

Pedrito

Takový dvě jehovistky si dycky ráno donesou stojánek na brožury, postavěj ho doprostřed takovýho otevřenýho prostoru nákupního střediska (březinky), a dobrých osm hodin ti tam stojí. Nikdy jsem neviděl, že by se u nich někdo zastavil. Jo ta služba Bohu je teda nevděčná. Kolikrát jdu kolem a říkám si, že jim udělám radost... Ale dycky když jsem u nich, praští mě do nosu takovej divnej smrad a odradí mě. Jak třeba my čáchneme santalem a levandulí atp z tyčinek, tak tohle nevím co to je, co ti jehovisti čmuchaj, co jim to doma žhne...

Pedrito

No, chtěl jsem jim hlavně poradit, jestli nemaj nějakej bubínek a ukulele, že by mohly pět nějaký nábožný písně, a někoho by to třeba zaujalo. Děti by si mohli kolem zatančit třebas. Super by byl akordeon a saxofon.

Pedrito

Nepříjde vám, že je letos málo čmeláků?

Miroslav

U nás je letos na kytkách překvapivě hodně čmeláků, ale včel i těch divokých) je na nich pořídku.

Pedrito

Nojo, tak to bude ono, oni se odstěhovali do Brd...  :D

Pedrito

Pedrito

CitaceTento web vznikl z radosti, že JE TO. Ne jako koncept, ne jako víra, ale jako přímé poznání. A tento článek je jen pokusem ukázat na to, co nelze ukázat – ale co každý z nás je.
Návštěvník

Vznikl jako pokračování zrušené JZ.  V co se vyprofiloval a vybanoval je jiná věc. Někdo holt neunes tíhu argumentů, tak je zakázal. Čili diskusní fórum bez možnosti oponování. Vulgarity chápu, zvláštní ovšem že jsi ven vyháněla jen vulgarity vůči sobě,  dokonce i prosté nesouhlasy...Četné urážky druhých ti trnem v oku nebyly.